Läkare för ansvarig medicin

Den Läkare för ansvarig medicin ( PCRM ) är en ideell forskning och opinionsbildning organisation baserad i Washington, DC , som främjar en vegan växtbaserad kost, förebyggande medicin, alternativ till djurförsök , och uppmuntrar vad det beskriver som “högre standard etik och effektivitet inom forskning. ” [1] Dess huvudsakliga verksamhet omfattar uppsökande verksamhet och utbildning om kost och medkännande val till vårdpersonal och allmänheten, slut på användningen av djur i medicinsk läroplanerna; och förespråka för lagändringar på lokal och nationell nivå.

Det nationella rådet mot hälsa bedrägeri har kritis PCRM som “en propagandamaskin” och American Medical Association har kallat PCRM en “pseudo-läkare grupp” främja möjligen farlig kostråd. [2] [3]

Kampanjer

Hälsosam sjukhus mat

Physicianskommittén släpper en årlig rapport ranking healthfulness sjukhus mat. Physicianskommittén uppmuntrar också sjukhus att ersätta snabbmat med mer hälsosamma alternativ. [4] I januari 2016 Physicianskommittén placerade skyltar som läser “äta mer Kikärter” nära sjukhus med Chick-fil-As. [5] I maj 2016 talade Physicianskommittén innan styrelsen för Grady Memorial Hospital i Atlanta och uppfördes skyltar som läser “Fråga ditt lokala sjukhus att gå #FastFoodFree.” [6] I juni 2016 meddelade Grady att dess McDonalds var stänga ner. [7]

2015-2020 Dietary Guidelines för amerikaner

När kostråd rådgivande kommitté (DGAC) meddelade i februari 2015 att “kolesterol är inte ett näringsämne oro för överkonsumtion”, inledde Physicianskommittén arbetar för att hålla kolesterol varningar i 2015 Dietary riktlinjerna för amerikaner. [8]

I mars 2015 Dr. Neal Barnard utvecklade vittnesmål vid National Institutes of Health, [9] är inte vetenskapligt anger att “för alla dess goda arbete, gjorde kommittén ett vetenskapligt fel på kolesterol och föra detta uppenbara misstag i riktlinjerna försvarbar.”

I oktober 2015 Physicianskommittén placerade skyltar läsning “#CholesterolKills” nära Texas hemmakontor i jordbruksutskottet ordförande Rep. K. Michael Conaway . [10] Den Physicianskommittén tilltalade Rep. Conaway med skyltar och ett brev efter att han kallat till oktober kongressens utfrågning över jordbruksutskottets “bekymmer med arbetet med att utveckla de kostråd.” [11]

I januari 2016 inlämnade Physicianskommittén en stämningsansökan hävdade att DGAC rekommenderade släppa gränser för dietary cholesterol, [12] motiveras av industrin tryck, enligt dokument som återvunnits av Physicianskommittén enligt Freedom of Information Act.

De 2015-2020 Dietary riktlinjerna för amerikaner som släpptes i januari 2016 behöll rekommendationer för amerikaner att begränsa kolesterol konsumtion. [13] Den 23 mars 2016 berättade Neal Barnard Washington Post att han tyckte att “riktlinjerna åter råd att äta så lite kolesterol som möjligt och slutligen ropade en vegetarian äta mönster som en av tre hälsosamma alternativ.” [14 ]

Wayne State University hund Experiment

Sedan 2011 har Läkare kommittén uppmanade Wayne State University att upphöra med sina hjärtsvikt experiment på hundar. En studie av Physicianskommittén läkare publicerad i American Journal of translationell forskning i 2015 konstaterade att “insikter utläsa från decennier av animaliska forskningsinsatser inte har varit i proportion till forskning framgång när det gäller att dechiffrera mänskligt hjärtsvikt och utveckling av effektiva läkemedel för humanpatienter . ” [15]

År 2015, Wayne State alumn och skådespelerskan Lily Tomlin anslöt Physicianskommittén uppmana Wayne State att avsluta sin hund experiment. [16] Hon skrev till universitetets ordförande: “Jag förstår att Wayne State spenderar miljontals skattebetalarnas pengar med hjälp av hundar i hjärtsvikt experiment som inte har gynnats människors hälsa på något sätt. Jag uppmanar er att avsluta dessa meningslösa försök så snart som möjligt. “Physicianskommittén också placerade skyltar i Detroit som berättade historien om Madonna, en av de hundar som dog i hjärtsvikt experiment. [17]

Slutar Medical School Live Animal Laboratories

Den 30 juni 2016 Washington Post rapporterade att University of Tennessee-den sista skolan för att använda djur-e-postade Läkare kommittén att “med omedelbar verkan, har University of Tennessee College of Medicine Chattanooga upphört att ge kirurgisk färdighetsträning för läkarstuderande som använder levande djurmodeller. ” [18] under årens lopp visat Physicianskommittén och placerade skyltar som leder till beslutet. [19] [20]

Tillkännagivandet följde det senaste beslutet vid Johns Hopkins University School of Medicine att avsluta levande djur används i sin utbildning kirurgi färdigheter. År 2014, doktorn medlemmar Physicianskommittén demonstrerade utanför universitetet. [21] I februari 2016 arbetade Läkare kommittén Maryland State delegaten Shane Robinson att införa ett lagförslag för att avsluta praktiken i Maryland. [22] Den 18 maj 2016 rapporterade Baltimore Sun att Johns Hopkins University School of Medicine skulle sluta använda levande djur. [23]

Kemisk testning

Sedan 2007 har Läkare Kommittén uppmanade reform av Toxic Substances Control Act från 1976. Den 22 juni 2015 President Barack Obama undertecknade i lag Frank R. Lautenberg kemikaliesäkerhets for the 21st Century lagen , som innehåller språk som kräver kemiföretag och den Environmental Protection Agency att ersätta och minska djurförsöken och öka användningen av mänskliga relevanta metoder. Physicianskommittén stöd passagen av denna lag. [24]

Atkins diet

Physicianskommittén främjar hälsoeffekterna av vegetariska eller vegan kost. [25] [26]

PCRM belyser vad den säger är de hälsomässiga fördelar av att undvika mejeriprodukter och kampanjer för vegetariska måltider i skolor. [27] The New York Times skriver att under 2004, passerade Physicianskommittén Dr. Robert Atkins är medicinsk rapport till Wall Street Journal . Rapporten, som erhållits genom Dr Richard Fleming av Fleming hjärta och Health Institute, visade att Atkins själv hade upplevt hjärtinfarkt, hjärtsvikt, och viktproblem. Atkins supportrar kontrade att det inte fanns någon anledning att tro att hans hjärtproblem ( kardiomyopati ) var kostrelaterade, och att hans vikt vid dödsfall var högre på grund av vätskor pumpas in honom på sjukhuset. [28]

Åtgärder mot snabbmat

Organisationens nutritiondirektören vid den tiden, Amy Lanou, Ph.D., kritiserade US Department of Agriculture för att främja hög fetthalt, kaloririka produkter, såsom vissa märken av kakor och snabbmatsprodukter. [29] Susan Levin, Physicianskommittén chef för näringslära, skickade ett brev i mars 2009 till farmarliga baseball laget West Michigan Whitecaps att invända mot en fyra pund, 4800-kalori hamburgare på lagets koncession monter meny, och att begära att laget sätta en etikett på burger anger att det var en “diet katastrof.” [30]

Physicianskommittén har också uttalat sig mot Las Vegas restaurang Heart Attack Grill . Menyn erbjuder hamburgare som innehåller mer än 9000 kalorier, har en diner varit inlagd på sjukhus, och den inofficiella talesman dog av en hjärtattack. [31] [32]

Jag var lovin ‘it

Physicianskommittén reklamkampanj “Jag lovin ‘it” är en parodi av McDonalds reklam slogan “Jag lovin’ it” och användes i en September 2010 reklamkampanj. Kampanjen uppmuntrade konsumenter att anta en vegetarisk kost för att undvika den ökade risken för hälso hypertension , hjärtattacker , stroke och fetma i samband med konsumtion av de höga nivåerna av fett, kolesterol och natrium i McDonalds menyn erbjudanden.

Kampanjen inleddes i Washington, DC, område visade en sörjande kvinna i ett bårhus som kameran kretsade kring en medelålders man draperad i ett vitt lakan och griper en delvis ätit hamburgare i sin högra hand. När kameran nådde mannens fötter sticker ut från undersidan av arket, verkade bekant Golden Arches logotyp och skärmen bleknat till en röd bakgrund med slagord “Jag lovin ‘it”, som en berättare intoned: “Högt kolesterol, högt blodtryck , hjärtinfarkt. I kväll gör det vegetarian. ” [33] I ett pressmeddelande i samband med annonsen, uppgav Läkare kommittén att “McDonalds, världens största snabbmatskedja, tjänar en lång lista med hög fetthalt, hög kolesterolposter och erbjuder nästan inga hälsosamma alternativ.” [34]

Ett uttalande från Physicianskommittén meddelat att annonsen skulle sändas på The Daily Show och lokala nyhetssändningar börjar den 16 september 2010 i Washington, DC , en stad som gruppen säger har en högre koncentration av snabba matuttag än andra , på samma sätt stora städer. [35] Gruppen betonade de höga nivåerna av fett och natrium i produkter såsom Double Quarter Pounder med ost Extra värde måltid, som innehåller 61 gram fett och 1.650 milligrams av sodium. [36] Organisationen övervägde planer på att rulla ut kampanjen för att Chicago , Detroit , Houston och Los Angeles . [35] Gruppen valde Washington, DC, som den första staden för kampanjen som har den näst högsta andelen dödsfall i samband med hjärtsjukdom, med 1500 dödsfall årligen hänföras till hjärt-kärlsjukdomar. Physicianskommittén planerar att lobba Washington borgmästare Adrian Fenty att införa ett förbud mot byggandet av nya snabbmat restauranger anläggningar i staden. [37]

McDonalds kallas annonsen “upprörande, vilseledande och orättvis” och uppmuntrade kunder “att sätta en sådan besynnerliga propaganda i perspektiv, och att göra mat och val av livsstil som är rätt för dem.” Den nationella restauranganslutningen , en industri ekonomisk förening som representerar mer än 380.000 restaurang platser i USA, kallas sådana annonser vilseledande, säger att de i onödan fokusera på en enda punkt att “förvränga verkligheten att landets restauranger tjänar en ökande utbud av hälso menyalternativen. ” [34]

Mottagning 

Det nationella rådet mot hälsa bedrägeri beskrev PCRM som “en propagandamaskin vars presskonferenser charader för att dölja sin ideologi som nyhetshändelser.” [2]

Förhållande till PETA

År 2004, Newsweek förklarade PCRM band till grupper djurrätts:

Barnard har undertecknats bokstäver, på PCRM brevpapper, med ledaren för Stop Huntingdon Animal Cruelty, en grupp djur-rättigheter justitiedepartementet kallar en “inhemsk terroristhot.” PCRM har också band till PETA. En byrå som kallas Foundation för att stödja djurskydds har fördelat pengar från PETA till PCRM i det förflutna och, tills helt nyligen, gjorde båda gruppernas böcker. Barnard och PETA huvud Ingrid Newkirk är både på stiftelsens styrelse. [38]

PCRM har svarat på kritiken om detta från grupper står det finansieras av kött, mejeriprodukter, eller den kemiska industrin, genom att påstå att det förnekar alla företags anknytning till någon djurskyddsgrupp, och att PETA : s bidrag till PCRM var liten. [39]

PCRM-tillsammans med PETA och grupper såsom Centers for Disease Control , den Center for Science in the Public Interest , och Mothers Against Drunk Driving P har varit föremål för offentlig kritik i flera år vid Centrum för konsumentfrihet (CCF), en ideell lobbygrupp som representerar livsmedels- och dryckesindustrin. [40] The New York Times rapporterade CCF och PCRM kritik av varandra år 2004. CCF kallas PCRM en front för PETA, med argumentet att när PCRM erbjuder hälsorådgivning, de “gör en mycket smart jobb med döljer sina verkliga avsikter”, som är helt enkelt att motsätta sig användningen av kött, djurprodukter och alkohol. PCRM svarade att: “Om du är i branschen för att sätta kalvkött eller nötkött på borden i Amerika, och slakt mer än en miljon djur per timme, och göra en massa pengar på det, kommer ni att försöka neutralisera PETA eller grupper andra animaliska rättigheterna. ” [41]

American Medical Association

American Medical Association (AMA) har kritiserat PCRM positioner. År 1990 antog AMA en resolution som fördömde PCRM aktivism mot användningen av djur inom forskning, invändningar mot PCRM “innebär att läkare som stöder användningen av djur i biomedicinsk forskning är oansvarigt, för förvränga avgörande roll djuren spela inom forskning och undervisning, och för skymmer den överväldigande stöd för sådan forskning som finns bland praktiserande läkare i USA. ” [42] PCRM konstaterar att AMA upphävt sin resolution 2006. [ stämningen behövde ]

Neal Barnard invände i Journal of American Medical Association till användningen av termen “misstroendevotum” för att beskriva upplösning, förtydligande, “Censur används av American Medical Association (AMA) för särskilda ändamål, och PCRM har aldrig varit föremål av ett sådant förfarande. ” [43] AMA vice vd Jarod Loeb svarade Barnard genom att påstå att “[t] han begreppet” officiellt kritis “hänvisar till en resolution som antogs av AMA hus av delegater i juni 1990” och att beslutet “antogs utan avvikande röst. ” [44]

I en 1991 pressmeddelande, kallad AMA PCRM en “pseudo-läkare grupp” och sade att PCRM s kostråd främja vegetarianism “skulle kunna vara farliga för hälsa och välbefinnande av amerikanerna.” Dr Roy Schwartz, då en senior vice ordförande i AMA, berättade ABC News, “Jag tror att de är varken läkare eller ansvarig.” [3] Schwartz senare svarade PCRM kritik att konsumera komjölk genom att hävda att gruppen “består av vegetarianer med en vegetarisk agenda.” [45]

PCRM har svarat genom att erkänna att det hade meningsskiljaktigheter med AMA i början av 1990-talet över djurförsök och vegetarisk kost, men att AMA uppgav 2004 att dess kritik av PCRM syn på vegetarianism inte återspegla den nuvarande AMA yttrande. [ Stämningen behövde ]

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Om PCRM”, nås den 11 januari kombinerar 2011. Läkare kommittén inflytande och expertis mer än 12.000 läkare med dedikerade åtgärder 150.000 medlemmar över hela USA och runt om i världen.
 2. ^ Hoppa upp till:a b Jarvis, William. “Läkarens för ansvarig medicin (PCRM)” . National Center mot hälsa bedrägeri . NCAHF . Hämtad sexton maj 2016 .
 3. ^ Hoppa upp till:a b PRIMETIME LIVE, ABC News, 30 juli, 1992
 4. Hoppa upp^ “Läkare Fight till Ban snabbmat från sjukhus-goda skäl” . Hämtad 29 januari 2017 .
 5. Hoppa upp^ “Sjukhus möter annons blitz över Chick-fil-A, andra snabbmat i cafeterior” . Hälso- och finansnews . Hämtad 29 januari 2017 .
 6. Hoppa upp^ Stafford, Leon. “Läkare gruppen till Grady: Dumpa McDonalds plats” . Hämtad 29 januari 2017 .
 7. Hoppa upp^ “McDonalds på Grady stänger mitt klagomål från läkare grupp” . Georgia Health News . Hämtad 29 januari 2017 .
 8. Hoppa upp^ “Del D. Ch 1:. Mat och näringsintaget, s 2-2015 rådgivande Report” . health.gov . Hämtad 29 januari 2017 .
 9. Hoppa upp^ “offentligt möte – 2015 Advisory Report” . health.gov . Hämtad 29 januari 2017 .
 10. Hoppa upp^ “Science krig mot frukost: Första bacon, nu ägg – Politics” . Dallas News . 26 Oktober 2015 . Hämtad 29 januari 2017 .
 11. Hoppa upp^ “inledningsanförande: Ordförande Conaway: Utveckling av 2015 kostråd” . 7 oktober, 2015 . Hämtad 29 januari 2017 .
 12. Hoppa upp^ O’Connor, Anahad. “Nya kostråd Urge mindre socker för alla och mindre protein för pojkar och Män” . New York Times . Hämtad 29 januari 2017 .
 13. Hoppa upp^ “en närmare titt Inside sunda matvanor – 2015-2020 kostråd” . health.gov . Hämtad 29 januari 2017 .
 14. Hoppa upp^ Warshaw, Hope (21 mars 2016). “Vad näringsexperter tror saknas de nya kostråd” . The Washington Post . Hämtad 29 januari 2017 .
 15. Hoppa upp^ http://www.ajtr.org/files/ajtr0012548.pdf
 16. Hoppa upp^ “Lily Tomlin uppmanar slut på djurförsök vid Wayne State” . Hämtad 29 januari 2017 .
 17. Hoppa upp^ “Billboard riktar WSU användning av hundar i forskning” . Detroit News . Hämtad 29 januari 2017 .
 18. Hoppa upp^ “En sista amerikanska medicinska skolan fortfarande avlivade djur att lära kirurgi. Men inte mer.” . The Washington Post . Hämtad 29 januari 2017 .
 19. Hoppa upp^ “Protest vid UT Health Science Center mål användning av levande svin i medicinsk utbildning” . Hämtad 29 januari 2017 .
 20. Hoppa upp^ “Skyltar fördömer Chattanooga läkarprogrammet användning av levande svin” . Hämtad 29 januari 2017 .
 21. Hoppa upp^ Cohn, Meredith. “Hopkins Medical School kritiserats för att använda grisar som en del av utbildningen” . Baltimore Sun . Hämtad 29 januari 2017 .
 22. Hoppa upp^ Cohn, Meredith. “Bill skulle förbjuda Hopkins använda grisar för att utbilda läkare” . Baltimore Sun . Hämtad 29 januari 2017 .
 23. Hoppa upp^ Cohn, Meredith. “Johns Hopkins läkarstuderande kommer inte längre träna på levande djur” . Baltimore Sun . Hämtad 29 januari 2017 .
 24. Hoppa upp^ “Svepande översyn av landets kemikaliesäkerhetslagar rensar slutliga lagstiftnings hindret” . The Washington Post . Hämtad 29 januari 2017 .
 25. Hoppa upp^ “Vegetarian Foods: Kraftfull for Health”, PCRM, nås 16 januari, 2011.
  • Se även “Permanent viktkontroll” och “kalcium i växtbaserad kost” , PCRM, nås 16 januari 2011.
 26. Hoppa upp^ “Om oss”, cancerprojektet, PCRM, nås 16 januari 2011.
 27. Hoppa upp^ “hälsosam skollunch / a Läkare för ansvarig medicin (PCRM) plats” . Healthyschoollunches.org . Hämtas 2009-09-16 .
 28. Hoppa upp^ Kleinfield, NR”Precis vad dödade Diet doktorn, och vad håller frågan levande?” ,The New York Timesden 11 februari, 2004.
  • Se även “En resurs för läkare och lekmän med frågor och funderingar om hög-protein diet” , PCRM, nås 16 januari 2011.
 29. Hoppa upp^ “Cookie Monsters Oreo befordran sätter USDA på fel sida av fetma kamp”,Tallahassee demokratenden 11 juli, 2004 åt 16 januari 2011.
 30. Hoppa upp^ “Varning söks för monster burger”, Associated Press den 31 mars 2009.
 31. Hoppa upp^ [1]O’Reiley, Tim. “Läkare panel lambastes Heart Attack Grill,” Las Vegas Review-Journal, 13 Februari 2013.
 32. Hoppa upp^ [2]”DC gruppsamtal för stängning av hjärtinfarkt Grill,” The Associated Press, 17 februari, 2012.
 33. Hoppa upp^ Wilson, Duff. “Läkare Gruppen attacker McDonalds i TV Ad”,New York Timesden 16 september, 2010.
 34. ^ Hoppa upp till:a B Wilson, Duff. “Läkare Gruppen attacker McDonalds i TV Ad” , New York Times , 16 september 2010. Tagit fram September 16, 2010.
 35. ^ Hoppa upp till:a b personal. “Jag var lovin ‘it” TV ad ursinniga McDonalds ” , AFP , den 15 september 2010. Tagit fram September 16, 2010.
 36. Hoppa upp^ Honawar, Vaishali. “Provocerande Kommersiella mål McDonalds fettrik Fare: Läkare Link Washington hjärtsjukdom priser av hög koncentration av Golden Arches Andra snabbmat Outlets”, Läkare för ansvarig medicin pressmeddelande daterat den 14 september 2010. Tagit fram September 16, 2010.
 37. Hoppa upp^ jargong, Julie. “Nya annons Mål McDonalds: Physicians ‘Koncernen strävar efter att länka snabbmat konsumtion i uppdrag att hjärtsjukdom Rate”, The Wall Street Journal den 14 september, 2010. Tagit fram 16 september 2010.
 38. Hoppa upp^ Carmichael, Mary. “Atkins under attack,”Newsweek, 23 Feb 2004.
 39. Hoppa upp^ McVey, Jeanne McVey. “Ett svar till mat / tobaksindustrin Attacker”, PCRM den 6 november 2009.
 40. Hoppa upp^ Mayer, Caroline E. och Joyce, Amy. “De ökande fetma Wars ideella taktik, finansiärer Spark Tvist”,Washington Postden 27 april, 2005.
 41. Hoppa upp^ Sharkey, Joe. “Perenna ovänner möts igen i en slaget vid Snack Bar”,New York Timesden 23 november, 2004.
 42. Hoppa upp^ Guither, Harold D.Djurrätts: Historia och omfattning en radikal social rörelse,Southern Illinois University, 1998.
 43. Hoppa upp^ Barnard, Neal D. “AMA och Läkare för ansvarig medicin,” JAMA, 12 augusti 1992.
 44. Hoppa upp^ Loeb, Jarod M. “AMA och Läkare för ansvarig medicin-svar” JAMA, 12 augusti 1992.
 45. Hoppa upp^ “Komjölk. American Medical Assoc tvister Dr Spock,” Daily Report Card, 1 oktober 1992.

 

About the author

Assistent

View all posts