Southern Animal Rights Coalition

Den södra Djurrätts Coalition ( SARC ) är en paraplyorganisation för grupper som kämpar mot djurmisshandel i södra England . [2] SARC kampanj på en rad olika frågor, en varelse med fokus på husdjur . De kampanj även mot djurförsök , pälsar , vildsvinsgårdar och mer nyligen foie gras och greyhounds . Kampanjerna grupp, undersöker och exponerar djurplågeri samtidigt främja en grymhet utan livsstil.

Koalitionen stöder djurrättsgrupper i södra England, bland annat i följande län; Cornwall , Devon , Dorset , Hampshire , Somerset , West Sussex och Wiltshire [3] samt arbeta med andra regionala nätverk. [2]

Kampanj historia

Wickham Laboratories

Keith Mann och en betrodd kollega, som i dag är fortfarande okänd, [4] : 625 2003 plundrade forskningslaboratoriet och bort 695 möss som används för att testa Dysport . Han greps av detektiver i sitt hem och mössen återvände till laboratoriet. [4] : 630 Han hävdade att testerna var olagliga eftersom produkten testades för kosmetiska ändamål, Botox som är förbjuden i Storbritannien. [5] En domstol förkastade hans anspråk, och fann att testerna var i överensstämmelse med brittiska lagstiftningen eftersom Dysport används i terapeutiskt syfte för att förhindra muskelspasmer . [6] Enligt SARC, fick de pappersarbete som visade att kosmetiska Botox fortfarande testas på djur och började arbeta för ett totalförbud mot kosmetiska tester, och för alla botulinumtoxin som skall testas med hjälp av alternativ till djurförsök. [5]

Stoppa Wickham djurförsök (SWAT) lanserades av aktivister och stöds av SARC och dess medlemmar. [7] [8]

Hummer Liberation Front

Huvudartikel: Hummer Liberation Front

Webbplatsen skickade meddelanden i juli 2004 av en grupp som kallar sig Hummer Liberation Front (LLF) att kräva ansvar för en kampanj av vandalism som syftar till en hummer fiskare i Dorset. Gruppen spred senare Wales , [9] Skottland, [10] Italien, Spanien och Turkiet. [11] [12] [13] De grupper metoder omfattar befriande hummer och saboterade hummertinor eller fiskebåtar. [14] Webbplatsen återigen användas av LLF i april 2005 att kräva ansvar för ytterligare attacker på en fiskarnas nät i Dorset. [15]

Boar

SARC avslöjade också en EU- direktiv som säger vildsvin i Storbritannien bör släppas tillbaka i naturen, medan den brittiska regeringen övervägde en utgallring. [16]

Djuraffärer

Gruppens intresse för djur började med att stödja Animal Protection Agency kampanj mot sällskapsdjur mässor. [17] En kampanj samordnas mot Furry vänner djuraffär följde, som uppmanade Kungliga SPCA (RSPCA) att åtala ägaren av butiken för djurplågeri. [18] Bevisen baserades på en räd av djurrättsaktivister under vilken 300 fåglar, över 40 kaniner, cirka 50 råttor, och ett okänt antal marsvin från en avel centrum som levererar butiken togs bort. En talesman från RSPCA sade att djuren verkade i god form, men några av de burar var för liten. Philip Porter, som sålde djuren, försvarade de villkor som visar oro för kaninungar kälken och stress som orsakas till sin hund genom krossade fönster. [19] I december 2006 Furry vänner hade meddelat att de inte längre skulle sälja djur. [20] [ stämningen behövde ]

Räddning Getter

I oktober 2007, sade SARC att de hade tvingat försvarsministeriet att överväga att stoppa dykning forskning på levande getter av försvaret forskningsorganisation QinetiQ på deras Alverstoke Laboratory i Gosport . Enligt gruppen, djuren testades i tryckkammare kammare, för att simulera under vattentryck, att försöka undersöka symptom och möjliga botemedel för dykarsjuka och att studera djuphavs räddning.

Testerna suspenderades mars med en expertkommitté som söker till alternativa forskningsmodeller, såsom datormodellering och säkra mänskliga prov, i ett försök att simulera effekterna av dykarsjuka eller dykarsjuka , som orsakas av stigande alltför snabbt. [21]

Det var sedan tillkännagavs i februari 2008 att försvarsministeriet hade skrotat experimenten med getter, hävdar att de var nödvändiga även om de hade nu samlat all nödvändig information. [22]

Foie Gras

I januari 2007 kampanjen “delikatess of Despair” mot foie gras inleddes, med inriktning på restauranger som serverar Anka lever som påståendet gruppen förstoras till följd av tvångsmatning . [23] [24] Sedan kampanjen startade har det funnits restauranger som har slutat sälja skålen i Hampshire, Somerset och Sussex . [25] Den första restaurangägare aktivisterna riktade med protester, Bistro Montparnasse i Southsea , sade att han kände sig offer och pekas ut eftersom andra platser vid tidpunkten sålde delikatess. [26]

Portsmouth Greyhound Track

Kampanjen för att stänga Portsmouth Greyhound Track började senare i juni 2007 efter banan ursprungligen målade i januari med slagord djurens rättigheter, en åtgärd som begärs av Animal Liberation Front (ALF). [27] [28]Banan stängdes 2010 och revs 2012. [29] [30] [31] [ stämningen behövde ]

Andra

Aktivister har kämpat mot päls återförsäljare i söder under många år med vissa butiker kommer pälsfritt i Portsmouth och Winchester i Hampshire och Christchurch i Dorset som följd. [32] [33] [34] [35] [ stämningen behövde ]

Kapitel

SARC kapitel arbetar direkt med koalitionen och deras kampanjer och / eller har en allians med koalitionen. Sedan 2007 har det funnits kapitel etablerade som fortsätter att kampanj; Brighton , [36] Guildford , [37] Portsmouth , [38]och Southampton . [37]

Referenser

 1. Hoppa upp^ Wickham National Demo 2007, publicerad avStop Wickham djurförsök.
 2. ^ Hoppa upp till:a b “Om SARC” . Södra Djurens rättigheter Coalition . Hämtas 2007-11-08 .
 3. Hoppa upp^ Local Groups,Södra Djurens rättigheter Coalition.
 4. ^ Hoppa upp till:a B Mann, Keith (2009). From Dusk ’til Dawn: En inblick i tillväxten av djurbefrielserörelse: Story Vår regering vill inte berättade . Valp Pincher Press. ISBN  978-0-9555850-0-5 .
 5. ^ Hoppa upp till:a b Botox Skräck , Södra Djurens rättigheter Coalition . Cite error: Ogiltig <ref>tag; namn “SARC002” definieras flera gånger med olika innehåll (se hjälpsidan ).
 6. Hoppa upp^ Animal demonstrant fängslades efter domstols hot,Portsmouth i dagden 30 april 2005.
 7. Hoppa upp^ SWAT :: Stoppa Wickham djurförsök
 8. Hoppa upp^ Om oss,Stop Wickham djurförsök.
 9. Hoppa upp^ Lobster pot sabotage utredning, BBC News , 24 juni 2004.
 10. Hoppa upp^ hummer befrielse fordringar sonde, BBC News , 30 mars 2006.
 11. Hoppa upp^ BITA BACK Magazine
 12. Hoppa upp^ Hummer frigörs i Italien, Bite Back , 1 september 2005.
 13. Hoppa upp^ Hummer Liberation,Södra Djurens rättigheter Coalition.
 14. Hoppa upp^ “Aktivister” “krig” för att spara hummer ” . BBC Nyheter. 2004/07/30 . Hämtas 2007-11-08 .
 15. Hoppa upp^ “Hummer” front “mål fiskare” . BBC Nyheter. 2005/04/19 . Hämtas 2007-11-08 .
 16. Hoppa upp^ “rådets direktiv 92/43 / EEG av den 21 maj 1992 om bevarande av livsmiljöer samt vilda djur och växter” . EUR-Lex . Hämtas 2007-11-08 .
 17. Hoppa upp^ Newman, Chris. “Animal Rights & framtid Pet Industry” . Reptil & Exotic Pet Branschorganisation . Hämtas 2007-11-08 .
 18. Hoppa upp^ Prosecute Porter: Take Action,Södra Djurens rättigheter Coalition.
 19. Hoppa upp^ Djur extremister stormade djuraffär till fria fåglar och råttor, The Times den 14 juli 2006.
 20. Hoppa upp^ Prosecute Porter: Victory,Södra Animal Rights Coalitionden 5 januari 2007.
 21. Hoppa upp^ Militära get tester som ska stoppas, Portsmouth News den 15 oktober 2007.
 22. Hoppa upp^ Goat experiment skrotas, Southern Daily Echo 7 februari 2008.
 23. Hoppa upp^ Portsmouth Foie Gras Protest,Southern Animal Rights Coalitionden 10 januari 2007.
 24. Hoppa upp^ Foie Gras – läckerhet av förtvivlan,Södra Djurens rättigheter Coalition.
 25. Hoppa upp^ Sarc :: Foie Gras
 26. Hoppa upp^ Foie gras demo hålls utanför restaurang, Portsmouth News den 12 januari 2007.
 27. Hoppa upp^ Portsmouth Greyhound Track kampanj,Southern Animal Rights Coalitionden 5 juni 2007.
 28. Hoppa upp^ Greyhound Track beströk i Paint, Bite Back den 3 januari 2007.
 29. Hoppa upp^ ALF Makeover för Greyhound Track, Bite Back den 3 mars 2007.
 30. Hoppa upp^ Portsmouth Greyhound Track Besökte för tredje gången, Indymedia UKden 20 november 2007.
 31. Hoppa upp^ Stäng Portsmouth Greyhound Track,Södra Djurens rättigheter Coalition.
 32. Hoppa upp^ High Street Heroes: Portsmouth,Fur Gratis South.
 33. Hoppa upp^ High Street Heroes: Winchester,Fur Gratis South.
 34. Hoppa upp^ Fur Gratis South,Southern Animal Rights Coalition.
 35. Hoppa upp^ High Street Heroes: Christchurch,Fur Gratis South.
 36. Hoppa upp^ Local Groups: West Sussex,Southern Animal Rights Coalition.
 37. ^ Hoppa upp till:a b Issue 9, Pg16, SARCnews 2007.
 38. Hoppa upp^ Local Groups: Hampshire,södra Djurens rättigheter Coalition.

 

About the author

Assistent

View all posts