Planteras i Nottingham

Planteras i Nottingham , även känd som planteras Catering kampanj , är ett företag [1] och en kampanjgrupp baserad i Nottingham , England , främja etiska alternativ till vanliga snabbmat. Det gör detta genom värd händelser såsom den årliga East Midlands Vegan Festival, [2] [3] publicera böcker och broschyrer, och upprätthålla en omfattande webbplats, inklusive en kontaktkatalogen [4] grupper med liknande mål. Som en ideell arbetare kooperativ det ger också prisvärd, hälsosam, minimalt förpackad vegan catering vid ett brett utbud av evenemang och protester med hjälp av rättvis handel , ekologiska och / eller lokala råvaror . [ Behövd stämning ] [5] [6]

Bakgrund

Planteras bildades 1984 av sju djurrättsaktivister som var frustrerade över bristen på vegetarisk snabbmat tillgänglig vid tidpunkten. [7] De började med att sälja veggieburgers för allmänheten från en mobil stall, senare också ge lokalt bakade piroger och kakor och andra livsmedel och drycker. Co-op har sedan gått vidare för att ge både snacks och fullständig kokta måltider för tusentals människor vid fredsrörelsen marscher , djurens rättigheter demonstrationer , festivaler , protestläger och återta gatorna händelser. [8]

Från 1985, var Grönsaker baserade på Rainbow Centre i Nottingham. [ Behövd stämning ] De tog senare på dagen till dag driften av centrum. [9] År 2001 flyttade in i skogen Fields område av staden och döptes den Sumac Centre , en del av den framväxande brittiska sociala Centre Network .

Projekt

Det har funnits många andra kampanjer och projekt som inrättats eller stöds av tidigare och nuvarande Veggies medlemmar och volontärer , däribland Samosas för social förändring [10] (stöd, bland annat, välgörenhet Vegfam [11] och mat inte bombarderar ” orkanen Katrina överklagande) , vegan Business Connection, [12] all-vegan bageri, Screaming morot, [13] och vegan catering projekt i andra städer.

Grönsaker har rapporterats att ha en ” stor och omfattande internet kapacitet “, [14] används för nätverk för frågor som rör mänskliga rättigheter, djurens rättigheter , miljöskydd , anti-militarism och social rättvisa . Grönsaker är tillägnad att främja målen i kampanj community med länkar till organisationer som Amnesty International , Greenpeace och Jordens vänner , [15] , även om de i allt högre grad kampanj på en mer gräsrotsnivå, snarare än att förlita sig på resurser (inter ) nationella organisationer. Från 1987 till 1996, och fram till i dag, grönsaker har varit nära förknippad med den McLibel kampanjen och London Greenpeace , [16] [17] fortsätter att hjälpa till med samordningen av aktionsdagar [18] och fördelningen av kampanjresurser.

De publikationer Rörelsen för Compassionate Living , främja enkla levande , trycks och distribueras av grönsaker, som också fungerar som lokala kontakter för Animal Aid , den Vegan Society , den Vegetarian Society och Viva! .

Utmärkelser och kritik 

År 2004 Direct Action Against Apati zine kallas Veggies “… förmodligen den bästa vegan catering klädsel på planeten”. [19]

Lista utmärkelser:

 • 2006 – Vegan Society – Bästa Vegan Catering [20]

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Företagspresentation av: VEGGIES CATERING KAMPANJ (NOTTINGHAM) LIMITED” . companieshousedata.co.uk . Hämtat 8 maj 2015 .
 2. Hoppa upp^ East Midlands Vegan Festival
 3. Hoppa upp^ Tash fotografier Report, 10 December 2005
 4. Hoppa upp^ Onlineregister,planteras.
 5. Hoppa upp^ Events,planteras.
 6. Hoppa upp^ Mat Initiativ Group Newsletter Sommar,markarbeten Greater Nottingham, 2004.Arkiv18 maj 2015 vidWayback Machine.
 7. Hoppa upp^ Nottingham Trader, 12 December 1984
 8. Hoppa upp^ min Anti War, Oktober 17, 2005
 9. Hoppa upp^ Watcher. “Rainbow Centre 25th Anniversary” . Nottingham Indymedia . Hämtat 8 maj 2015 .
 10. Hoppa upp^ Mat inte bombarderar Hurricane Appeal,UK Indymedia den 13 september 2005.
 11. Hoppa upp^ Vegfam,Vegan Village.
 12. Hoppa upp^ Arthur Ling. Vegan Visningar 100: Den Vegan Concept, Plamil Foods , våren 2004.
 13. Hoppa upp^ Screaming morot,Hemsida
 14. Hoppa upp^ Artikel avKevin toolisiThe Guardian Societysektionen
 15. Hoppa upp^ Vegetariskt invasion,företagsledning i dagden 1 mars 1999.
 16. Hoppa upp^ McLibel Två stad back-up,McSpotlightden 23 maj 1996.
 17. Hoppa upp^ Stål och Morris vs Storbritannien ,TheEuropadomstolenden 15 februari 2005.
 18. Hoppa upp^ McLibel Days of Action,planteras.
 19. Hoppa upp^ Direct Action Against apati webbplatsi februari 2004
 20. Hoppa upp^ Vegan Society Utmärkelser: Best Vegan Catering, Vegan Society , 2006.

About the author

Assistent

View all posts