League Against Cruel Sports

Den League Against Cruel Sports är ett djurskydds välgörenhet som kampanjer mot sporter som tjurfäktning , rävjakt och hare coursing . Det kampanjer också att förbjuda tillverkning, försäljning och användning av snaror , för reglering av greyhounds och ett slut på kommersiella spel skytte och troféjakt . [1] Kända supportrar inkluderar komikern Ricky Gervais , Jo Brand , John Bishop , Sir David Jason och Gemma Atkinson .

Den nuvarande presidenten är Natura Bill Oddie OBE. [2] League viceordföranden inkluderar: Skådespelare, Annette Crosbie OBE, The Rt Hon Baroness Smith Basildon , och skådespelare Peter Egan .

Historia

Ursprungliga charter

År 1924 utfärdade ligan följande stadga med titeln ” vad vi står för[3] [4]

 • Vår princip : Att det är orättvist att orsaka lidande, antingen direkt eller indirekt, på kännande djur i syfte att idrott.
 • Vi fördömer : Fox-jakt , utter -hunting, hjort-jakt , hare-jakt och kanin och hare-coursing , eftersom de är organiserade former av grymhet för nöjes skull, och därför till förfång för det bästa för staten.
 • Vi stödjer och rekommenderar : alla rena humana former av idrott, såsom fotboll , cricket , golf , kör , simning , scouting , backtagnings , etc, etc.
 • Vi rekommenderar Speciellt : Dra jakt som ett substitut för jakt djur och vi vädjar till Hunts att anta det. Även “jakt” Big Game med kameran som Major Dugmore och andra gör.
 • Blooding Barn : Vi protesterar mot förolämpning erbjuds i jaktkretsar inte bara till barns liv av nationen, men för samhället i allmänhet, genom att smeta barns kinder med blod från borste eller dynor av en räv eller annat djur jagas till döds och vi kräver upphörande av detta demoraliserande sed.

Vi respektfullt inbjuda religiösa, utbildning , social välfärd , humanitärt och andra allierade organ är villiga att delta, genom att resolutioner mot detta syfte att samarbeta med oss att göra vårt krav effektivt.

Nyckel kampanjer

Jakt

Trots bortgången av jaktlagen 2004, finns det fortfarande en mycket stark pro-jakt lobbyn som syftar till att få jaktlagen att gälla. Förbundet kampanjer för att säkerställa att jaktlagen bevaras. Förbundets Keep grymhet History kampanjen [5] inleddes i september 2009 och fokuserade på att lyfta fram den position på fastställandet av lokala kandidater vid nästa års allmänna val . Förbundet driver en Wildlife Crimewatch tjänst där allmänheten kan rapportera misstänkta aktiviteter som kan strida mot jaktlagen eller någon annan lagstiftning vilda djur. [6] Medlemmar av allmänheten ringa Wildlife Crimewatch linjen flera gånger om dagen för att rapportera misstänkt beteende. [7] Denna information loggas och vidare till polisen där så är lämpligt. Förbundet samordnar också ett nätverk av frivilliga som övervakar och registrerar verksamhet jakter.

Snaring

Snaror är tunn tråd missöden som används för att fånga och kväva djuret. Snaror är inställda för att fånga alla djur uppfattas som en pest eller hot. Utformningen av en snara [8] innebär att det kan strypa sitt offer och kan leda till extrem smärta och lidande, eller orsaka djuret dör omedelbart. [9] Vanligen används av skogvaktare för att fånga rävar , kaniner och hermeliner , många skyddade däggdjur såsom grävlingar [10] och utter [11] plus boskap [12] och även husdjur [13] är antingen fångas, allvarligt skadade eller dödade i snaror. Trots att förbjudas i de flesta länder i Europa , är snaring fortfarande lagligt i Storbritannien . Den League Against Cruel Sports anser att snärja är grym, urskillningslös och helt onödig och efterlyser ett slut på tillverkning, försäljning och användning av snaror i Storbritannien.

Dog Fighting

Trots görs olagligt i Storbritannien 1835, dogfighting har frammarsch i vissa samhällen i Storbritannien. [14] Hundar är utbildade för att vara våldsam genom att svälta och slagen. De som verkar alltför svag eller inte visar tillräckligt aggression dödas. [15] Om en hund som de använder för att bekämpa inte dör av sina sår, kan förlora hundarna stöt , drunknade eller hängd . [16] ligan kampanjer för att öka medvetenheten om förekomsten av hundkamp i Storbritannien. I april 2010 lanserade ligan en ny telefonlinje genom vilken allmänheten kan rapportera misstänkta händelser som de tror kan vara relaterat till kamphundar. [17]

Skytte

Miljontals vilt skjuts varje år. Över 35 miljoner fasaner och 6,5 miljoner rapphöns föds upp för fotografering i Storbritannien varje år. [18] Dessa fåglar är ofta föds upp i burar , enligt förbundets hemsida. Förbundet webbplats anges också “elände slutar inte där – alla typer av vilda djur lider i händerna på fotograferingen, i namn av rovdjur kontroll.” [19] [20] Ligan kampanjer för fotograferingsindustrin föras inom ramen för djurskyddslagen. Det leder också undersökningar för att belysa vad det påstår är grymhet inom branschen och belyser oro lära barn att döda för idrott och rekreation.

Tjurfäktning

Den League Against Cruel Sports söker en komplett slut på tjurfäktning som helst i världen och lobbygrupper regionala och lokala myndigheter för att få ett slut på tjurfäktning internationellt. Förbundet avskräcker stora företag från att associera med eller sponsrar tjurfäktning [21] och i allmänhet ökar medvetenheten om grymhet och lidande inblandade i tjurfäktning. Förbundet främjar också den Worldwide Anti-Tjurfäktning Pledge, [22] , i vilken tecknarna förbinder aldrig att besöka en tjurfäktning som helst i världen.

Racing djur

Förbundet är inte i grunden motståndare till Greyhound racing , men anser att det är en mycket mörkare sida till denna sport. Tusentals vinthundar försvinner varje år, många lägga ner, andra skickas med en kula i huvudet eller en tegelsten runt halsen. [23] ligan kampanjer för ett antal förändringar såsom; oberoende reglering av greyhounds industrin; set-up av en enda tillsynsmyndighet med uppgift att etablera och upprätthålla djurskydd; och en obligatorisk avgift från bookmakers för att finansiera förbättringar välfärd. [24]

Troféjakt

Troféjakt är förföljelse och dödande av vilda djur för idrott. Förbundet säger att detta mång pund internationell industri orsakar en oåterkallelig nedgång i några av världens mest hotade arter och kampanjer för att se den avskaffas. Förbundet fokuserar på att utsätta brittiska reseföretag som främjar troféjakt. Förbundet har också genomfört ett antal utredningar av troféjakt runt om i världen. [25]

Tidslinje

 • 1923 – Förbundet började i Morden , (nu en förort till London ) efter Henry Amos tog upp en protest mot kanin coursing ; Han var framgångsrik i att motivera stöd och lyckades uppnå ett förbud. Detta uppmuntrade honom att organisera motstånd mot andra former av blod sport och så, tillsammans med Ernest Bell, etablerade han Förbundet för förbudet mot grym Sports. Även om många blod sporter som tjur , björn och grävling baiting och tuppfäktning redan förbjudna på den tiden, djurskyddslagarna tillämpas endast på inhemska och djur i fångenskap. Med RSPCA ovillig att vidta åtgärder mot jakt, Amos och Bell identifierat ett tydligt behov av en organisation som skulle kampanj mot vad det klassas som grymma sport.
 • 1927 – Organisationen hade 1000 medlemmar. [26]
 • 1932 – Bell lämnat organisationen på grund av en skillnad i taktik. Han fortsatte med att grunda Nationalföreningen för avskaffande av Cruel Sports (NSACS).
 • 1948 – Skådespelerskan Yvonne Arnaud blev förbundets president fram till 1951. [27]
 • 1960 – Liga beskyddare, Sir Patrick Moore , infört en anti-jakt rörelse till RSPCA : s årsstämma men det besegrades. [27]
 • 1967 – Pastor Lord Donald Soper blev ordförande i ligan en ställning i 30 år, fram till sin död 1997.
 • 1975 – En anti- hare coursing Bill, med stöd av förbundet, passerade genom underhuset, men misslyckades i överhuset.
 • 1978 – Förbundet bidragit till att fastställa rättsligt skydd för utter , vilka nummer var på tillbakagång, genom att göra det olagligt att döda dem.
 • 1989 – Som en del av en kampanj “Safe Gatsten”, anslöt sig till ligan krafter med RSPCA , WWF , RSNC och NFBG att verka för ytterligare skydd för grävlingar . Den tidigare lagstiftning som omfattas de faktiska djur, men inte de gatusten, som sades vara fortfarande förstörs. [28]

År 1999 tillsatte ligan Douglas Batchelor som Chief Executive, med mandat att modernisera arbetsorganisationen och uppnå den länge sökt efter lagstiftningen om jakt och coursing för idrott. Douglas Kandidat bakgrund var på gårdar och fastighetsförvaltning, företagsrådgivning och IT-system och tjänster för jordbruket. Förbundet kommittén beslut att ta på landsbygden fråga och landsbygd erfarenhet till kampanjen visade sig vara avgörande i upptakten till en eventuell passage av lagstiftningen om jakt och coursing i Skottland och i England och Wales.

Förbundet arbetade med SSPCA (den skotska samhället för skydd av djur) i Skottland tillsammans med IFAW, (den internationella fonden för djurskydd) om att hjälpa MSPs att lägga fram ett Private Members Bill förbjuda jakt och Coursing i Skottland för idrott. Räkningen blev lag i 2002.

Förbundet arbetade med RSPCA (Royal Society för skydd av djur) och med IFAW i England och Wales för att säkra passagen av jaktlagen genom parlamentet under 2004. Kampanjen har ifrågasatts under av landsbygden Alliance och Mellanöstern sätt grupp som utmanade det vid varje tillfälle i parlamentet, i överhuset och i domstolen, förlorade vid varje tillfälle.

 • 2005 – Med inledningen av jaktlagen , hare coursing , rävjakt , hjortjakt , och harjakt med hund blev olagligt i England och Wales. “Vi är mycket glada över att 80 år av fredliga, lagliga kampanj har gett resultat och att jägare inte kommer att tillåtas att tillfoga lidande på vilda däggdjur för deras underhållning”, en talesman för League Against Cruel Sports BBC News. [29]
 • 2006 – En jägare med Exmoor Foxhounds, befanns skyldig till illegal jakt rävar med hundar i en privat åtal tas ut av ligan. (Under 2009 var jägaren överklagande bekräftats av High Court, och Crown Prosecution Service har beslutat att inte bestrida denna dom.) Förbundet fortsatte att övervaka jagar, så att bevis på lag bryta kan väckas vid Magistrates ‘Courts . [30] [31]
 • 2007 – En andra framgångsrika åtal väcktes av ligan mot två medlemmar av Quantock Staghounds efter att de filmades jagar en hjort för mer än en timme. [32]
 • 2008 – ligan är framgångsrik i en tredje jaktlagen enskilt åtal. [33] The League flyttas från London till nya kontor i Godalming . [34]
 • 2009 – meddelade en ny kampanj mot hundstridighet, mitt nyheter rapporterar att det finns en ökning av hundkamp i London.
 • 2010 – ligan byter namn och lanserar en ny image och nya logotypen “för att bättre utrusta [det] för kampanj utmaningar.”
 • 2011 – Joe Duckworth utsågs VD efter Douglas Batchelor pension. Joe, som har en lång och framstående bakgrund inom offentliga tjänster, utsågs genom en öppen rekrytering och urvalsprocessen.
 • 2014 Förbundet firar 90 år av kampanjer mot djurplågeri i namn av sporten. Siffror från justitieministeriet visar att det har förekommit 341 fällande domar enligt jaktlagen 2004. [35]
 • 2015 Rachel Newman utses interims VD, efter Mr Duckworth avgång efter 4 år. Ms Newman, en advokat till yrket, har varit med Förbundet för 9 år och var tidigare en advokat och chef för åtal vid RSPCA i 13 år.
 • Förbundet utsåg Klimat Group Internal Communications Director Eduardo Gonçalves som VD. [36] Gonçalves har över 20 års erfarenhet inom kommunikation för ett antal statliga myndigheter och icke-statliga organisationer i hela världen.

Helgedomar

Förbundet började köpa mark i 1959 för att ge en fristad för jagas djur. Koncentrerade kring Exmoor och Quantock Hills i West Country, förbundet på en gång ägde cirka 40 naturreservat, den första som den som upprättats på Baronsdown, nära Dulverton . [37] År 2002, inför de anklagelser från jaga supportrar och det brittiska Deer Society of dålig praxis i viltförvaltning . [38] En League talesman sade: “Med sina nära koppling till idrottsorganisationer, är det ingen överraskning för ligan att BDS har valt på uppdrag av sina medlemmar för att attackera en organisation som inte stöder sin princip om förvaltning dödande.” [38] År 2005 medgav ligan att en del av Baronsdown rådjur infekterades med bovin tuberkulos och enades om att sluta mata rådjur besättningen på vintern för att minska totala antalet. [39]

Nya aktiviteter

Förbundet stödde skydd av vilda däggdjur (Scotland) Act , som antogs 2002 av skotska parlamentet , och jaktlagen 2004 . Båda lagarna gör det olagligt att jaga ett däggdjur med mer än två hundar, men tillåta användning av två hundar (England) eller en förpackning med hundar (Skottland) för att spola ett djur ur sin lya för att skjutas. [40] Båda lagarna tillåter användning av en terrier på en tid under jord för att spola en räv för att skjutas, om ägaren av terrier har skriftligt tillstånd från markägaren eller innehavaren att minska räv populationer i syfte att förhindra eller minska allvarlig skador på fjädervilt eller vilda fåglar hålls på marken. Jaktlagen kräver att terrier är utrustad med en elektronisk lokaliserings krage. [41]

Förbundet är för närvarande en kampanj mot kommersiell uppfödning av icke-inhemska vilt för skytte , och mot jakt som den anser fortsätter att jaga vilda däggdjur som strider mot förbudet 2004.

Det kampanjer också att förlänga jaktlagstiftning från Skottland, England och Wales till Nordirland . Mellan 2006 och 2008, med framgång genomförde det privata åtal mot fyra tjänstemän jagar enligt jaktlagen, eftersom polisen inte skulle vidta åtgärder, och hävdade att detta visade att jaktlagen var tydlig i sin betydelse. [42] [43] [44] Den första åtalet ledde till en fällande dom, men detta ändrades efter överklagande, [45] och andra övertygelse bekräftades i Crown Court. [46]

Kontroverser

I slutet av 1980-talet League verkställande direktör Richard Course sparken från League efter att han yttrat avvikande från förbundets uppdrag. Han hade börjat att tillbringa tid med de monterade räv jagar som en utväxt av hans arbete. Efter en tid att prata med professionella viltförvaltare och jaga anhängare drog han slutsatsen att: “Jag tycker att det är motbjudande att vissa människor kommer att döda en annan levande varelse för fritidsändamål”, men sade att hundarna lätt växa snabbare än räven inom en minut eller två och döda den inom en sekund eller två och att hur räven ligger är “helt irrelevant” till djurskydds. Richard Course har sedan förnekat att han stödde jakt som en human metod för slakt rävar. James Barrington, en före jakten Saboteur antas sedan Course position inom förbundet. Barrington senare avgick anger att han drog slutsatsen att ett absolut förbud mot jakt var inte i bästa intresse för djurens välbefinnande; Han anslöt sig senare till Country Alliance som en djurskydds konsult. [47] Barrington medger att han inte till fullo förstår jakt och kunde därför inte helt fördöma det.

Politiska länkar

Förbundet som välgörenhet är politiskt neutral . Klagomål från motståndare attackerar ligan neutralitet har alla avsättas av Charity Commission . Flera League personal har tidigare haft politiska förbindelser. Tidigare VD Joe Duckworth är en tidigare fackföreningsledare. Tidigare VD Douglas Batchelor var en gång en liberal . Arbets medlem och ex jakt sabotör Chris Williamson är medlem i styrelsen League Against Cruel Sports (2013) styrelse , medan flera andra styrelseledamöter är Labourpartiet medlemmar. Lorraine Platt, organisatör av “konservativa Mot Rävjakt”, är en medlem av den konservativa partiet . Vice ordförande inkluderar Labour politiker Robert Evans och Kerry McCarthy . Tidigare VD Professor John Cooper QC , en gång stod som en Labour kandidat.

Anteckningar

 1. Hoppa upp^ League Kampanjer League Against Cruel Sports, hämtad 28/09/07
 2. Hoppa upp^ http://www.league.org.uk/content/347/Board-of-Trustees
 3. Hoppa upp^ Arkivet i London och M25 områdetHämtad 28/03/08
 4. Hoppa upp^ Original principdeklarationLeague Against Cruel Sports, hämtad 28/03/08
 5. Hoppa upp^ “Keep Cruelty History webbplats”
 6. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 7. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 8. Hoppa upp^ “Typer av snara”
 9. Hoppa upp^ “Fallet för ett förbud mot Snares av National Federation of Badger grupper” p6
 10. Hoppa upp^ “Badger unge hittades i snaran”
 11. Hoppa upp^ “Otter i” fruktansvärt “snara död”
 12. Hoppa upp^ “snaring i Skottland: En skotsk SPCA Survey av lidande” P2-3
 13. Hoppa upp^ “Katt lemlästats i olaglig fälla”
 14. Hoppa upp^ “Nya RSPCA siffror visar chockerande ökningen av hundkamp på våra gator”
 15. Hoppa upp^ http://www.aspca.org/fight-animal-cruelty/dog-fighting/dog-fighting-faq.htmlASPCA Dog Fighting FAQ
 16. Hoppa upp^ “Panorama: Undercover dogfighting utredning”
 17. Hoppa upp^ “hundstridighet Crimewatch”
 18. Hoppa upp^ “The Game Drain, Animal Aid rapport” p2
 19. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 20. Hoppa upp^ Robinson, Peter: “Fasan skytte i Storbritannien: Sport och industri in the 21st Century” p9
 21. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 22. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 23. Hoppa upp^ “nationalförsamlingen för Wales All Party Group for Animal Welfare: Ödet för racing greyhounds och arbetar Lurchers i Wales”
 24. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 25. Hoppa upp^ “League Against Cruel Sports hemsida”
 26. Hoppa upp^ 1927: Förbundet hade 1000 medlemmar League Against Cruel Sports, hämtad 28/09/07
 27. ^ Hoppa upp till:a b utveckla kampanjer League Against Cruel Sports, hämtad 29/09/07
 28. Hoppa upp^ Lagstiftnings segrar League Against Cruel Sports, hämtad 02/11/07
 29. Hoppa upp^ Förbud mot jakt träder i kraft BBC, hämtad 05/03/08
 30. Hoppa upp^ Huntsman skyldig att bryta förbjuda BBC. hämtas 28/03/08
 31. Hoppa upp^ “Åklagare släppa jägare överklagande” . BBC News Online . 4 mars 2009 . Hämtas nio maj 2009 .
 32. Hoppa upp^ Deer jagar i fara par befunnits skyldig till att spola ut med hundar Guardian, hämtad 05/03/08
 33. Hoppa upp^ “Mine Harriers duo erkänna jaktlagen brott” . Horse and Hound. 19 jan 2008 . Hämtad 30 december 2008 .
 34. Hoppa upp^ ” ‘ ‘ League nya huvudkontor ”” . League.org.uk . Hämtad tolv juni 2009 .
 35. Hoppa upp^ jaktlagen: den mest framgångsrika lagstiftning vilda djurskydd – League Against Cruel Sports
 36. Hoppa upp^ “ny era för League Against Cruel Sports som VD Eduardo Gonçalves tar rodret – League Against Cruel Sports” . www.league.org.uk . Hämtad tolv skrevs den september 2016 .
 37. Hoppa upp^ League Sanctuaries League Against Cruel Sports, hämtad 28/03/08
 38. ^ Hoppa upp till:a b Deer samhälle pressar för utredning fristad Telegraph, hämtad 02/11/07
 39. Hoppa upp^ Stag knivhuggen till döds på rådjur helgedom The Times, hämtad 02/11/07
 40. Hoppa upp^ skydd av vilda däggdjur (Scotland) Act 2002 HMSO, hämtat 28/03/08
 41. Hoppa upp^ Code of Practice för jakt med hundar under jord Hämtad 28/03/08
 42. Hoppa upp^ Rethink framåt som huntsman är böter för att bryta förbudet The Guardian, hämtad 29/09/07
 43. Hoppa upp^ par skyldig till jakt med hundar BBC, hämtad 02/11/07
 44. Hoppa upp^ Guilty grunden efter jakten par göra ett avtal med ligan Western Daily Press, hämtad 28/03/08
 45. Hoppa upp^ Huntsman övertygelse överklagande fastställde BBC, hämtad 13/03/08
 46. Hoppa upp^ jakt duo överklagande avslås BBC, hämtad 02/11/07
 47. Hoppa upp^ Ex anti-hunt chef går AllianceCountry Alliance, hämtad 09/03/09

About the author

Assistent

View all posts