Spara Hill Grove Cats

Spara Hill Grove Cats var en brittisk djurrätts kampanj inrättades 1997 i syfte att stänga Hill Grove Farm nära Witney i Oxfordshire . Gården, som ägs av Christopher Brown, var den sista kommersiella uppfödare av katter för laboratorier i Storbritannien. Åtta hundra katter togs bort av RSPCA den 10 augusti 1999, då Brown meddelade sitt beslut att avgå efter en kontroversiell tvåårig kampanj. [1] [2]

Bakgrund

Hill Grove var en av 3,326 utsedda anläggningar för avel och djurförsök i Storbritannien; 1,124 katter användes i experiment i Storbritannien 1998. [1]

Minst 350 personer greps och 21 fängslades för den allmänna ordningen brott under loppet av kampanjen. Poliskostnaderna steg till £ 2,8 och en fem-mil zonen infördes runt gården. [1] [3]

Nedläggningen av gården ansågs vara av stor betydelse i Storbritannien, som ett exempel på vad som visade – både av djurrättsaktivister och den brittiska regeringen – som den ökande inflytande och bestämning av rörelsedjurrätts . [ Behövd stämning ] Samma grupp av aktivister valde som sitt nästa mål Huntingdon Life Sciences , ett kontrakt djur testa företag i Cambridge, England och New Jersey i USA, bildar Stop Huntingdon Animal Cruelty , en kampanj som sedan har blivit internationellt.

Tvist

Kampanjen var kontroversiell, och inkluderade handlingar och hot om våld mot Christopher Brown. År 1993 drabbades han brännskador på ansiktet och magen när en brevbomb exploderade. År 1998 skickades han en bluff bomb med “provisoriska ALF,” tillsammans med en varning om att en riktig man skulle följa. Hoten fördömdes av Rädda Hill Grove Cats kampanj. En talesman, Heather James, sa till reportrar: “Vi kan inte tolerera detta Vi är emot våld mot djur och människor..” [4]

I december 1998 var Christopher Brown läggas till en lista över personer som deltar i djurförsök som skulle mördas av Militia Djurens rättigheter om Barry Horne , en djurrättsaktivist på hungerstrejk, skulle dö. [1]

Det fanns också anklagelser om våld mot aktivisterna. Påstådda Demonstranter som lantarbetare hade förgiftat dem med en organofosfat bekämpningsmedel spray. Miljöläkare bekräftade att de hittat “avsevärda mängder” av dimetoat , beskrivs av oberoende som en potentiellt dödlig pesticid, på en vägkant väg där demonstranterna ofta stått. Sexton aktivister klagade över illamående, halsont, huvudvärk och andningssvårigheter. Christopher Brown sade att han inte hade besprutas gränsen och att hans gård inte använder dimetoat. [5]

Se även

  • Consort beagles
  • Stoppa Huntingdon Animal Cruelty (SHAC)
  • Spara Newchurch marsvin
  • Shamrock Farm
  • leaderless motstånds

Anteckningar 

  1. ^ Hoppa upp till:a b c d Pallister, David. Kämpande avel gård stänger , The Guardian den 14 augusti, 1999.
  2. Hoppa upp^ Mann, Keith. From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen. Valp kniptång Press, 2007, s. 536.
  3. Hoppa upp^ “14 hålls efter protestförbud” . BBC Nyheter. 11 juli, 1998 . Hämtad tio november 2016 .
  4. Hoppa upp^ “Animal lib” terrorister “mål katt uppfödare”,Oxford Times, 3 mars, 1998.
  5. Hoppa upp^ Kalman, Matthew. “Djuraktivister insjuknar efter gård protest”den 21 september, 1997.

About the author

Assistent

View all posts