Uncaged kampanjer

Uncaged kampanjer är en Sheffield , Storbritannien, baserad anti- vivisektion , icke-vinstdrivande organisation och ett registrerat aktiebolag garanti. [1]

Historia

Uncaged kampanjer bildades 1993 av Angela Roberts och Lynn Williamson. De är en lugn internationell djurskyddsorganisation baserad i Sheffield, England. Deras huvudsakliga kampanjer är motstånd mot djurförsök och xenotransplantation den globala bojkott av Procter & Gamble , och den positiva främjande av djurens rättigheter och demokratiska åtgärder för djurfrågor genom det politiska systemet. Dan Lyons var kampanjer chef tills bli VD för Centrum för djur och social rättvisa i 2011. [2]

Aktivism 

Uncaged mål inkluderar:

  • Motståndet mot missbruk av djur
  • En vetenskaplig kritik av vivisektion
  • Ett engagemang för demokrati, mänskliga och ickemänskliga rättigheter, och miljömässig hållbarhet. [1]

Notabilityen

Uncaged är kända för sina kampanjer i Storbritannien mot vivisektion och i synnerhet deras globala Bojkott av Procter & Gamble på grund av företagets fortsatta användningen av djurförsök för kosmetika. Detta har skett i form av mediekampanjer som resulterar i TV och tidningar täckning. [3] De uppnådde publicitet genom att projicera meddelandet “Procter & Gamble test på djur” vidare till Angel of the North i mars 2006. [4]

Uncaged vann också laglig rätt att publicera “Diaries av förtvivlan” rapport och över tusen sidor av konfidentiella dokument som beskriver i unika detalj försök med transplantation av genetiskt modifierade grisorgan i fem hundra primater. Tidningarna avslöjar forskare vid den tidigare bioteknikföretag, Imutran, överdrivna framgång arbetet med att anpassa grisorgan för mänskliga transplantation. [5]

I juli 2009 Uncaged, tillsammans med parlamentsledamöter och ledamöter från hela det politiska spektrumet, presenterade den största någonsin brittiska djurskydds petition med 1,5 miljoner underskrifter till 10 Downing Street . Framställningen uppmanade brittiska regeringen att ta fram en färdplan för att avskaffa djurförsök. [6] Uncaged har också samlat stöd från brittiska politiker, inklusive Norman Baker MP, liberal demokrat. Den Uncaged hemsida citerar honom: “Uncaged håller liv i lågan av hopp om att en dag kommer djurförsök verkar så föråldrade som idag skicka barn upp skorstenar verkar.” [1]

Uncaged har alltid haft en fredlig protest filosofi. [1]

Referenser

  1. ^ Hoppa upp till:a b c d officiella Uncaged kampanjer webbplats
  2. Hoppa upp^ “Grunda kommittén och personal”, Centrum för djur och social rättvisa.
  3. Hoppa upp^ Storbritanniens Sunday Express 27 maj 2001
  4. Hoppa upp^ Djurrätts förkämpar använder Angel för att skicka ett meddelande
  5. Hoppa upp^ https://www.theguardian.com/uk/2003/apr/20/health.businessofresearch~~VThe Observer i april 2003.
  6. Hoppa upp^ “MP hjälper närvarande petition för att avsluta djurförsök”,Worthing Heraldden 15 juli 2009.

 

About the author

Assistent

View all posts