Vegan Fångar Support Group

Den Vegan Fångar Support Group ( VPSG ) är en organisation baserad i Storbritannien som ger stöd för veganer i fängelse, främst veganer som sitter fängslade för djurens rättigheter aktivitet. [1] Det finns cirka 800 veganer i brittiska fängelser vid varje given tidpunkt. [2]

Den kompletterar arbetet i Animal Liberation Front Supporters Group (ALFSG), som erbjuder moraliskt och ekonomiskt stöd till fängslade djurrättsaktivister. Den VPSG är rent berör säkerställa veganer i fängelse har tillgång till lämplig mat, kläder och toalettartiklar. [1]

Gruppen bildades i april 1994 av den brittiska förkämpe djurrätts Jo-Ann Brown. Hon ursprungligen bildats för att hjälpa Keith Mann , en framstående aktivist som fängslades för 11 år 1994 för skadegörelse och försök till mordbrand. [3]

Sedan dess har VPSG arbete ökat, och det har uppmanats att ge råd till fängelser ombudsman på tvister mellan fångar och fångvården avser vegan dieter. [4] Gruppen lyckades 2009 få för fångar rätt att placera postorder för vegan produkter från health butiker. [2]

Referenser 

  1. ^ Hoppa upp till:a b “Om VPSG” , Vegan Prisoners Support Group.
  2. ^ Hoppa upp till:a B Allen, Nick. Vegan fångar vinna rätt till “grymhet fria produkter i fängelse , The Daily Telegraph den 24 augusti 2009.
  3. Hoppa upp^ Fielding, Nick, och Walsh, Gareth. “Vegan kroppsbyggare medel djur extremister”,The Sunday Timesden 13 mars 2005.
  4. Hoppa upp^ “om fallet”, Kriminalvårds ombudsman, s. 5., hämtas 8 November 2007

About the author

Assistent

View all posts