New England Anti-Vivisection Society

Den New England Anti-Vivisection Society ( NEAVS ) är ett nationellt, registrerat 501 (c) (3) ideell organisation “tillägnad slut på användningen av djur inom forskning, testning och naturvetenskaplig utbildning” och ersätta dem med “moderna alternativ som är etiskt, humant och vetenskapligt överlägsen. ” [1]

Historia

New England Anti-Vivisection Society (NEAVS) grundades 1895 i Boston, Massachusetts, som svar på migration av europeiska vivisection metoder till USA. År 1871, professor Henry Ingersoll Bowditch etablerade den första amerikanska vivisektion labb vid Harvard Medical School, anstiftan oro från Edward Clement, redaktör och chefredaktör för Boston Evening avskrift , som senare körde en serie av anti-vivisection ledare. [2]

År 1890 George Angell och Massachusetts SPCA ( MSPCA ) höll en uppsatstävling med titeln “Varför jag är emot Vivisection.” Vinnaren av tävlingen, Joseph Greene i Dorchester, Massachusetts, senare nådde ut till advokat och doktor Philip Peabody, en av tävlingsdomare, med idén att bilda en anti-vivisektion samhälle. Peabody överens, och Greene började organisera ett antal Bostons inflytelserika individer. Den första NEAVS hölls vid Peabody hus den 30 mars 1895 och det första kontoret öppnades vid 179A Tremont St. i Boston den 12 september samma år, med Peabody fungerar som NEAVS president. [3]

När Clemens blev president 1911, hans journalistiska kompetens ökat både allmänhetens medvetenhet om vivisektion och medlemskap i organisationen. [4]

Författare Cleveland Amory var NEAVS president från 1987 till 1998. [5] Han har beskrivits som “grundaren av den moderna djurskyddsrörelsen.” [6]

I väntan på hans avgång, utsåg Amory en valberedning som valde psykolog och tidigare NEAVS styrelseledamot, Theodora Capaldo, EDD, att efterträda honom. Hon valdes NEAVS “första kvinnliga president 1998 och fortsätter att hålla positionen (Amory dog oväntat senare samma år). Capaldo och hennes nyvalda styrelsen kom med omfattande djurskydd och djurs erfarenhet rättigheter och har inkluderat personer med medicinsk, veterinär, psykologi, mental hälsa, sociologi, och rättsliga referenser, som Sarah Luick, Esq., En av grundarna av Animal Legal Defense Fund (ALDF). [7]

Under Capaldo har styrelsen och personalen utvecklat och genomfört en rad nya och effektiva strategier för att uppnå organisationens enda uppgift att få slut på användningen av djur inom vetenskap och ersätta dem med icke-animalisk och vetenskapligt överlägsen alternativ. Höjdpunkter av dessa program omfattar en kampanj för att stoppa användningen inom forskning av de första icke-humana arter, schimpanser – människans närmaste genetiska relativa (Project R & R: Release och upprättelse för Schimpanser i USA Laboratories); slut på användningen av terminal hund labb vid första veterinärskola i landet, en läroplan skift senare följt av andra skolor; och, senast, nå ut till och införliva andra sociala rörelser i djurskyddsrörelsen. Som exempel kan nämnas stöd för kvinnor gör forskning som inte inbegriper djur och syftar på att förstå, bland annat könsskillnader “effekt på biomedicinska forskningsresultat samt konsekvenserna av sådana skillnader för användning av andra arter att extrapolera djurdata för människors hälsa; och miljö genom undersökning av allvarliga och skadliga miljöpåverkan att användningen och bortskaffande av miljontals djur som används i forskning, testning och utbildning har på miljön (kvinnor och miljö är kärnan i NEAVS “nuvarande Common Ground kampanj). [8]

NEAVS ‘filosofi betonas: att användningen av djur inom forskning, testning och utbildning är ovetenskaplig, som visas i ett flertal studier, och är onödigt på grund av tillgänglighet och fortsatt utveckling av alternativ som ger resultat som är överlägsna djuranvändning; och att de humana och etiska argument mot lidande och död för miljontals djur i laboratorier varje år har aldrig varit starkare med tanke på hur den moderna vetenskapen visar djuranvändning har begränsningar, faror, och är liten eller ingen nytta för människors hälsa. [9]

Idag fortsätter NEAVS sitt arbete genom offentliga uppsökande, utbildning, lagstiftning och politiska förändringar, stödja djurhelgedomar, och finansiera utvecklingen av alternativ till djurförsök och naturvetenskaplig utbildning. [10]

Prestationer

Testa alternativa Draize ögonirritation

1981 NEAVS och dess systerorganisation American fonden för alternativ till djurförsök (AFAAR) finansierad forskning vid Tufts University Medical School för ett alternativ till Draize-test , [11] [12] som gäller kemikalier, såsom bekämpningsmedel, hushållsprodukter, läkemedel och kosmetika till ögonen på kaniner. [13] Den resulterande alternativ användes senare av ett antal produkt- och kosmetikföretag.

Upphävande av pund beslag i Massachusetts

1983 NEAVS framgångsrikt lobbade att upphäva Massachusetts 1957 pund beslag lag, som krävde djurhem att sälja djur för användning inom forskningen. [14] [15] Detta arbete resulterade i den första och starkaste anti-pound beslag lag i USA [16] Från och med 2013 hade 18 stater förbjudit pund beslag. [17]

LD50 alternativ

År 1985 började NEAVS finansiering Björn Ekwall, PhD, ordförande i Cytotoxicology Laboratory (CTLU) i Sverige, ett laboratorium som designar och validerar alternativ till djurförsök, för att utveckla en metod in vitro toxikologi testning kan ersätta LD50 test [ 18] [19] som bedömer toxicitet substans baserad på den dos som dödar 50% av djuren i testet. [20] Den resulterande testet bättre förutspått mänskliga dödliga blodkoncentrationer. [21]

Terminal laboratorier i veterinärutbildning

År 2000 samarbete mellan NEAVS och Tufts University Cummings School of Veterinary Medicine ledde Tufts att bli den första amerikanska veterinärskola utan en terminal labb krav ett förfarande där eleverna träna på levande djur innan euthanizing dem. Som en ersättning, NEAVS hjälpte till att utveckla ett alternativt program som involverar spay / neutrum operationer för hemlösa katter. [22] [23] En undersökning som avslutas med Humane Society Veterinary Medical Association 2007 indikerade att hälften av USA: s veterinär skolor inte längre behöver terminal laboratorium i grundläggande kurser. [24]

Dissection val politik i Massachusetts

NEAVS “affiliate Etik forskning och utbildning Coalition (ESEC), lobbade och vittnade inför Massachusetts delstatsparlamentet till stöd för ett lagförslag som skulle ha gett offentliga elever rätt att välja bort dissektion klasser. [25] År 2004 efter räkningen vetoed av guvernör Mitt Romney, som sade att beslutet bör fattas av Massachusetts Department of Education, [26] [27] ESEC fortsatta opinionsbildning ledde State Board of Education att utfärda en politik 2005 så att eleverna kan välja alternativ till dissekering. [28] [29] [30]

Skydd av schimpanser från biomedicinsk forskning

NEAVS lanserade sin nationella projekt R & R: utsläpp och upprättelse för Schimpanser i US Laboratories kampanj 2003 för att avsluta användningen av schimpanser i invasiv biomedicinsk forskning och ge dem permanenta hem i helgedomen. [31] Strax efter andra organisationer förbundna med NEAVS och efter ett decennium av opinionsbildning National Institutes of Health (NIH) meddelade att det skulle gå i pension nästan 90% av sina schimpanser till helgedomen. [32]

Aktuella kampanjer 

Release och upprättelse för schimpanser

Lanserades 2004, NEAVS nationella kampanj Project R & R: utsläpp och upprättelse för Schimpanser i USA Laboratories, syftar till att avsluta all biomedicinsk forskning med schimpanser i USA och att gå i pension dem fristad. [33]

Som en del av denna kampanj, publicerade NEAVS ett antal vetenskapliga artiklar i vetenskapliga tidskrifter undersöka nyttan av schimpanser i biomedicinsk forskning. Pappers teman är resultaten av forskning schimpansobduktionsrapporter, följderna av genetiska skillnader mellan schimpanser och människor, och tillämpligheten av att använda schimpanser som forskningsmodeller för cancer, hepatit C och AIDS. [34] [35] [36] [37] [38]

NEAVS lobbade också kongressen för att stödja Great Ape skydd och kostnadsbesparingar lagen (GAPCSA), introducerades 2008 och återigen år 2011. Om passerad, skulle GAPSCA pension alla federalt ägda schimpanser till helgedomen och fasa ut användningen av människoapor i biomedicinsk forskning. [39] [40]

Under 2010 NEAVS, tillsammans med andra djurskyddsorganisationer, begärde USA Fish and Wildlife Service (FWS) att granska en politik notering schimpanser som “hotade” under Endangered Species Act när den hittas i naturen och “hotade” när i fångenskap. Framställningen syftar till att omklassificera fångenskap schimpanser som utrotningshotade. [41] Den 11 juni föreslog 2013 FWS ändra policy och öppnade en allmän kommentar period. [42] [43] [44]

År 2000 var Schimpans Health Improvement, underhåll och skydd (CHIMP) som undertecknades in i lag, om bemyndigande för avgången av schimpanser i forskning som var “inte behövs.” Mer än ett decennium senare, förblev ungefär 900 schimpanser i amerikanska laboratorier och den allra flesta inte används. [45] Under 2012, NEAVS och andra organisationer lämnat in en reglerings petition till US Department of Health and Human Services (HHS) ber om kriterier som definierar när schimpanser inte längre behövs. [46]

Den 26 juni 2013 meddelade National Institutes of Health (NIH) det skulle gå vidare med planerna på att gå i pension nästan 90% av sina schimpanser till helgedomen. [47] [48] [49]

Etiska Science Education Coalition

Etik Science Education Coalition (ESEC) är NEAVS “pedagogiska affiliate. ESEC uppdrag är att “avsluta skadligt bruk av djur på alla nivåer i vetenskapsutbildning” genom att tillhandahålla resurser och tjänster som stödjer alternativ till användningen av djur inom utbildning, särskilt användningen av djur i terminal labb, levande djur demonstrationer, kurser, och dissekering. ESEC är en förespråkare av dissektion val lagstiftning och politik som ger eleverna rätt att välja alternativ till användning av djur i sin utbildning. [50]

Utrett: djur, kvinnor, miljö

NEAVS “Common Ground initiativet innehåller två inledande kampanjer som innehåller stöd för kvinnor inom vetenskap och miljövård med sina djur i forskningsuppdrag. Animal Research är farligt avfall undersöker miljontals djur som föds upp, används och destrueras som förorenat eller farligt avfall. NEAVS ‘Fellowship Grant för alternativ till djurförsök i kvinnors hälsa och könsskillnader finansierar en kvinna åtagit sig att alternativ till djurförsök i utredningen av kvinnors hälsa eller könsskillnader i forskningsresultaten. NEAVS kampanj mot hormonersättningsterapi läkemedel tillverkade av urin från gravida hästar uppmuntrar kvinnor att använda alternativ. [51]

Alternativ

NEAVS stöder användning av alternativ till djur inom forskning, testning och utbildning, och främjar in vitro, epidemiologiska och kliniska studiedata som mer prediktiva för människa. NEAVS finansierar forskare utveckla alternativ, och förespråkare för politik som kräver användning av validerade djur alternativ i forskning och testning. [52]

I den 21: a århundradet miljarder djur har utsatts för grymhet, för människans nytta, i USA och dussintals andra länder runt om i världen genom djurförsök av konsumentprodukter. Laboratorier sticker smärtsamma ögonirriterande i återhållsamma kanin ögon för att testa ett öga produkt och katter som tvingas ha hjärn electrocutions att testa för neurologiska läkemedel är bara två av hundratals produkter som testats på djur enligt PETA (peta.org). Djur behöver inte användas för de mänskliga önskningar. Forskare Burch och Russell skapat 3R: minskning, förfining och ersättare till ytterligare anti-vivisektion. I dessa tre skivor alternativa framgångsrika metoder för att testa konsumentprodukter har skapats. Alternativ som in vitro, datorsimuleringar, cell- och vävnadsprover, och skyltdockor minskar de miljontals kännande djur tvingas in grymma och plågsamma experiment i hela världen. Howard, Carol. “Ja, pappa, det finns alternativ.” AV Magazine. Våren 2005. sid. 1-4 http://caat.jhsph.edu/publications/Articles/aavs.html

American Fund för alternativ till djurförsök

Den amerikanska fonden för alternativ till djurförsök (AFAAR) är NEAVS “systerorganisation. Grundat av Ethel Thurston, PhD, 1977, är AFAAR uppdrag att “främja och stödja utvecklingen och användningen av alternativ till djur inom vetenskapen.” Tillsammans NEAVS och AFAAR har finansierat alternativ till testförfaranden vanliga djur såsom LD50 och Draize-test för toxicitet. För närvarande, AFAAR och NEAVS erbjuder en ettårig postdoktorsstipendium bidrag för att finansiera kvinnliga forskare som arbetar för att utveckla, validera eller använda alternativ till djurförsök för att utreda kvinnors hälsa eller könsskillnader i forskningsresultaten. [53]

Grymhet utan kosmetika och produkter [ editera ]

NEAVS är en av grundarna av föreningen för konsumentinformation om Cosmetics (CCMI) och dess Hoppa kanin program, som ger konsumenterna information om certifierade, grymhet utan företag som inte använder djurförsök under någon produktutvecklingen. [54] [55]

NEAVS är också den amerikanska Executive Office för Cruelty Free International, som grundades av den brittiska union för avskaffandet av Vivisection (BUAV). Grymhet Free International arbetar för att stoppa användningen av djur i produkttester i hela världen. [56]

Lagstiftning och politik

NEAVS politik opinionsbildning innefattar petitioning US Food and Drug Administration att kräva, när befintliga, validerade alternativ i stället för djurförsök genom obligatoriska alternativ Petition (MAP) Coalition, [57] lobbying för dissekering val, [58] framställningar US Fish and Wildlife service att lista fångenskap schimpanser som hotade tillsammans med vilda schimpanser, [59] och lobbying för Great Ape skydd och kostnadslagen Savings (GAPCSA) som skulle sluta invasiv forskning på schimpanser och pensionera alla federalt ägda schimpanser till helgedomen. [60] [61] [62] [63]

Sanctuary stöd

Genom sin Sanctuary Fund gör NEAVS bidrag till organisationer som tillhandahåller livstid vård för djur som tidigare använts i forskning. Helgedomar finansierade inkluderar Animals Asia Foundation , Chimp Haven , djur Foundation och Rädda Chimps . NEAVS gör också åtaganden livstid vård till djur i helgedomen och hjälpt till att stödja bildandet av den nordamerikanska Primate Sanctuary Alliance. [64]

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Mission” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 2. Hoppa upp^ Stathos, M. (2000). En historia av medkänsla . s. 6.
 3. Hoppa upp^ Stathos, M. (2000). En historia av medkänsla . s. 7.
 4. Hoppa upp^ Stathos, M. (2000). En historia av medkänsla . s. 7.
 5. Hoppa upp^ “Amory eulogized för intelligens, arbete för djurens rättigheter” . The Sunday Gazette . Nov 14, 1998.
 6. Hoppa upp^ “Making Burros Fly: Cleveland Amory, Animal Rescue Pioneer” . Human Society i USA . 28 augusti, 2006. Arkiverat från original den 5 september, 2008.
 7. Hoppa upp^ “Styrelse” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 8. Hoppa upp^ “A Brief History of NEAVS” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 9. Hoppa upp^ “A Brief History of NEAVS” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 10. Hoppa upp^ “grenarna Advocacy: En översikt” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 11. Hoppa upp^ “Ethel Thurston, PhD” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 12. Hoppa upp^ Stathos, M. (2000). En historia av medkänsla . s. 21.
 13. Hoppa upp^ “ICCVAM översiktlig granskning Dokument: den låga volymen Eye Test” (PDF) . Inter koordinerande kommittén för validering av alternativa metoder.
 14. Hoppa upp^ Phillips, A. (2010). Hur Shelter Husdjur är Förmedlade för Experiment: Understanding Pound beslag . s. 29.
 15. Hoppa upp^ Stathos, M. (2000). En historia av medkänsla . s. 20.
 16. Hoppa upp^ Gilliam, JD (1999). Animal Law Vol 5.pdf “Fido går till labbet: Ändring av djurskyddslagen att kräva Animal räddningsutrustning att avslöja Pound beslag Practices till Pet ägare” Check |url=värde ( hjälp ) (PDF) . Journal of Animal lag . 5 : 107.
 17. Hoppa upp^ “State Pound beslag lagar” (PDF) . Humane Society i USA.
 18. Hoppa upp^ “Alternativ i Testing” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 19. Hoppa upp^ “Toxikologi testning ifråga” . Uncaged.
 20. Hoppa upp^ “Lethal Dosering (LD50) Värden” . Environmental Protection Agency.
 21. Hoppa upp^ Ekwall, Björn (1999). “In vitro-in vivo utvärdering, inklusive valet av en praktisk batteri av Cell Test för att förutsäga akut dödliga blodkoncentrationen hos människa”. Toxikologi in vitro . 13 : 665-673.
 22. Hoppa upp^ “DVM Animal Use” . Tufts University.
 23. Hoppa upp^ “2000 presenterar: En ny Millennium” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 24. Hoppa upp^ “Jämförelse av alternativ som erbjuds av veterinärutbildningen” (PDF) . Humane Society Veterinary Medical Association.
 25. Hoppa upp^ “eleverna kan uttrycka sina val i Massachusetts” . Marketwired. November 2, 2006.
 26. Hoppa upp^ “Ed kommissionär driver för dissekering alternativ” . Dedham avskrift . Augusti 5, 2005.
 27. Hoppa upp^ “lagstiftande Roll Call” . Dedham avskrift . Augusti 5, 2005.
 28. Hoppa upp^ “eleverna kan uttrycka sina val i Massachusetts” . Marketwired. November 2, 2006.
 29. Hoppa upp^ “Massachusetts Curriculum ramar: Policy för Dissection och Dissection Alternativ aktiviteter” . Massachusetts Department of Elementary och sekundär utbildning. November 14, 2005.
 30. Hoppa upp^ “Ed kommissionär driver för dissekering alternativ” . Dedham avskrift . Augusti 5, 2005.
 31. Hoppa upp^ “Om Project R & R” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 32. Hoppa upp^ “oss att börja avgå mesta forskningen Chimps” . The New York Times . 26 jun 2013.
 33. Hoppa upp^ “Release och upprättelse för Schimpanser i USA Laboratories (Project R & R)” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 34. Hoppa upp^ Capaldo, Theodora; Pepparkorn, Marge (2012). “En översyn av obduktionsrapporter på Schimpanser i eller från amerikanska Laboratories”. Alternativ till försöksdjur . 40 (5).
 35. Hoppa upp^ Bailey, Jarrod (2011). “Lärdomar från Schimpans baserad forskning på mänskliga sjukdomar: Konsekvenserna av genetiska skillnader”. Alternativ till försöksdjur . 39 (6): 527-540.
 36. Hoppa upp^ Bailey, Jarrod (2010). “En bedömning av användningen av schimpanser i hepatit C Research förflutna, nutid och framtid (del 1): giltighet schimpans Model”. Alternativ till försöksdjur . 38 (5): 387-418.
 37. Hoppa upp^ Bailey, Jarrod (2009). “En undersökning av Schimpans användning inom human Cancer Research”. Alternativ till försöksdjur . 37 (4): 399-416.
 38. Hoppa upp^ Bailey, Jarrod (2008). “En bedömning av den roll som Schimpanser i AIDS vaccinforskning”. Alternativ till försöksdjur . 36 (4): 381-428.
 39. Hoppa upp^ “Chimps Dagarna i Labs Kan vara minskande” . The New York Times . 4 November 2011.
 40. Hoppa upp^ “Lagen Great Ape skydd och kostnadsbesparingar” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 41. Hoppa upp^ “Petition Innan fisk och djurliv USA Department of the Interior” (PDF) . Humane Society i USA. Mar 16, 2010.
 42. Hoppa upp^ “Schimpans (panorera grottmänniskor)” . USA Fish and Wildlife Service.
 43. Hoppa upp^ “US Fish and Wildlife Service föreslår skydd för alla schimpanser – Captive och Wild – som utrotningshotade” . USA Fish and Wildlife Service. 11 juni 2013.
 44. Hoppa upp^ “oss att börja avgå mesta forskningen Chimps” . The New York Times . 26 jun 2013.
 45. Hoppa upp^ “NIH måste avgå schimpanser till fristad” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 46. Hoppa upp^ “Petition för regel: US Department of Health and Human Services” (PDF) . New England Anti-Vivisection samhälle. 18 juli 2012.
 47. Hoppa upp^ “oss att börja avgå mesta forskningen Chimps” . The New York Times . 26 jun 2013.
 48. Hoppa upp^ “byrån flyttar till pension Den mesta forskningen Chimps” . The New York Times . 22 Januari 2013.
 49. Hoppa upp^ “Offentliggörande av byråns beslut: Rekommendationer om användning av schimpanser i NIH-finansierad forskning”(PDF) . NIH Avdelningen för program samordning, planering och strategiska initiativ.
 50. Hoppa upp^ “Ethical Science Education Coalition (ESEC)” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 51. Hoppa upp^ “Common Ground: Djur, kvinnor, miljö” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 52. Hoppa upp^ “Alternativ Översikt” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 53. Hoppa upp^ “Välkommen till AFAAR” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 54. Hoppa upp^ “Hoppa kanin: grymhet-fria produkter” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 55. Hoppa upp^ “Välkommen till Leapingbunny.org” . Koalitionen för konsumentinformation om Cosmetics.
 56. Hoppa upp^ “US Executive Office” . Grymhet Free International.
 57. Hoppa upp^ “Obligatorisk alternativ Framställning” . Obligatoriska alternativ Framställning Coalition.
 58. Hoppa upp^ “eleverna kan uttrycka sina val i Massachusetts” . Marketwired. November 2, 2006.
 59. Hoppa upp^ “Petition Innan fisk och djurliv USA Department of the Interior” (PDF) . Humane Society i USA. Mar 16, 2010.
 60. Hoppa upp^ “Lagen Great Ape skydd och kostnadsbesparingar” . New England Anti-Vivisection samhälle.
 61. Hoppa upp^ “Chimps Dagarna i Labs Kan vara minskande” . The New York Times . 14 nov 2011.
 62. Hoppa upp^ “Humane Science Focus Feline Meeting” . Newburyport dag . 9 Oktober 2011.
 63. Hoppa upp^ “schimpanserna Hör goda nyheterna: IOM avslutar” … schimpanser [är] inte nödvändigt … ” ” . PR Newswire. December 15, 2011.
 64. Hoppa upp^ “Sanctuary Support” . New England Anti-Vivisection samhälle.

About the author

Assistent

View all posts