Kampanj mot Highgate Rabbit Farm

Den kampanj mot Highgate Rabbit Farm , även känd som Close Highgate Farm kampanj, är en serie av direkta åtgärder av anti vivisection aktivister. Highgate Rabbit Farm i Market Rasen , Lincolnshire i England är licensierat av inrikesdepartementet att föda upp kaniner och illrar för djurförsök faciliteter, inklusive Huntingdon Life Sciences . Åtgärder har inkluderat en räd av Animal Liberation Front (ALF) och en mordbrand anspråk Militant styrkorna mot HLS. ALF raid 2008 såg 129 kaniner avlägsnats och £ 100,000 värt sakskador. [1] Kampanjen har kopplats till aktivister som deltar i Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC). [2] [3]

Bakgrund

Ytterligare information: Animal frigörelse rörelse och försöksdjur leverantörer i Storbritannien

Highgate Farm, baserad i byn Normanby från Spital , Market Rasen, är en av ett antal djurtestanläggningar i Storbritannien som har riktats, och i flera fall avslutas av anti-vivisection aktivister sedan 1997. [4]

Consort kennlar , som föds beaglar för djurförsök, stängdes det året efter tio månaders kampanj. [4] Kort därefter spara Hill Grove Cats -run av samma grupp av aktivister-inrättades i opposition till Hill Grove gård i Oxfordshire, Förädlat katter för laboratorier, framgångsrikt stänga gården 1999. [5] The Hill grove kampanj satte sedan upp Stop Huntingdon Animal Cruelty att stänga Huntingdon Life Sciences, ett kontrakt djur testanläggning, en kontroversiell kampanj som fortsätter. Parallellt Shamrock gård i Sussex, Storbritanniens enda icke-mänskliga primater import och karantän centrum riktades; det stängdes 2000 efter en 15-månaders kampanj “Rädda Shamrock Monkeys”, och en utredning av brittiska union för avskaffandet av Vivisection . [6] Regal kaniner i Surrey, som födde upp kaniner för djur laboratorier, stängdes 2000, och Räddning Newchurch marsvin inrättades i Staffordshire mot Darley Oaks Farm, som levererade marsvin för djurforskning avslutades i maj 2006 efter en kontroversiell grav vanhelgande åberopats av Militia Djurens Rätt . [7]

Incidenter

Ytterligare information: Animal Liberation Front och Stop Huntingdon Animal Cruelty

Den 6 januari 2008 stormade Animal Liberation Front Highgate gård och bort 129 kaniner. En fyrhjuling, gräsklippare, van och en sportbil rapporterades också ha paintstripped och limmade orsakar £ 100,000 värt skador. ALF sade att de genomfört razzian att stoppa kaninerna som säljs till laboratorier som Huntingdon Life Sciences och andra universitet i Storbritannien. [1] [8] [9] Efter razzian, i april 2009, gården installerat en £ 60.000 säkerhetssystem för att avskräcka eventuella inkräktare. [10]

Den 27 juli 2009 ett halvt dussin SHAC aktivister inrättas vid protestläger för ett par dagar 100 kilometer från gården. [11] [12] I september samma år, som en del av en Global Week of Action Against Laboratory Animal Breeders , 400 aktivister från SHAC samlades utanför gården. Över 100 poliser utplacerade från över fem krafter, även om dagen gick fredligt med inga gripanden. Protesten hyllades av aktivister som en framgång, vilket gården till lokala uppmärksamhet. [13] [14]

Den 19 juli 2010 kommer en Mercedes Sprinter van kvar på gården sattes i brand, förstör fordonet. Åtta kaniner inne i van dog under attacken. Två män senare greps misstänkta för mordbrand och utpressning. [15] En grupp som kallas den militanta krafter mot HLS sade att de hade samlat information för att använda mot gården i framtiden. Som svar, ägaren, Geoff Douglas, sade han kör en legitim verksamhet, att de flesta av djuren går att testa vacciner för både människor och djur, och han tror att han sparar tiotusentals liv. [16]

Rättsfall

Ytterligare information: SHAC: Operation Achilles

I juli 2008 var en 22-årig man, Lewis Pogson, greps i Worthing som en del av en utredning av ALF raid, som ingår söka Friend Animal Sanctuary at East Peckham, nära Paddock Wood, Kent. [17] Han erkände inte skyldig men hittades senare skyldig att delta i räden och väntar straff. [18] [19] Pogson senare publicerade en redogörelse för sina erfarenheter. [20]

I oktober ytterligare fyra aktivisterna greps och anklagades för konspiration för att orsaka skador på Highgate Farm, inklusive ytterligare avgifter för att störa ett avtalsförhållande för att skada ett djurförsök etablering och konspiration . Ingen av de tilltalade var anslutna till den tidigare ALF raid, men hade kopplingar till SHAC. Åklagarsidan hävdade aktivisterna genomförde en ” spaning ” för att planera ytterligare skadegörelse, som syftar till att störa HLS “avtal med gården. [1] [21]

Anteckningar 

 1. ^ Hoppa upp till:a b c djurrättsaktivister i domstol , Market Rasen , 24 oktober 2008.
 2. Hoppa upp^ Rabbit gård raid anklagade “lätt”,är detta Lincolnshire, 1 maj 2009.
  • Se även “kanin uppfödare” kände sjuka “på kampanjen” , Lincolnshire Echo den 30 april 2009.
 3. Hoppa upp^ “Highgate Farm”,Close Highgate Farm, nås 16 januari 2011.
 4. ^ Hoppa upp till:a b Woolcock, Nicola. “Extremister söker nya mål nära hemmet” , tiderna den 25 augusti 2005.
  • Se även Mann, Keith . From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen . Valp kniptång Press, 2007, s. 519-522.
 5. Hoppa upp^ Pallister, David. Kämpande avel gård stänger,The Guardianden 14 augusti 1999.
 6. Hoppa upp^ Mann 2007, s. 556.
 7. Hoppa upp^ “Polisen kam skändats gravplats”, BBC News den 9 oktober 2004.
  • Se även “British Djurens rättigheter Demonstranter Medge konspiration mot Farmers” , Reuters den 11 april 2007.
 8. Hoppa upp^ ALF Kommuniké: 09/01/089 januari 2008.
 9. Hoppa upp^ VIDEO: “befriade” kaniner kommer att dö2008-02-19 [,Market Rasen Mailden 14 februari 2008.
 10. Hoppa upp^ Rabbit uppfödare “kände sjuka” på kampanjen,är detta Lincolnshire, 30 april 2009.
 11. Hoppa upp^ protestläger Vid Rabbit Farm,Market Rasen Mailden 29 juli 2009.
 12. Hoppa upp^ protestläger inrättades vid Highgate Rabbit Farm,SHAC27 juli 2009.
 13. Hoppa upp^ Farmer rädsla över demonstranternas attacker,är detta Lincolnshire, den 28 september 2009.
 14. Hoppa upp^ Djurens rättigheter demo går fredligt,Market Rasen Mailden 28 september 2009.
 15. Hoppa upp^ “Mercedes van skadade i Lincolnshire gård mordbrand”, BBC News, 20 Jul 2010.
  • Se även “Män greps efter mordbrand på van i Lincolnshire” , BBC News, 28 juli 2010.
  • Polisen undersöker mordbrand på van i Science Lab leverantörens gård , är detta Lincolnshire , 21 Juli 2010.
 16. Hoppa upp^ grupp Djurrätts på sig ansvaret för mordbrand på Highgate Farm,är detta Lincolnshire, 23 Juli 2010.
 17. Hoppa upp^ Gripandet i “djur befrielse” inbrott,Market Rasen, 11 jul 2008.
 18. Hoppa upp^ Rabbit gård raid avgifter förnekas,Lincolnshire Echoden 24 januari 2009.
 19. Hoppa upp^ Animal-rättigheter förkämpe skyldig till kanin gård raid,Kent & Sussex Courierden 4 december 2009.
 20. Hoppa upp^ “Inside burarna – Animal Liberation & Fängelse” . Inuti burarna . Hämtad 28 skrevs den augusti 2015 .
 21. Hoppa upp^ Ulverston man anslöt razzia på gården – domstol

About the author

Assistent

View all posts