Rörelsen för Compassionate Living

Den rörelsen för Compassionate Living ( MCL ) är ett brittiskt organisation som främjar veganism och hållbar livsstil . Medlemskap är informell, baserat på abonnemang till gruppens journal nya blad , med abonnenter i många länder.

Organisationen grundades av förre Vegan Society sekreterare Kathleen Jannaway och hennes make Jack 1984. [1]

MCL citera John Woolman , Mahatma Gandhi , Tom Regan , Robert Hart , Helen och Scott Nearing , Richard St. Barbe Baker , Adele Curtis och Henry Bailey Stevens som exempel på medkännande levande individer. [2]

Mål

  1. Att sprida vegan budskap och främja enkel levande och självtillit som ett botemedel mot utnyttjande av människor, djur och jorden.
  2. Att främja användningen av träd och vegan ekologiskt jordbruk för att möta samhällets behov av mat och naturresurser.
  3. Att främja en landbaserad samhälle där så mycket av vår mat och resurser som möjligt produceras lokalt.

MCL hävdar att;

Medkännande levande handlar om att göra anslutningar mellan vårt sätt att leva och hur andra lider, mellan onödig industriell utveckling och förstörelsen av planeten. Det innebär ett åtagande att arbeta utan våld för förändring, främja livsstilar som är möjligt för alla världens människor, hållbar inom de resurser planeten, miljövänligt och fri från all exploatering av djur och människor.

Publikationer 

Organisationen publicerar en kvartalstidskrift, “nya blad”. MCL foldrar och broschyrer trycks och distribueras av Veggies av Nottingham , som också bidrar till att främja arbetet med MCL med informationsstånd vid evenemang.

  • Abundant Living i den kommande Age of Tree av Kathleen Jannaway
  • Växande vår egna: En guide till Vegan Gardening av Kathleen Jannaway
  • Hållbar Tree baserade autonoma Vegan Villages (STAVVs) av Kathleen Jannaway

Referenser

  1. Hoppa upp^ Kathleen Jannaway 1915-2003: En gott livHarry Mather & Malcolm Horne, Vegan Views 96 (våren 2003).
  2. Hoppa upp^ pionjärer medkännande Living

About the author

Assistent

View all posts