IGFA – International Game Fish Association

Den IGFA ( IGFA ) är den ledande auktoritet på mete sysselsättningar och vårdare av de nuvarande världsrekordet fångster av fisk kategorier. Fiskare som sportfiskare är noga med att följa deras strikta regler för fair play och linje krav för att få äran att vara intagen i sin årliga “World Record Game fiskar” publicering. Publikationen ger också fisketips, och har en omfattande fiskidentifierings guide. Den IGFA är också en ivrig förespråkare för vattenlevande habitat bevarande , och samarbetar med biologer över hela världen.

IGFA har sitt huvudkontor, tillsammans med IGFA Fishing Hall of Fame & Museum, i Dania Beach, Florida .

Filosofi

IGFA mål bygger på de uppfattningar som spel fiskarter, relaterade matfisk, och deras livsmiljöer är ekonomiska, sociala, rekreation och estetiska tillgångar som måste upprätthållas, klokt används och förevigat; och att sporten mete är ett viktigt rekreations, ekonomisk och social aktivitet som allmänheten måste utbildas för att driva på ett sätt som är förenligt med sund sport och bevarandepraxis.

Organisation och struktur

Den IGFA är en ideell , skattebefriad organisation, med stöd av sitt medlemskap och styrs av en verkställande kommitté och styrelse. En vald internationella kommitté mer än 300 sportfiskare och kvinnor representerar IGFA i fiskeområden över hela världen. Internationella kommittén medlemmarna agerar som kontakterna mellan fritidsfiskare , fiskeklubbar, kommuner och fiske organ inom deras områden och IGFA huvudkontor.

Mål, projekt och tjänster

Syftet med IGFA, som anges i början av stadgar , är: “att främja studier av spel fiskar till förmån för vad nöje, information eller gynna det kan ge, för att hålla sporten sportfiske etiska och göra dess regler är acceptabla för de flesta sportfiskare, att uppmuntra denna sport både rekreation och som en potentiell källa till vetenskapliga fakta, att släppa ut sådana uppgifter till förfogande för så många människor som möjligt och för att hålla en styrkt och up-to- datum schema över världsrekord fångster. ” Grundarna av IGFA – inklusive sådana sportfiske storheter som Michael Lerner, Van Campen Heilner, Clive Firth , och Ernest Hemingway – uppenbarligen förutseende; de grundläggande syften de angivna har ökat i betydelse genom åren. Dagens IGFA har inte ändrat dessa mål; snarare har fört dem till uppmärksamheten av allmänheten mete, förstoras på dem, läggs till dem, och anpassat dem till nuvarande och ökande behov av sportfiske samhället.

Världsrekord hålla

IGFA underhåller och offentliggör världsrekord för saltvatten , sötvatten , flugfiske fångster, US statliga sötvatten register, och juniorsportfiskare poster, tilldela intyg om erkännande till varje rekordhållaren. Erkänd som officiell innehavare av världens saltvatten fiske rekord sedan 1939, IGFA gått in på sötvatten registrering när Field & Stream överfört sina 68 år av poster till föreningen 1978.

Internationella Mete föreskrifter

Utrustningen och fiskebestämmelser som antagits i världen formuleras, uppdateras och publiceras av IGFA att främja idrotts mete praxis att skapa enhetliga regler för världsrekord fångster, och ge fiske riktlinjer för användning i turneringar och andra aktiviteter grupp fiske.

IGFA Fishing Hall of Fame & Museum

Framsidan av IGFA Hall of Fame and Museum i Dania Beach, Florida , USA

Den hall of fame del av IGFA Fishing Hall of Fame and Museum erkänner sportfiskare, kaptener, forskare, naturvårdare, författare och fiskeindustriledare. Den första klassen innehåller 29 värnpliktiga-installerades 1998. [1] Museet ger världens mest omfattande samling av sportfiske information utställningar, pedagogiska klasser, fiske demonstrationer, interaktiva skärmar och virtuell fiske verklighet. Promenad i 60.000 kvadratfot (5600 m 2 ) museets huvudentré och du synes nedsänkt i en undervattensvärld fylld med fisk. Det finns 170 arter av ädelfisk som tjänat världsrekord status upphängd ovanför med informations plattor på dagen för fångst, sportfiskare, plats, etc., som visas på golvet under varje fisk. Den största mount är Alfred Dean 2,664 pund (1,208 kg) vithaj som fångas i Australien 1959.

IGFA Legendary Kaptenerna och Crew Awards

Från och med 2011, är Tommy Gifford Award presenteras varje år till flera mottagare i IGFA Legendary Kaptenerna och Crew Awards. [2]

IGFA utmärkelser

IGFA Bevarande Awards

De IGFA Bevarande Awards etablerades 1993. [3]

Gilbert Keech Heavy Tackle Award

Gilbert Keech Heavy Tackle Award grundades 2002. [3]

Bob Herder ljus tackla Award

Bob Heredr ljus tackla Award instiftades 2006. [3]

IGFA-Chester H. Wolfe Outstanding Sportsmanship Award

Den IGFA-Chester H. Wolfe Outstanding Sportsmanship Award etablerades 2011. [3]

EK Harry Library of fiskar

Grundades 1973 som svar på behovet av en permanent förvaringsplats för mete litteratur, historia, film, konst, fotografier och artefakter , detta bibliotek hus den mest omfattande samlingen i världen på ädelfisk, fiske, och relaterade ämnen.

Fiskeriforskning

IGFA har kontinuerligt stött vetenskaplig märkning och andra datainsamlingsprogram och samarbetar med fiskebiologer i syfte att utbyta information och förmedla sportfiskare särskilda behov och resultat av forskning och bevarandeåtgärder.

Fiskeri lagstiftning

IGFA fungerar som konsult till administrativa och lagstiftande organ runt om i världen för att säkerställa att fiskaren är rättvist representerade i beslut som rör hanteringen av vilt fiskbestånd och andra frågor som påverkar framtiden för fritidsfiske.

Historia

Före 1939 fanns det ingen universell kod idrottsetik att vägleda havet sportfiskare i deras sysselsättningar. Vissa regler som hänför sig till idrotts beteende gällde vid vissa väletablerade fiskeklubbar men de varierade beroende på diktat varje klubb. Idén om en global sammanslutning av marina fiskare hade bryggning under en tid i England, Australien och USA, och de första stegen i den riktningen togs i slutet av 1930-talet av medlemmar av den brittiska Torsk Club som hoppades att etablera huvudkontor i England för att formulera regler för etisk vinkling. Hotet om krig, men avbröt sina planer.

Vid samma tid, Michael Lerner var att organisera en fiskeexpedition till vattnen i Australien och Nya Zeeland i samband med American Museum of Natural History i New York. Han hörde av den brittiska Torsk Club planer, och när han kom till Australien han tittade upp en av landets finaste sportfiskare, Clive Firth, för att diskutera idén med honom. Firth var väl medveten om fiske bedrifter av kalifornierna , Floridians , långa öbor och andra. Han ansåg att England och hennes kolonier skulle accepterar American dom som sport- och opartisk, och att amerikaner bör vara de att utforma och administrera dessa etiska fiskereglerna.

Dr William King Gregory , chef för departementen Iktyologi och jämförande anatomi vid American Museum of Natural History, var också en medlem av Australien och Nya Zeeland expedition. Han var särskilt entusiastisk över tanken på en världsomspännande sportfiske förening med säte i USA, och genast föreslog att det skulle vara möjligt att ansluta en sådan organisation med museet. Hans intresse för en sådan sammanslutning och den information som skulle kunna ge forskare var i början av IGFA: s varaktiga samband med forskare och forskningsinstitutioner.

När medlemmarna i Australien och Nya Zeeland expeditionen återvände till USA, var brev skrivna till utestående sportfiskare, fiskeklubbar, och ta itu med tillverkare gatuprostitution sina åsikter om att bilda en internationell sammanslutning av marina fiskeklubbar. Svaret var mycket god och den 7 juni 1939 var IGFA lanseras formellt i ett möte på American Museum of Natural History. Närvarande var William King Gregory (som blev den första ordförande i föreningen), Michael Lerner, sportfiskare / författare Van Campen Heilner, och Francesca LaMonte , Associate intendent fiskar för museet och vetenskap ledare för flera av Lerner expeditioner.

En annan omedelbar uppgift var att underrätta vetenskapliga institutioner och fiskeklubbar över hela världen om IGFA, dess verksamhet och avsikter. I januari 1940 bara några månader efter det första mötet, fanns det två tillhörande vetenskapliga institutioner, 10 medlemsklubbar och 12 utländska representanter. 1948 hade antalet vuxit till 10 vetenskapliga institutioner, 80 medlemsklubbar och IGFA företrädare 41 områden i världen. Clive Firth of Australia valdes IGFA första utländska representant, och andra valdes i Nigeria , Nya Zeeland, Bermuda , de Bahamas , Chile , Costa Rica , den kanalzonen , Kuba , Hawaii , Mexiko och Puerto Rico . Bland de första associerade klubbar var Catalina tonfisk Club, Miami Beach Rod och Reel Club, Cape Breton Big Game Sportfiskarna, Long Island Tuna Club, Atlantic City Tuna Club, Freeport tonfisk Club och Beach Haven tonfisk Club.

När nyheten om IGFA spridning, var andra noterade idrottsmän och vetenskapsmän dras till sin administration. Bland de tidiga officerare var Ernest Hemingway , Philip Wylie , B. David Crowninshield, och Charles M. Breder, Jr., som tjänstgjorde som ordförande för utskottet för vetenskaplig verksamhet.

Michael Lerner finansierade verksamheten i IGFA från starten, och när Dr Gregory avgick från Museum personal 1944, tog Lerner över ansvaret för IGFA ordförandeskapet också. Sedan dess har William K. Carpenter, Elwood K. Harry, Michael Leech, och Rob Kramer fungerat som IGFA presidenter. Den fysiska placeringen av IGFA huvudkontor förändrats samt genom de senaste sex decennierna: i slutet av 1950 IGFA flyttat från New York till Florida , först till Miami , sedan 1967 till Fort Lauderdale , 1992 till Pompano Beach , och 1999 till IGFA Fishing Hall of Fame & Museum i Dania Beach .

Men två av de viktigaste händelserna påverkar föreningen sedan 1939 inträffade på 1970-talet. Tidigt i detta årtionde EK Harry, då IGFA vicepresident föreslog öppna organisationen individuellt medlemskap för att försäkra dess fortsatt finansiering, förena internationella sportfiskare, och informera en mycket större publik på de problem som hotar fiskeresurserna. Därefter, 1978, Field & Stream tidningen officiellt vänds sin journalföring ansvar till IGFA. Således medlemskap driven organisation som IGFA är idag ansvarig för alla saltvatten och sötvatten världsrekord och för att sprida medvetenhet om fiskeri- och bevarandefrågor till fiskare runt om i världen, bildades.

Referenser 

  1. Hoppa upp^ IGFA Hall of Fame. IGFA. Hämtat på 2017/01/02.
  2. Hoppa upp^ IGFA Legendary Kaptenerna och besättning. IGFA webbplats. Hämtat på 2017/01/02.
  3. ^ Hoppa upp till:a b c d IGFA Recognition Awards . IGFA webbplats. Hämtat på 2017/01/02.

About the author

Assistent

View all posts