Trout Unlimited

Trout Unlimited är en amerikansk ideell organisation som ägnar sig åt bevarandet av sötvatten strömmar , floder , och tillhörande bergslivsmiljöer för öring , lax , andra vattenlevande arter och människor. Ofta kontrakt som “TU” organisationen började 1959 i Michigan . Det har sedan spridit sig över hela USA.

Trout Unlimited Idag

Idag TU är en nationell organisation med mer än 150.000 volontärer organiserade i ca 400 kapitel från Maine till Alaska. Det finns också Trout Unlimited National – ett nätverk av betalda forskare, yrkesverksamma bevarande och lobbyister som aktivt arbetar för att återställa, skydda och bevara kallvatten fiske och livsmiljö. [1]

Organisationen har utvecklat verktyg som bevarande framgång index (CSI), ett ramverk för att bedöma hälsa kallvatten fiskarter hela deras naturliga utbredningsområde. Huruvida detta område omfattar ett par hundra miles eller flera stater, hjälper CSI organisationen rikta sina insatser mot dessa populationer i störst behov av skydd eller restaurering.

Organisation

Trout Unlimited är organiserat i “kapitel”, som var och en är tillägnad en specifik vattendelare i ett visst område i landet. Som exempel kan nämnas “Little River kapitel”, som skyddar den lilla floden vattendelare i East Tennessee, inklusive delar av Great Smoky Mountains National Park . The West Virginia rådet består av flera regionala kapitel. [2] Varje kapitel är en grupp frivilliga som väljer sina egna tjänstemän och representanter för den nationella öring obegränsad organisation.

Aktiviteter 

Lokalavdelning aktiviteter inkluderar typiskt ström restaurering , utbildningsprogram såsom “Ta ett barn Fiske” och gruppaktiviteter. Stream restaurering kan omfatta sådana saker som avlägsnande av inkräkta växtarter från streambanks, byggandet av stödmurar för att förhindra floderosion på grund av humant bruk och konstruktion av dammar eller små vatten pauser för att ge öring livsmiljö där ingen fanns innan. Nyligen har kapitel bildat Coldwater beskyddkår. Medlemmar har utbildats av miljöforskare att testa vatten i vattendrag som hotas av föroreningar.

Namnge

Trout Unlimited avsikt utformat namn efter Ducks Unlimited , Quail Unlimited , och andra djurliv beskydd organisationer. Detta erkänner behovet av allmänhetens medvetenhet dessa namn skapar.

Finansiering

Trout Unlimited är en nationell ideell organisation . Det bygger sin finansiering dels från medlemsavgifter och bidrag. Medlemsförmåner inkluderar fyra kvartalsvisa frågor om Trout Magazine , som är helägt av Trout Unlimited, samt en årlig kalender, namnstämplar och andra objekt. När en ny abonnent registrerar sig, är han eller hon tilldelas en lokal kapitel och uppmuntras att delta i möten. De flesta kapitlen träffas minst en gång i månaden för att organisera och umgås, sedan träffas på ytterligare datum för Stream restaurering.

Projekt som genomförs av forskare och naturvårdare arbetar för Trout Unlimited finansieras genom konkurrens bidrag samt avtal kostnads ​​dela med federala myndigheter såsom US Forest Service och National Park Service. Dessa bidrag finansierar stora projekt såsom damm och trum flyttning, bank stabilisering och återställande, in-stream byggnad livsmiljö.

Referenser

  1. Hoppa upp^ http://www.tu.org/conservation/our-conservation-approach
  2. Hoppa upp^ http://www.wvtu.org/

About the author

Assistent

View all posts