Kalv 269

Kalv 269 är en manlig kalv (fortfarande lever idag [ behövd stämning ] ) som räddades av anonyma aktivister dagar före hans planerade slakt. Han var född på en israelisk anläggning i närheten av Azor – en stad i utkanten av Tel Aviv. Slakt var planerad för juni 2013. [1] Kalven beskrivs som söt-härdat och vita huvuden, och hans öra bar en tagg numrerad 269, vilket indikerade att kalven var avsedd för slakt. [2] De israeliska protester om kalven följdes av protester i England och andra platser över hela världen. Protesterna syftar till att förmedla att djurdelar äts som mat av människor en gång tillhört en levande person, som levde en torterad liv och inför en brutal död, varefter hans eller hennes kadavret bearbetades till livsmedel. [3]Betydelsen av händelsen ledde till skapandet av ” 269 liv “, ett djur befrielserörelse bildades i oktober 2012. [4]

Israeliska protester

I samband med World Farm Animals Day ( Gandhi födelsedag) 2 oktober 2012, två israeler Zohar Gorelik och Sasha Boojor och en rysk aktivist Oleg Ozerov hade nummer 269 märkesvaror på huden med ett varmt strykjärn branding verktyg. Haaretz rapporterar att detta varumärke var en handling av gemenskap med kalv 269. Varumärkes händelsen ägde rum i Tel Aviv : s Rabin kvadrat. Åtgärden anses ett försök att få kännedom vanvård av djur i jordbrukssektorn. Enligt Haaretz behandling av djur skulle kräva terminologi tillämpas på Förintelsen för att adekvat beskriva situationen. [2] Enligt Netta Ahituv skriver i Haaretz har kalven berättelse inspirerad en världsomspännande tatuering rörelse. Minst tusen personer har själva hade märkt eller tatuerade med nummer 269. I ett vittnesbörd en tatuerade individ som var en bärgningsbil förare berättade att tatueringen påminde en passagerare av sin mormors berättelser om tyska koncentrationsläger . [1] Webbplatsen 269life.com [5] skapades av Boojor följer denna protest. Protesterna var ett försök att få slut på anonymitet miljontals djur slaktade för mänsklig konsumtion. Webbplatsen förklarar, “Detta anonym manliga kalven kommer alltid förevigad på våra kroppar, och förhoppningsvis kommer detta budskap om solidaritet på något sätt kommer ge ett nytt sätt att titta på icke-mänskliga djur.” [6]

Protester i England 

I England, förkämpar, motiveras av denna åtgärd av israelerna, bestämde sig för att profilera sig på sina bröst med nummer 269. [7] Detta skedde framför en Kentucky Fried Chicken utlopp i Leeds en dag innan planerad protest mot Leeds stadscentrum. En demonstrant fängslades, polisen tog allegedly bort kameror och raderade minneskort. En demonstrant som intervjuades motiverade extremism som en reaktion på den extrema grymhet som begåtts av mejeriindustrin , såsom att skjuta kalvar vid födseln. [8] Protester i London organiserades av Becky Folkard. Folkard sade att även om protesten kan anses extrema, andra metoder såsom att fästa sig till räcken och stoppa hästar genom att stå i deras väg användes av kvinnor för att tvinga myndigheterna att ge dem en rätt att rösta . PETA : s talesman i ett uttalande till stöd pekade att lidande av icke-mänskliga djur såsom kor, kycklingar eller grisar när de är märkta, har sina testiklar, näbbar eller horn klippa, är inte mindre än den för människor i en liknande situation. [9] Folkard sade att protesterna skulle anses värdefullt även om en person vände vegan i reaktion. [10] Folkard planerade protester har beskrivits som en störande gemenskap agitation motsatta barbari drabbat industri mjölkdjur. [11]

På September 26, 2015 ett annat hett järn branding hölls i Birmingham. [12]

Svar från djur bönder

Joseph Keating, livs lager rådgivare i National Farmers Union citeras i en Guardian historia som uttrycker förvåning som svar på de engelska protester. Enligt Keating, har branding av djur varit förbjuden i England i många år. [13]


Referenser

 1. ^ Hoppa upp till:a b Ahituv, Netta (2013/03/21). “Den israeliska kalv som startade en massa tatuering rörelse” . Haaretz . Hämtad tio april 2013 .
 2. ^ Hoppa upp till:a b Ranet, Oma (2012/11/12). “Slaughter 269” . Haaretz . Hämtad tio april 2013 .
 3. Hoppa upp^ “officiella” 269 liv “Facebook-sida – om” . Hämtad 20 mars 2014 .
 4. Hoppa upp^ “269 liv på Twitter” . Hämtad 20 mars 2014 .
 5. Hoppa upp^ “269 liv” . 269life.com.
 6. Hoppa upp^ Laylin, Tafline (2013/04/04). “269life Aktivister Etch och Burn Vit kalv Branding Antal in i huden” . Hämtad elva april 2013 .
 7. Hoppa upp^ “Vart vill folk bli stämplad?” . Deccan Chronicle . 2013/01/23 . Hämtad tio april 2013 . [ Död länk ]
 8. Hoppa upp^ Starke, Jonathan. “Veganer är branding deras kött i Leeds” . Vice . Hämtad tio april 2013 .
 9. Hoppa upp^ Osborne, Hannah (2013/01/21). “Animal Rights aktivister Brand Volunteers som boskap med Red Hot Iron” . International Business Times . Hämtad tio april 2013 .
 10. Hoppa upp^ McFarlane, Jo (2013/01/19). “Kvinnan föra fasa” mänskliga branding “till Storbritannien: Vegan för att markera volontär med varmt järn i protest mot djurplågeri” . Mail Online . Hämtad tio april 2013 .
 11. Hoppa upp^ Shaw, Adrian (2013/01/21). “Brännande frågan: Volontärer kommer att märkas med en glödhet järn för att belysa kränkningar djurrätts” . Spegel Online . Hämtad tio april 2013 .
 12. Hoppa upp^ Lockley, Mike (2015/09/28). “Djuraktivister uthärda varmt strykjärn branding framför chockade Birmingham shoppare” . Birmingham Mail . Hämtad skrevs den september 29, 2015 .
 13. Hoppa upp^ Hickman, Leo (21 januari 2013). “Är mänskliga branding en stunt djur-rättigheter för långt?” . The Guardian . Hämtas APRIL tio, 2013. 

 

About the author

Assistent

View all posts