Stoppa Sequani Djurförsök

Sean Kirtley 

Efter gripandet av Stop Sequani djurförsök (SSAT) aktivister i maj 2006 när 13 djurrättsaktivister greps under Serious organiserad brottslighet och polislagen 2005 (SOCPA) varnar stöds sex av de aktivister som hade de allvarligaste anklagelserna mot dem. I likhet med SHAC 7 , sex personer som fick fängelsestraff i Storbritannien på mellan 3-6 år för att använda deras hemsida för att “hetsa attacker” på dem som gjorde affärer med Huntingdon Life Sciences , [6] aktivisterna har kallats Sequani Six efter en sjunde accepterade en uppgörelse. [7] [8] under 2008, var Sean Kirtley fängslades för fyra och ett halvt år för en varaktig protestkampanj och David Griffiths fick en 30-veckors fängelse, både för konspiration för att störa avtalsförhållanden hos ett djur forskningsorganisation. [9]

December mars 2007 

Den 15 december, cirka 100-150 demonstranter marscherade mot Sequani Ltd i Ledbury centrum. 12 § och 14 § ordningslagen tillämpades för att begränsa antalet demonstranter sedan gå till laboratoriet till högst femton. En talesman för WARN hävdade att polis var hårdhänta, vilket resulterar i en kvinnlig demonstrant kastas tillbaka av polisen för att distribuera broschyrer. [10] [11]

Under marschen, aktivister försökte blockera en väg nära High Street, i soliarity med Sequani Six . [12] Två aktivister greps för att ha försökt D-låser sig tillsammans, medan ytterligare tre låses ihop med arm rör, som sedan så småningom skär för att frigöra individerna. De fem greps och släpptes mot borgen senare samma kväll fram till februari 2008. [10] [11] [13]

Carnival mot Vivisection 

Det främjades av olika källor, genom lokala medier, aktivist baserade och av nätverket, att en karneval mot Vivisection skulle hållas i Ledbury, utan en ursprunglig källa för organisering av händelsen. [14] När polisen kallas för arrangörerna att kliva fram och avslöja sina identiteter demonstranter sade att de demonstrerade i solidaritet med Sean Kirtley, som dömdes till fängelse i maj för sin del i kampanjen mot Sequani laboratorier, däribland organisera marscher med polisen. [15] [16]

På aktionsdagen marsche 200 aktivister genom Ledbury, många bär svart och grönt, med andra slå trummor, viftar med flaggor och klingande airhorns. [17]

Sun Valley kyckling rädda 

Den 7 januari varnar rapporterade att en kyckling som heter Rocky var “räddades” från Uphampton Farm, Shobdon, Herefordshire vid den näst största fjäderfä slakteri i Storbritannien. [18] Detta var ett svar på den senaste tidens uppmärksammade kampanj på TV från Hugh Fearnley-Whittingstall och Jamie Oliver som visade sin oro över vissa aspekter av jordbruksindustrin, inklusive Sun Valley Foods , leverantören där fågeln togs från. [19] Aktivisterna påstås ha undvikit säkerhetskontrollen, genom att gömma sig bakom en transport lastbil, i syfte att utreda förutsättningarna [18] att Compassion in World Farming sa var dålig på platsen i Shobdon. [19]

Gruppen sade att förhållandena var så dåliga, att i stället en enskild tog en möjlighet att rädda en kyckling, som fick namnet Rocky , efter filmen Chicken Run , blev han sedan påstås jagad av fyra säkerhetsvakter och en skåpbil, men flydde. [18] En hane greps och släpptes senare på kvällen mot borgen för inbrottsförsök, polisen talesman bekräftade detta och sade att de fortfarande letade efter en annan man i samband med brottet. [18] Sun Valley motbevisade anklagelserna om grymhet och dåliga villkor som säger att det ansvar de har gentemot djurskydd är mycket allvarligt, anställda tränade med att säkerställa högsta standard möjligt. [19] De aktivister som deltar har sedan dess haft alla avgifter sjunkit och ingen ytterligare åtgärd som skall vidtas av West Mercia polisen .

 

About the author

Assistent

View all posts