Revolutionära celler – Animal Liberation Brigade

De revolutionära Cells – Animal Liberation Brigade ( RCALB ), känd som Animal Liberation Brigade ( ALB ), är ett namn som används av djur liberationists som förespråkar användning av frihet och en mångfald av taktik inom djurbefrielserörelse , vare icke-våldsamma eller inte. Som en del av en praxis , är avsikten att förstöra förtryckande institutioner, som beskriver en slutspel för ” djur missbrukare “. [1] [2] [3]

Revolutionära celler är inte en grupp, men ett exempel på en ledar motstånd , som en banner för autonoma , hemliga celler som utför direkt aktion liknande Djurrättsmilisen (ARM).

Grundades i USA, efter att bomba Chiron och Shaklee s företags kontor i 2003, har aktivister sedan använt banner att brandbomb fordon och hotar att skicka brevbomber till individer i Kalifornien området. Mål har inkluderat företagskunder av djurförsök laboratorie Huntingdon Life Sciences och djur forskare vid UCLA och California National Primate Research Center . [4] [5] [6]

Den FBI utfärdade en arresteringsorder för Daniel San Diego för sin påstådda association med cellen ansvarig för bombningarna 2003, men han har ännu inte gripits. [3] Han är därför efterlyst för sin misstänkta inblandning i skadegörelse brott. [7] [8]

Filosofi

Riktlinjer

Revolutionära Cells riktlinjer ades på Bite Back webbplats efter den andra bomb: [1]

 • Att vidta strategiska direkta åtgärder (oavsett om det icke-våldsam eller inte) mot de förtryckande institutioner som genomsyrar hela världen.
 • Gör allt för att minimera icke-mål offer, vare sig människa eller icke-människa.
 • Respektera en mångfald av taktik, oavsett om de är icke-våld eller inte.
 • Alla jordiska aktivist kämpar för att befria den mänskliga, jord eller djur nationer kan betrakta sig själva en revolutions Cells volontär.

Vilka är RCALB?

Ytterligare information: Anarkism och djur befrielse och djurbefrielserörelsen

Den Bite Back kommuniké förklarade också som Revolutionära Cellerna och varför de finns: [1]

De revolutionära celler existerar som en främre grupp för militanta över liberationary rörelse spektrumet. Vi är anarkister , kommunister , antirasister , djur liberationists, jord liberationists , ludditer , feminister , queer liberationists och många fler saker inom olika andra fronter. Där allt finns det förtryck det finns de ovilliga att passivt stå och låta det hända, och dessa människor utgör kärnan i de revolutionära celler.

Struktur och mål

Gruppen bildades samma ledarmotstånd modell som Animal Liberation Front (ALF), som består av små, självständiga, hemliga terrorceller som agerar självständigt. En cell kan bestå av bara en person.

Enligt Memorial Institute för förebyggande av terrorism , den främre beskriver sig själv som “en internationell koalition slåss orättvisa” . Den institutets kunskapsbas beskriver det som en “ovanligt våldsamma djur-rättigheter terroriströrelse … med en förkärlek för överdrift och gjutning om anspråk på makt och betydelse.” [9] Oren Segal, co-chef för Anti-Defamation League : s Center på extremism, anser gruppen består av samma fåtal “ensamvargar” som utför åtgärder i namn av ALF och Earth Liberation Front (ELF), “namnen utbytbara … de kommer att byta namn på sig beroende på vilka åtgärder de gör.” [10]

Förekomsten av aktivister som kallar sig Revolutionära celler eller Djurrättsmilisen (ARM), ett annat namn som används för att orsaka våld återspeglar en kamp inom Animal Liberation Front och djurrättsrörelsen i allmänhet, mellan dem som tror våld och terror är motiverade och de som insisterar rörelsen bör förkasta den till förmån för icke-våldsamt motstånd. [11]

Extensionell självförsvar

Steven Bästa har myntade uttrycket “töj självförsvar” för att beskriva åtgärder som genomförs i försvar av djur av människor som agerar som “proxyagenter.” [12] Han hävdar att vid fullgörandet av handlingar av töj självförsvar, aktivister har den moraliska rätten att bedriva sabotage eller våld. [12] töj självförsvar är berättigat, skriver han, eftersom djuren är “så sårbar och förtryckta att de inte kan slå tillbaka för att attackera eller döda sina förtryckare.” [13] Bästa hävdar att principen om töj självförsvar speglar brottsbalken statyer känd som ” nödvändighet försvar “, som kan åberopas när en svarande anser att den olagliga handlingen var nödvändig för att undvika överhängande och stor skada. [13] I vittnesbörd till senaten 2005, Jerry Vlasak uppgav att han våld mot Huntingdon Life Sciences som ett exempel på töj självförsvar. [14]

Åtgärder

Rörbomber

Den RCALB tog kredit för sin första åtgärd den 27 augusti 2003, då två ” rörbomber fyllda med en ammoniumnitrat ” placerades på Chiron Corporations kontor i Emeryville, Kalifornien . Båda enheterna var packad med spikar att fungera som splitter. Chiron riktades på grund av ett avtal med Huntingdon Life Sciences , ett New Jersey baserade djurförsök entreprenör. [4] En grupp som kallar sig Revolutionära cellerna hos djuret Liberation brigaden e-post ett uttalande till reportrar tar kredit för bombningarna som också sändes till Bite Back webbplats. [2] En av bomberna exploderade en timme efter den första, även om inga förluster resulte från den andra tryckvåg, som den andra enheten upptäcktes och området rensas före explosionen. [3]

Office bombning

I september 2003 tog RCALB ansvaret för en annan bombning, denna gång vid kontoren för Shaklee Inc. i Pleasanton, Kalifornien . Shaklee riktades därför att dess moderbolag, Yamanouchi Pharmaceutical , gör affärer med HLS. [5] Angriparna sägs vara kopplade till Daniel Andreas San Diego , som presenterades på USA: s Most Wanted och har placerats på FBI : s lista mest efterlysta terrorister. [3] [8] Ett uttalande åter frigörs från gruppen till Bite Back här gången också inklusive deras manifest. [1] [15] Det var tänkt bomben var detta tänkt att orsaka skada, som spikar flög ut “med en hastighet av 100 miles i timmen” , men återigen ingen person kom till skada. [3]

Brandbomb

Den 24 juni 2007 var en sprängladdning placerad under en bil som tillhör Arthur Rosenbaum, en pediatrisk ögonläkare som utför djurförsök med katter och rhesusapor vid Jules Stein Eye Institute vid UCLA. Enheten misslyckades att explodera på grund av en felaktig säkring, men var fortfarande anspråk Animal Liberation brigaden som kallas för “ett slut på systematiskt våld och förtryck” . [16] UCLA erbjöd en belöning för information som leder till gripandet av bombplan. Då agerar kansler, Norman Abrams , sade universitetet “fortfarande fast vid sitt åtagande att den lagliga användningen av försöksdjur i forskning till nytta för samhället.” [17] [18]

Brevbomber

Även om inga misstänkta paket har ännu inte funnit hävdade RCALB i januari 2009 till Indybay [6] att de skickade två UC Davis djur forskare brevbomber på grund av sitt arbete vid California National Primate Research Center . En av forskarna riktade sa, “Det oroar mig lite … Jag menar, när någon hotar dig fysiskt jag tror att det orsakar oro.” The Animal Liberation brigaden sade i en kommuniké återutgivna av Animal Liberation presstjänst att handlingen inte var en bluff, med tjänstemän vid primat centrum hävdar hot och protester har hänt innan och var oacceptabelt. [6] [19] [20]

Fordon firebombed

I de tidiga morgontimmarna av den 7 mars 2009, Animal Liberation brigaden åter riktade UCLA. Denna tidsinställning lågor och förstöra en bil som tillhör en forskare. UCLA Chancellor beskrev den senaste attacken som “förkastlig”, med universitetet höja belöningen för information som leder till gripandet av aktivisterna till nästan $ 500.000. [21]

Referenser 

 1. ^ Hoppa upp till:a b c d Revolutionära celler Fordringar Explosion – Pressmeddelanden kommuniké / riktlinjer , Bite Back , 30 September 2003.
 2. ^ Hoppa upp till:a b Chiron Blast Hävdade av Animal Liberation brigaden , Bite Back , augusti 29, 2007
 3. ^ Hoppa upp till:a b c d e Daniel San Diego – Fugitive , USA: s Most Wanted , 30 augusti 2008.
 4. ^ Hoppa upp till:a b Mercury News
 5. ^ Hoppa upp till:a b Lagen Enforcement Agency Rescource Network
 6. ^ Hoppa upp till:a b c UC Davis emot Mail bombhot , News10 , 12 januari 2009.
 7. Hoppa upp^ Daniel San Diego – Fugitive, USA: s Most Wanted , 30 augusti 2008.
 8. ^ Hoppa upp till:a b Daniel Andreas San Diego, efterlyst av FBI . Hämtad 17 augusti 2007.
 9. Hoppa upp^ Revolutionära celler Animal Liberation brigaden Group Profil,MIPT Terrorism Knowledge Base, hämtat den 17 augusti 2007.
 10. Hoppa upp^ Range McDonald, Patrick,Monkey galenskap vid UCLA,LA Weeklyden 8 augusti 2007.
 11. Hoppa upp^ Lee, Ronnie. Kontroversiella åtgärder, Ingen kompromiss (magazine) , fråga # 23.
 12. ^ Hoppa upp till:a b Best, Steven . “Luckor i Logic, bortfaller i politik: rättigheter och Abolitionism i Joan Dunayer s Speciesism” , drstevebest.org .
 13. ^ Hoppa upp till:a b Best, Steven . “Vem är rädd för Jerry Vlasak?” , Animal Liberation presstjänst .
 14. Hoppa upp^ Miller, John J.”i namnet av djuren: Amerika står inför en ny typ av terrorism”, National Review den 3 juli, 2006.
 15. Hoppa upp^ Det är krig! Eskalerande striden mellan aktivister och Corporate-statliga Complex, Bästa, Steven , essäer.
 16. Hoppa upp^ anonym kommuniké, Bite Back , 28 jun 2007.
 17. Hoppa upp^ “Monkey Madness vid UCLA”,LA Weekly, 8 augusti 2007.
 18. Hoppa upp^ “Animal Liberation Brigade krav Försök Firebombing i Los Angeles”, 29 juni, 2007.
 19. Hoppa upp^ Kommuniké från revolutions Cells, Animal Liberation brigad,Animal Liberation Press Office,10 januari 2009.
 20. Hoppa upp^ 2 UC Davis forskare emot bombhot, CBS 5 , 12 Januari, 2009.
 21. Hoppa upp^ Aktivister förstöra UCLA forskare bil, ABC7 , 10 mars 2009.

About the author

Assistent

View all posts