Primat Freedom Project

Den Primate Freedom Project är en 501 (c) (3) icke-vinstdrivande gräsrotsdjurrättsorganisation baserad i Atlanta, Georgia . Det är tillägnad slut på användningen av icke-mänskliga primater i biomedicinsk och skadligt beteende experiment. [1]

Projektet är den primära sponsorn av den föreslagna nationella Primate Research Exhibition Hall (NPRX) vid 26 North Charter, direkt mellan Wisconsin National Primate Research Center och Harry Harlow primat psykologi Laboratory i Madison, Wisconsin . [2] [3]

Projektet ger information till allmänheten om användningen av icke-mänskliga primater i biomedicinsk och beteendevetenskaplig forskning i USA. Den förespråkar för apor och schimpanser som hölls i amerikanska laboratorier, främst genom att uppmuntra supportrar att skriva på uppdrag av enskilda djur, och genom direkta utskick till medlemmar i USA: s kongress . [4] Det stöder också anslutna gräsrotsrörelser runt om i USA.

Organisationen samlar specifika detaljer om specifika apor och schimpanser i amerikanska laboratorier genom användning av Freedom of Information Act och statliga öppna register stadgar. En del av denna information används för att memorialize identifierande information om specifika djur på taggar som supportrar kan bära. [5]

Anteckningar 

  1. Hoppa upp^ Primate Freedom Project webbplats
  2. Hoppa upp^ Twohey, Megan. “Demonstranterna intill”,Milwaukee Journal Sentinel, 24 juli, 2005.
  3. Hoppa upp^ Allen, John. ” ” Monkey business ” ” (PDF) . (110 KB),på Wisconsin, Winter 2005.
  4. Hoppa upp^ “Congressional Educator”, Primat Freedom Project.
  5. Hoppa upp^ “Primate Freedom Taggar”, Primat Freedom Project.

 

About the author

Assistent

View all posts