Safari Club International

Safari Club International (SCI) är en internationell organisation som består av jägare arbetar för att skydda friheten att jaga och främja naturvårds . SCI har mer än 50.000 medlemmar och 180 lokalföreningar. SCI ledamöterna enas om att följa organisationens etiska regler som omfattar att ett positivt bidrag till vilda djur och ekosystem, som överensstämmer med spellagar och medhjälpande spel och fisk officerare. [1]

Safari Club International Foundation, 501 (c) (3) gren av SCI, fonder och förvaltar globala program avsedda för naturvårds, utomhuspedagogik och humanitära tjänster. [1]Organisationen har tagit ställning mot tjuvjakt. [2]

Ledarskap

Safari Club International grundades av CJ McElroy och andra jägare 1972. Tidiga kapitel grundades i Los Angeles, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Arizona och Mississippi. McElroy var en skicklig jägare, jakt på 6 kontinenter och i nästan 50 länder med över 200 dagboken exemplar. SCI: s organisationsstruktur består av ordförande, vice ordförande och regionala direktörer i stort, alla valda till sina poster inifrån medlemskap. Presidenter väljs till en period av ett år, vice ordförande att en löptid på 2 år.

Organisationens huvudkontor finns i Tucson , Arizona . Safari Club International har en årlig konvent i samband med deras Ultimate Hunters ‘Market utställning.

Bevarandeprojekt

SCI bevarande och utbildningsprogram genomförs av Safari Club International Foundation, en ideell organisation “tillägnad naturvårds, utomhuspedagogik och humanitära tjänster.” [3] Även om denna grund inrättades av SCI och delar styrelseledamöter med SCI, är det en separat juridisk enhet.

Humanitära tjänster

Idrottsutövare mot hunger började i 1989, [4] och genom det nätverk av SCI kapitel ger matbanker med kött från skördade djur. År 2006, över 250.000 pounds var av vilt doneras till välgörenhet hjälporganisationer. [4] Den Sensory Safari programmet tillåter synskadade personer för att få en “visuell” perspektiv på vad djur är som genom att känna fästen, skinn, skallar, horn och hovar. [5] Den National Federation of the Blind (NFB) frågade SCIF att vara värd för en Sensory Safari vid dess årliga konvent. År 1997 undertecknade NFB ett samförståndsavtal med SCI värd Sensory Safaris på alla framtida NFB nationella och statliga konventioner. [6] Hunters som deltar i SafariCare programmet tar påsar fyllda av SCI kapitel med medicinsk, skola och förnödenheter till kliniker och skolor till avlägsna regioner i utvecklingsländerna. [7] Den SafariWish Programmet är en del av SafariCare program som syftar till att ge barn med livshotande sjukdomar en chans att gå jakt. [7] Den funktionshindrade Hunter programmet genom SCI kapitel ger sponsring för jakt för funktionshindrade idrottsmän. [8]

Årlig jägare konvention

Sedan 1973 har SCI värd en årlig jägare konvention. 2013, över 25.000 SCI medlemmar, och 1000 utställare deltog i konventionen. [1]

Publikationer

Organisationen publicerar varannan månad tidskrift med titeln Safari som har jakthistorier, frågor som rör jakt idrottsman, recensioner av böcker och utrustning, samt bevarande rapporter. Safari har en speciell utmärkelser fråga som hedrar trofé jägare varje år.

Nyheten offentliggörandet av organisationen är Safari Times .

Awards

Safari Club International dagboken är den största sådan register systemet i världen. Troféer mäts och anges enligt storlek (horn, hovar, betar och / eller kroppsstorlek) där vidtagits (frigående eller egendom), hur görs (båge och pil, gevär, muzzleloader) och om typiska eller icke-typiskt för arten . Medaljer och utmärkelser presenteras beroende ranking inom arter. Denna bok rankar varje arter av vilt djur med hjälp av SCI officiella scoring metod. “Högsta poängen går till djuren med största mått.” [9] De beste ceremonier hålls på den årliga Safari Club konventionen, Night of the Hunter händelsen.

Politisk lobbying

1979, när SCI var ganska ny, sökte det regeringens godkännande för att importera 1,125 troféer från 40 olika arter ( gorillor , geparder , tigrar , orangutans , snö leoparder och andra) i USA för “vetenskaplig forskning och incitament för fortplantning och överlevnad arterna. ” Eftersom djuren skulle jagas, US Fish and Wildlife Service förnekade begäran. [10]

Polar importen björn

År 1994 SCI framgångsrikt lobbade för en förändring i USA Act Marine Mammal Protection 1972 för att möjliggöra import av tidigare förbjudna idrotts jagas isbjörn troféer till USA från Kanada. [11] Under 2007 SCI vittnade vid en amerikansk Fish & Wildlife Service utfrågning motsätter sig föreslagna noteringen av isbjörnar som en “hotad” art under US Endangered Species Act . Den FWS är bekymrad över att klimatförändringarna är eller kommer att placera isbjörnar riskerar att försvinna. [12] SCI / SCIF hävdade att vetenskapen åberopats av FWS var spekulativa och ofullständig vid tidpunkten. Relativt friska populationer av isbjörnar finns i de områden där jakt är tillåten och det sägs att idrotten jakt på dessa populationer skulle finansiera livsmiljöer och studier samt intäkter för infödda befolkningar. SCI förklarade att “[…] [T] han USA: s beslut att listan kommer bara ändra identiteten på dem som jagar djuren från amerikanska jägare att enbart infödda invånare […]” [13]

Kritik

Utrotningshotade arter

SCI har kritiserats av Humane Society i USA (HSUS) för att stödja jakt på utrotningshotade afrikanska antilop arter på inhägnat “spelet” rancher i Texas och Florida och för att ge utmärkelser för jakt på stora katter och leopard, elefant, lejon , noshörning och buffel i Afrika. [14]

SCI har invänt att jakt kan vara en integrerad del av förvaltningen av dessa arter och ger nödvändiga medel för habitat bevarande och förbättring. [15] [16] SCI, tillsammans med andra jakt och icke-jaktorganisationer, ingrep i en federal kostym där HSUS utmanade regler som tillåter jakt på fångenskap scimitar-horned Oryx , damagasell och addax . US Fish and Wildlife Service (FWS) fann att “[c] aptive avel i USA har ökat reproduktion eller överlevnad kroksabel horn Oryx, addax och damagasell hela världen genom att rädda dessa arter från nära utdöenden och tillhandahålla grundaren lager som behövs för återinförande. Sport jakt överskott, fångenskap uppfödda djur genererar intäkter som stöder dessa fångenskap avelsverksamhet och kan lindra jakttryck på vilda populationer. ” [17] Från och med februari 2008 detta fall pågår fortfarande. [18] När det gäller svarta noshörningen , vid 2004 83% av dessa länder representerade CITES möte godkänd sport jakt på arten i mycket begränsat antal. [19]

I litteraturen

Dominion: The Power of Man, djurens lidande, och samtal till Mercy , av Matthew Scully , 2003. Denna bok innehåller utförliga uppgifter om SCI: s årliga konferens. [20] Scully är en journalist, en tidigare talskrivare för president George W. Bush , och är en uttalad konservativ republikan.

Intäktskällor

För skatteåret fram till juni 2006 SCI rapporterade $ 2.870.000 i intäkter från SCI publikationer $ 3.170.000 i medlemsavgifter, $ 205.967 i ränta på sparande och temporära investeringar, $ 75.771 från försäljning av andra än lagertillgångar, $ 6.860.000 från speciella evenemang såsom årliga konvent, $ 156.014 från försäljning av lager och $ 6089 diverse inkomster. [21]

År 2007, New York lagstiftaren öronmärkta $ 50.000 av offentliga medel för SCI. [22]

Referenser

 1. ^ Hoppa upp till:a b c “SCI ny medlem Välkommen Kit” (PDF) . Tucson, Arizona : Safari Club International. 2010 . Hämtas 2011-03-08 .
 2. Hoppa upp^ “grupper hoppas DNA-analyser kommer att hjälpa tjuvjakt fall – livsstil * – MailTribune.com – Medford, OR” . MailTribune.com. 2008/07/31 . Hämtas 2015/10/17 .
 3. Hoppa upp^ “Safari Club Foundation” . Safariclubfoundation.org . Hämtas 2008/10/27 .
 4. ^ Hoppa upp till:a b “Sportsmen mot hunger” . Arkiveras från originalet på 2011-07-25.
 5. Hoppa upp^ “Buckeye Bulletin” .
 6. Hoppa upp^ “SCIF Sensory Safari” . Arkiveras från originalet på 2007-09-21.
 7. ^ Hoppa upp till:a b “SafariCare / SafariWish” . Arkiveras från originalet på 2011-01-16.
 8. Hoppa upp^ “Disabled Hunter” . Arkiveras från originalet på 2011-07-25.
 9. Hoppa upp^ name =http://www.scirecordbook.org/login/index.cfm
 10. Hoppa upp^ “The Humane Society i USA,” Levande måltavla: Hur Safari Club Int’l Works att försvaga ESA Skydd ” ” . Arkiveras från originalet på 2006-06-15.
 11. Hoppa upp^ “The Humane Society i USA,” Polar Bears jagas i Minskade Habitat. ” ” .
 12. Hoppa upp^ “Safari Club International pressmeddelande, Utomhus Wire, 7 mars 2007.” .
 13. Hoppa upp^ “SCI Kommentarer USGS Rapporter / Polar Bear oktober 2007.” (PDF) .
 14. Hoppa upp^ Humane Society i USA (2005). “Troféjakt grupper ber federala domstolen att stödja” Canned “Jakt på utrotningshotade djur som fångats bakom Fences” . Arkiveras från originalet på 2008-04-21 . Hämtas 2008-02-12 .
 15. Hoppa upp^ Safari Club International (2007). “SCIF s bevarandeåtgärder” . Arkiveras från originalet på 2010-05-05 . Hämtas 2008-02-12 .
 16. Hoppa upp^ Fred Nelson – och län Foundation Community Based Conservation Network (2006). “Svart noshörning Bevarande och troféjakt i södra Afrika: Inblandning av senaste politiska förändringar” . Hämtas 2008-02-12 . [ Död länk ]
 17. Hoppa upp^ US Fish and Wildlife Service (2005). “Federal Register: 2 september 2005 (Volym 70, nummer 170)” . Arkiveras från originalet på 24 juli 2008 . Hämtas 2008-02-18 .
 18. Hoppa upp^ utrotningshotade miljölagstiftning Program (2007). “Senaste fallen” . Arkiveras från originalet på 2008-09-07 . Hämtas 2008/02/17 .
 19. Hoppa upp^ Safari Club International (2007). “CITES slutrapport” . Arkiveras från originalet på 2011-07-25 . Hämtas 2008-02-12 .
 20. Hoppa upp^ Scully, Matthew (2003-10-01). Dominion: The Power of Man, djurens lidande, och samtal till Mercy (pocket). New York : St. Martins Griffin . pp. 47-87. ISBN  978-0-312-31973-1 . Hämtas 2011-03-09 . Lay sammanfattning (2002-10-27). Kongress 1998 lyfte ett förbud mot import av isbjörn troféer från Kanada. Detta är ett av flera lagstiftnings segrar Safari Club firar här.
 21. Hoppa upp^ [1] ArkiveratSeptember 10, 2008, påWayback Machine.
 22. Hoppa upp^ New York Times. 11 april 2007. “En budget som täcker alla baser”

About the author

Assistent

View all posts