Nåd för djur

Nåd för djur ( MFA ) är en internationell ideell organisation som arbetar för att förhindra grymhet mot produktionsdjur och främja medkännande val och strategier mat, grundat i oktober 1999. Nathan Runkle är gruppens verkställande direktör och grundare. [1] fokus främst på opinionsbildning på uppdrag av produktionsdjur, driver UD ett antal kampanjer som syftar till att utbilda allmänheten i frågor djurskydds och att uppmuntra dem att anta en vegan diet. [2] Det har deltagit i flera hemliga utredningar, främst av ägg gårdar, och har producerat tv-reklam som visar behandling av djur i slakterier och fabriken gårdar . [3] UD har sitt huvudkontor i Los Angeles.

Nåd för djur är för närvarande en av djur Charity gruppens värdering Top Organisationer. [4]

Påverkansarbete

Nathan Runkle grundade Mercy för djur i oktober 1999 efter en incident i hans hemstad, där han sade att ett levande barn griskulting var mitt framför näsan av huvudet på ett betonggolv med en high school student under klass. Händelsen orsakade ett tumult i den lilla staden, och Runkle tog initiativet att starta en organisation som skulle kämpa mot djurmisshandel. [5]

Mellan 2000 och 2003, nåd för djur genomfört flera hemliga utredningar i ägg-producerande fabriken gårdar och Rodeos . Förutom att distribuera 40.000 bitar av litteratur och delta i 130 pedagogiska uppsökande händelser under 2004, nåd för djur skrivit sin Vegetariskt Starter Kit , en 32-sidigt häfte med information om fabriken gårdar, vegan recept och mat tips. Deras nya hemsida ChooseVeg.com lanserades också, tillsammans med TV-reklam på MTV hävdar fabrik gård grymhet. [6]

År 2005, organisationen rapporterade djurplågeri genom en hemlig utredning vid Ohio största ägg gård, Ohio färska ägg. Den Vegetariskt vänliga Ohio kampanj utökades med lanseringen av den 3: e upplagan av Vegetarisk guide till Ohio och uppdaterad hemsida VegOhio.com . Ett nytt kontor öppnades i Chicago, Illinois, som senare blev organisationens främsta gren. [7] År 2006 utsågs Ideellt of the Year av VegNews tidningen, utökat sin uppsökande kampanjer, och började vädra sin senaste pro-vegetarian kommersiell på MTV. [8]

Nåd för djur distribueras 200.000 stycken vegetariska litteratur i 2007, och genomfört över 220 offentliga uppsökande händelser. En hemlig utredning på en av landets största kyckling och kalkon slakterier resulterade i Dennys restaurangkedjan slutar sin leverantörsförhållande med slakteriet. UD debuterade sin Compassionate Living (CL) tidskrift, och placeras över 80 anti-päls annonser på Washington, DC Metrorail. [9]

Under 2008 Mercy för djur som genereras över 230 tidningsartiklar, radiointervjuer och tv nyhetsartiklar om fabriken jordbruk och veganism . Pro-vegetariska annonskampanjer lanserades i Chicago och Boston , nya webbplatser ChooseVegBlog.com , VegNC.com och VegNJ.com skapades, och djur övergrepp utsattes vid två av de största ägg gårdar i Kalifornien, vilket resulterar i den slutliga bortgången av prop 2 . [10] Mercy för djur distribueras 400.000 stycken litteratur under 2009, och hölls över 400 offentliga uppsökande händelser. 15 pro-vegetariska skyltar lanserades i Denver, vilket resulterar i mer än 12 miljoner visningar. [ Stämningen behövde ] Annonskampanjer sändes på kollektivtrafiken i Toronto, New York och Boston. Undercover videor påstådda djurplågeri vid New England största ägg fabrik gård, världens största äggläggande rasen kläckeri , och en av landets största svinuppfödningsanläggningarna. Ett nytt kontor öppnades i New York, och UD: s dokumentär, Fowl Play , släpptes. [11]

Hemliga utredningar

Värphöns

År 2001, nåd för djur videotaped förhållandena på Buckeye Egg Farm och Daylay Egg Farm, kallar filmen Silent lidande . [12] Gruppen har sedan använt filmen i sin film, Fowl Play , som valdes som “bästa korta dokumentär” i Fallbrook filmfestivalen i 2009, och var en officiell urval på Las Vegas International och Chicago United filmfestivaler. [13]

I augusti och september 2001 engagerade gruppen i ett öppet räddning av 34 hönor från Buckeye och DayLay, [12] och under 2001-2003, tillsammans med två andra grupper djurrätts, infiltrerade de sju stora ägg gårdar i Ohio, Maryland och Minnesota. [14]

Rodeos

Under 2002 och 2003 genomförde de en sju månaders infiltration i rodeo i Ohio; enligt UD: s hemsida, deras aktivister filmade djur som stansas, sparkas, chockades med elektriska pådrivare, och slagen med järnrör. [15]

House of Raeford

År 2007 gick en aktivist undercover i House of Raeford Farms, Inc. i Raeford, North Carolina, som arbetar på den så kallade “levande hänga” område, där levande kycklingar och kalkoner fjättras och hängas före slakt. Gruppens hemsida säger aktivisten filmade arbetare stansning, sparkar, sexuella övergrepp, och kasta fåglar, liksom att dra sina huvuden medan de fortfarande levde. [15]

Chick utgallring

Se även: Chick utgallring

Den 31 augusti 2009 Mercy för djur släppt en hemlig video som visar bilder som de hade skjutit i ett kläckeri som ägs av Hy-Line Nordamerika , ett företag baserat i West Des Moines. Videon visar arbetare kastar manliga kycklingar lever i en slipmaskin. Hy-Line sade att vad företaget heter “effekt eutanasi” är en praxis, med stöd av den veterinära och forskarvärlden. [16]

Nåd för djur skickat brev till 50 största livsmedelsbutikskedjorna i USA, inklusive Walmart, Whole Foods, Safeway, Harris Teeter och Trader Joe och bad dem att skicka en etikett på äggkartonger, sade “Varning: Man kycklingar är mark- upp levande av äggindustrin. ” En talesman för United äggproducenter , en handelgrupp för amerikanska ägg jordbrukare, kallade förslaget “nästan ett skämt.” Nåd för djur uppskattar att 200 miljoner manliga kycklingar dödas varje år, en siffra bekräftas av United äggproducenter. [16]

Conklin Dairy Farm

I maj 2010, nåd för djur släppt videor av arbetare på Conklin Dairy Farm i Ohio, missbrukar kor och kalvar. Filmerna resulterade i gripandet av en arbetare. [17]

E6 Ranch

Den 20 april 2011 släppte de en hemlig video tagen på E6 Cattle Co. ranch i Castro County, Texas, som avbildas fyra lantarbetare “upprepade gånger bludgeoning sjuka och skadade kalvar med hackor och hammare.” Videon visade samma fyra anställda dra kalvarna, kasta dem, sparkar dem, och står på djurens halsar. [18] [19] Det är också avbildas kalvar slagen men fortfarande är vid medvetande, lämnades att dö i en hög; kalvar avhornas utan bedövning; sjuka och skadade kalvar aktivt nekas sjukvård, och kalvar med avskurna hovar. [20] Mercy för djur sade att de slumpmässigt utvalda E6 boskapsranch, [21] och tillbringade två veckor filmar där. [20]

Ranchen, grundades 2006 för att ge flaskuppfödda kalvar till mejerier och för konsumtion, ägs av ranchägare Kirt Espenson. [18] [20] “Varje del av videoklippet är undefendable” Espenson berättade en lokal TV-station. [21] Han sade att hans ranch hade en politik för euthanizing sjuka eller skadade kalvar med en kontakt skott från ett gevär. [18] Espenson sade också djur hade nekats vård, men bara av en oro för att droger kan komma in i livsmedel livsmedelskedjan. Han hävdade också sina djur pennor uppfylls eller överskrids industristandarder för storlek, renlighet, och andra faktorer. Matt Rice, Mercy för djur “Director of Operations, hävdade att den hemliga MFA arbetare rapporterade fall av djurmisshandel till Espenson flera gånger och gjordes ingenting. Rice sade också Espenson kan ses i videon erkänna att vissa djur bör nekas sjukvård, och att de bör avlivas med hammare. [20]

Åtta mejeri- och boskapsorganisationer i Texas fördömde de åtgärder som avbildas i videon, [18] som gjorde amerikanska veterinärmedicinska Medical Association (AVMA). Den AVMA, medan reservera dom om huruvida filmen var representativt för vad som hände på ranchen, sade åtgärderna i UD videon var “barbariska, omänskliga och oacceptabelt.” [22] Den Castro County Sheriff kontor inlett en brottsutredning av händelsen, och Espenson sade att han samarbetade med dem. [21]

Sparboe Farms of Iowa, Minnesota och Colorado

Mellan maj och augusti 2011 arbetade en MFA utredare undercover på Sparboe Farms, den femte största ägget producerar fabriken i USA, [23] och en leverantör till McDonalds . UD rapporterade att arbetare på Sparboe Farms brann näbbar utanför kycklingar utan smärtstillande medel, kasta levande fåglar i plastpåsar för att kväva, och lämnar döda höns att ruttna bredvid höns fortfarande lägga ägg för mänsklig konsumtion. [24]

Denna uppmärksamhet undersökning fick media som orsakade McDonalds, Target , Sams Club , och Supervalu till alla sluta köpa sina ägg från Sparboe Farms. [25] Mercy för djur lämnade också en rättslig klagomål till Federal Trade Commission mot Sparboe för bedrägeri. [26]

Iowa Välj Pig Factory

Mellan april och juni 2011 UD undersökte Välj Farms i Kamrar, Iowa, en av de största fläsk leverantörer i USA, och rapporterade att mor grisar begränsades i dräktighetslådor , sjuka och skadade grisar lämnades att dö, och smågrisar kastrerades utan smärtstillande medicin. [27] Efter undersökningen fick uppmärksamhet i media, Costco , Kroger , och Safeway tappade Iowa Välj som en köttleverantör. [28]

Butterkalkonfarm

En MFA aktivist som arbetade under täckmantel på en North Carolina fabrik kalkonfarm anslutna till Butter kalkon företaget inspelade filmer av en anställd att delta i vad gruppen kallade “våldshandlingar och allvarliga försummelse”. [29] Gården plundrades av Hoke County detektiver i december 2011, trots att chefen för Animal Health Program vid North Carolina Department of Agriculture tipsade en anställd i förväg. [29] Hon blev avstängd från sitt jobb och dömdes till 45 dagar i fängelse som följd. [29] En anställd laddades och befunnits skyldig till felonious djurplågeri och Butter sköt flera andra anställda för deras del också. [29]

Wiese Brothers Farm

I december 2013 släppte UD undercover bilder som visar arbetare på Wiese Brothers Farm stryk, sparkar, piska, och stickande kor, och dra djuren med rep. Videon uppmanas Nestlé ägs DiGiorno och ost leverantör Främst Farms, att släppa sin användning av mejeriprodukter från Wisconsin gården. Två anställda sparkades av ägaren Mark Wiese, som sade gården har vidtagit åtgärder för att säkerställa korrekt behandling av djur mot bakgrund av videon. Lokala brottsbekämpande genomför en undersökning av Wiese Brothers Farm. [30] Fyra arbetare har därefter belastats med djurplågeri. [31]

Statliga mexikanska slakterier 

En UD undersökning av statliga slakterier i Mexiko avslöjade omfattande missbruk, med djur chockade, bludgeoned, uppträdda upp och ner, knivhuggen, och skars upp medan fortfarande är vid medvetande. [32]

Djur välgörenhet utvärderare översyn

Nåd för djur har varit en av djur Charity expertgruppens (ACE) tre Top Charities i var och en av sina rekommendationer från maj 2014 till November 2016. Animal Välgörenhet utvärderare citerar nåd för djur vilja att ändra sin strategi som bygger på bevis för att uppnå maximal effektivitet och deras framgångsrika program, särskilt deras hemliga utredningar och relaterade företag och juridiska kampanjer som skäl för sin Top Charity rekommendation. [4]

Utgifter och Rum för finansiering

ACE: s December 2016 granskning ger en uppdelning av hur Mercy för djur tillbringar de medel som erhålls genom donationer. Från en $ 1000 donation, ungefär $ 390 tilldelas till utbildning, inklusive gräsrots uppsökande, online-uppsökande, och andra aktiviteter; $ 250 till hemliga utredningar; $ 150 på företagens uppsökande; $ 130 på juridiska opinionsbildning och $ 80 på kommunikation och sociala medier. Från och med denna översyn, tror ACE att UD skulle kunna använda en extra $ 1 miljon till $ 2 miljoner i 2017 över sin budget 2016, som till stor del skulle gå till företagens uppsökande och institutionella minskning kött program utanför USA. [4]

Response

Se också: Ag-gag

Den Ohio Department of Agriculture anklagade Mercy för djur utgöra en “biosäkerhet fara” med sina “hemliga utredningar”. [14] Den chef för avdelningen uppmanade bönderna att filavgifter mot Mercy för djur för olaga intrång, inbrott och andra olagliga metoder, men avgifter inte eftersträvas med statsåklagare. [14] En talesman för United äggproducenter sade att äggindustrin skulle ge manliga kycklingar om det fanns en efterfrågan. [16] Handeln Gruppen sade också att fåglarna hotas av kamera lampor som används av utredarna. [14]

Under 2011, statliga lagstiftare i Iowa infört flera räkningar som, om det antas, skulle placera landets tuffaste restriktioner på hemliga inspelningar på djur livsmedelsproduktion anläggningar. [33] [34] Räkningarna skulle också bar en individ från att ta ett jobb på ett djurfoderproduktionsanläggningen för det enda syftet att exponera djurplågeri eller ta hemliga videoklipp. [35] Den Florida lagstiftaren överväger liknande lagstiftning, och skulle göra ett sådant brott en första gradens brott. [34] [35] [36]

I januari 2014 ungefär sex veckor efter en MFA utredning avslöjade djurplågeri på en Oklahoma gård, Tyson Foods presenterade nya riktlinjer för djurskydd för sina fläskleverantörer. Riktlinjerna omfattar utfasning dräktighet lådor med 2022 och slutar användningen av “manuell trubbigt våld” för att döda smågrisar. I november 2013 Tyson Foods upp avtalet med West Coast Farms efter NBC sändes bilder av övergrepp. [37] [38]

Referenser

 1. Jump up^ Boshart, Rob (September 1, 2009). “Hidden camera allegedly catches Iowa workers abusing animals”. WCF Courier. Retrieved 2009-09-03.
 2. Hoppa upp^ “Kampanjer” . Nåd för djur . Hämtas 2009/09/03 .
 3. Hoppa upp^ Iacobbo, Michael. Vegetarianer och veganer i Amerika i dag, Greenwood Publishing Group, 2006, s. 93.
 4. ^ Hoppa upp till:a b c djur välgörenhet utvärderare (November 2016). “Mercy för djur” . Hämtas november 28, 2016 .
 5. Hoppa upp^ “Nathan Runkle verkställande direktör” . mercyforanimals.org . Hämtas 2009/09/03 .
 6. Hoppa upp^ 2004 Annual Review, Mercy för djur.
 7. Hoppa upp^ 2005 Annual Review, Mercy för djur.
 8. Hoppa upp^ 2006 Annual Review, Mercy för djur.
 9. Hoppa upp^ 2007 Annual Review, Mercy för djur.
 10. Hoppa upp^ 2008 Annual Review, Mercy för djur.
 11. Hoppa upp^ 2009 Annual Review, Mercy för djur.
 12. ^ Hoppa upp till:a b Best, Steven och Nocella, Anthony. Terrorister eller frihetskämpar? Lykta, 2004, s. 107.
 13. Hoppa upp^ Fowl Play Movie, officiella hemsida.
 14. ^ Hoppa upp till:a b c d “hönshus band pekar på grymhet” . Toledo blad . 2 mar 2003 . Hämtas 2009/09/03 .
 15. ^ Hoppa upp till:a b hemliga utredningar , Mercy för djur, nås September 3, 2009.
 16. ^ Hoppa upp till:a b c “Video: Shocking undercover film på ett ägg kläckeri” . Telegraf. September 1, 2009 . Hämtas 2010-05-30 .
 17. Hoppa upp^ Jon Craig (2010-05-28). “Dead kor som finns i gropen en dag efter missbruk video luftade” . Cincinnati Enquirer.
 18. ^ Hoppa upp till:a b c d Dizon, Alyssa. “Kalv Grymhet Video uppståndelser protester.”Lubbock Avalanche-Journal. April 21, 2011.
 19. Hoppa upp^ “Cattle Futures Drop Efter Cruelty Video”, Reuters, April 21, 2011.]
 20. ^ Hoppa upp till:a b c d Lewis, Kevin. “Nåd för djur representant hoppas Företagsägare debiteras” , Plainview Herald den 21 april 2011.
 21. ^ Hoppa upp till:a b c “Cattle företagets ägare svarar på djurmisshandel anklagelser” .
 22. Hoppa upp^ “Missbruk av kalvar är” oacceptabelt “AVMA säger.” Veterinär Practice News. April 20, 2011.
 23. Hoppa upp^ CNN, vid Dana Ford. “McDonalds, Target släppa ägg leverantör efter djurplågeri rapport – CNN.com” .
 24. Hoppa upp^ “SE: Undercover Undersökningar Exponera Animal Missbrukare” .
 25. Hoppa upp^ “McDonalds, Target Dump ägg Leverantör efter utredning” . ABC News. 21 november 2011.
 26. Hoppa upp^ Mercy för djur hemsida
 27. Hoppa upp^ “Pork Industry Animal Missbruk Exposed – En ny MFA hemlig utredning”.
 28. Hoppa upp^ “Costco slutar att köpa griskött från gård visas i undercover video” .
 29. ^ Hoppa upp till:a b c d Galli, Cindy (29 augusti 2012). “Butter Lantarbetare Guilty Animal Cruelty” . ABC News . Hämtad 29 skrevs den augusti 2012 .
 30. Hoppa upp^ ML Johnson (10 december 2013). DiGiorno, leverantör släppa mjölkgård under missbruk. USA Today . Hämtad 13 December 2013.
 31. Hoppa upp^ Rudarakanchana, Nat (14 februari 2014). Cow missbrukare åtalas, i tvist anknytas till Nestlé och DiGiorno Pizza. International Business Times . Hämtad 20 februari 2014.
 32. Hoppa upp^ har torterats till döds: Slaughterhouse Hell. Nåd för djur. December 14, 2016.
 33. Hoppa upp^ Bill skulle förbjuda undercover gård video,startribune, April 13, 2011
 34. ^ Hoppa upp till:a b Jacobs, Jennifer. “Bills Ban Undercover Inspelningar på Animal Möjligheter.” Des Register Moines. 15 mar 2011.
 35. ^ Hoppa upp till:a b ” Iowa försöker begränsa Secret video ” Columbia Daily Tribune. 17 mars 2011.
 36. Hoppa upp^ Sanders, Katie. “Norman Mål Djur Aktivister.” St Petersburg Times. 22 mar 2011.
 37. Hoppa upp^ Juozapavicius, Justin (10 januari 2014). US Pork Producers Ring för mer human behandling av djur efter årtionden av protester. Huffington Post . Hämtad 11 januari, 2014.
 38. Hoppa upp^ Schecter, Anna (10 januari 2014). Tyson Foods ändrar gris sjukvårdspolitik efter NBC visar undercover video. NBC News . Hämtad 11 januari, 2014.

About the author

Assistent

View all posts