SAFE (Nya Zeeland organisation)

SAFE (rädda djur från exploatering) är en Nya Zeeland grupp djurrätts. Gruppens syfte är att motsätta sig praxis uppfattas onödiga djur utnyttjande och experimenterande. SAFE kampanjer aktivt mot nuvarande intensiva gris och kyckling jordbruksmetoder. SAFE är också motståndare till andjakt, exporten av levande djur får genetiskt ingenjörs djur och vivisektion på beaglar och andra djur.

Historia

SAFE utvecklats ur en Auckland gren av den brittiska union för avskaffandet av Vivisection. Denna grupp döptes rädda djur från Experiment 1972 och bytt namn igen för att rädda djur från exploatering 1987.

Struktur

Organisationen har cirka två tusen medlemmar, [ behövd stämning ] styrs av en nationell verkställande utskottet och har cirka tusen frivilliga från insidan och utanför organisationen. [ Behövd stämning ] Det finns säkra kontor i Christchurch och Auckland, och ytterligare femton kontor runt om i landet. Som en SAFE är en välgörenhet helt beroende av donationer, de flesta aktiviteter införliva samlingar och det finns en säker gata överklagande varje år i helgen före jul.

SAFE är knuten till Kungliga Nya Zeeland SPCA , World Animal Protection , djur Australien , PETA , Compassion in World Farming och Humane Society i USA . Det har också tillhörighet till djur räddningsgrupper såsom Open Rescue .

Politik

SAFE är också opartiska eller tvär partisan . [ Tvivelaktigt – diskutera ] SAFE har fått stöd från Auckland borgmästare John Banks och Mike kung , tidigare politikern Tim Barnett , skådespelare Robyn Malcolm och Sue Kedgely från Miljöpartiet . Fram till 2008 riksdagsval , SAFE: s djurskydds Survey politiken 2008 betygsatt landets politiska partiernas djurskyddspolitik. SAFE kampanjer direktör Hans Kriek förklarade att “Miljöpartiet var en lysande ljus med överlägset bäst och mest omfattande djurskyddspolitik någon part i Nya Zeeland”. [ Stämningen behövde ] betyg högre än 0 av 10 fick också till United Future , den Maori partiet och Nationella partiet . Detta skulle kunna tolkas som ett stöd av Miljöpartiet, eller National Party över Labour. [1]

Mejeriindustrin kampanjer

SAFE hemlighet filmade arbetare i vintrarna 2014 och 2015 missbrukar bobby kalvar . En video visade en lastbilschaufför kastar kalvar grovt i en lastbil, medan en annan visade en slakteriarbetare sparkar och slå kalvar innan klubbverksamhet dem till döds. [2] Båda arbetare därefter sparken, med slakteriet ägare rasande att hon inte informerades om missbruket tidigare. [2] Efter vädring av filmerna på TV fem medlemmar av SAFE proteste utanför Fonterra : s huvudkontor i Hamilton och SAFE. [2] Den slakteriet stängd efter utreds av ministeriet för primära industrier [3] och arbetstagaren ansvarig för missbruk dömdes till straffet. [4]

Strax efter utgivningen av videon SAFE körde ett tillägg i The Guardian : s lördag edition, säger nyzeeländska mejeri var “förorenat med grymhet”. Annonsen löd: “I Nya Zeeland miljoner nyfödda kalvar tas från sina mödrar, så att människor kan dricka mjölk avsedd för dem”. [5] president Federated Farmers svarade att säga att separera korna från kalvar “är helt enkelt verkligheten i mjölkproduktion.” [5] Nya Zeelands premiärminister John Key sade kör tillägget i Storbritannien var “en form av ekonomiskt sabotage.” [5]

Referenser

  1. Hoppa upp^ “Politik och djur” . SAFE . Hämtas 2009/06/10 .
  2. ^ Hoppa upp till:a b c “Down ko anställd sparken” . Stuff . Hämtas 2016/11/03 .
  3. Hoppa upp^ “Bobby kalv fall: inte skyldig grunden” . Stuff . Hämtas 2016/11/03 .
  4. Hoppa upp^ “förvar hem för Noel Erickson över grymhet Bobby kalvar” . Nya Zeeland Herald . 2016/07/28. ISSN  1170-0777 . Hämtas 2016/11/03 .
  5. ^ Hoppa upp till:a b c “Ad” gäller mänskliga känslor till djur ” ” . Stuff . Hämtas 2016/11/03 .

About the author

Assistent

View all posts