vegan Outreach

Vegan Outreach är en amerikansk gräsrots djur stödgrupp arbetar för att främja veganism genom utbredd distribution av tryckt informations häften. [1] Från och med mars 2010 har över 11 miljoner papperskopior av gruppens broschyrer delats ut av medlemmar av Vegan Outreach runt om i världen. Ursprungligen känd som Animal Liberation Action (ALA), var den grupp som grundades av Matt Ball och Jack Norris i Cincinnati, Ohio, 1993. [2]

Vegan Outreach är för närvarande en av djur Charity gruppens värdering Standout Organisationer. [3]

Historia 

Som medlemmar i djurrätts regionen Cincinnati, Ball och Norris (tillsammans med Phil Murray, nu delägare i Pangea Vegan Products) tillbringade vintern 1990-1991 håller päls protester utanför kulturevenemang. Deras fokus vände sig till vegetarianism 1992 och djurrätts regionen Cincinnati finansierade tryckning och distribution av 10.000 pro-vegetariska flygblad med titeln Vegetarianism . I juni 1993, tolv aktivister-inklusive boll och Norris-höll en tredagars “Snabbt för Farm Animals” framför en Cincinnati slakteri (de flesta djur brukar gå tre dagar utan mat före slakt). På den sista dagen av den snabba, några av demonstranterna tog en stor banderoll med texten “sluta äta djur” University of Cincinnati campus. Även den snabba själv genererade några mediabevakning, många av de inblandade kände att hålla fanan i universitetsområdet var den mest effektiva delen av fastan.

Efter denna händelse, boll och Norris bildade Animal Liberation Action (ALA) och startat en kampanj för att hålla “Sluta äta djur” banners på gathörn. Detta skulle bli grunden för Vegan Outreach nuvarande taktik att sprida information om campus och i andra starkt trafikerade områden. År 1994 ALA utvecklat en broschyr som heter och rättvisa för alla . Den fokuserade på orsakerna att anta en vegankost , med fokus på missbruk av de berörda djuren. Följande år, var ALA namn officiellt till Vegan Outreach, och kampanjen för att hålla banderoller-i allmänhet dåligt mottagen av allmänheten, som inte förstod orsakerna bakom begäran-sattes åt sidan till förmån för distribution av tryckt häften.

En annan översyn av häftet, som nu kallas Vegan Outreach , trycktes 1995. För att spara pengar, var den första 10.000 kopieringsjobb häftas, viks och sorteras av Ball, Norris, och Anne Green. Den hösten, Norris inlett en rundtur i Mellanvästern i USA, distribuera Vegan Outreach broschyr på nitton universitet. Den första Varför Vegan trycktes 1996 och distribueras på 171 skolor under det året. Norris fortsatte sin resa tills fonder slut 1997. Han bestämde sig för att bli en dietist, som innebar tre år i skolan och en praktik. Han gjorde detta för att bli utbildad på vetenskapen om kost och ta reda på vad som kan göras för att minimera antalet misslyckade vegetarianer i framtiden.

“Aktivism och Veganism Reconsidered”

I sitt nyhetsbrev juni 1998 Vegan Outreach publicerade en essä av boll som kallas “Veganism som Vägen till Animal Liberation” (som nu kallas “aktivism och Veganism Reconsidered”. [4] Den här artikeln ifrågasatte prioriteringar rörelsedjurrätts , delvis av påpeka att ~ 99 procent av alla djur som avlivats i USA dog för att ätas, medan endast en liten minoritet av rörelsens uppmärksamhet gick att avslöja fabriklantgårdar och främja vegetarianism. uppsatsen hävdade också mot rörelsens fokus på att försöka få uppmärksamhet i media genom protester. det ifrågasatte också effektiviteten i civil olydnad och direkt aktion , och en upplevd tendens till självbedrägeri och dogmatism i vegetarian och djur främjande rättigheter. fram till veganism var mer utbredd, Ball hävdade djur befrielse kunde inte lyckas på någon större front . uppsatsen gjort en bred påverkan på aktivister och formade Vegan Outreach: s vägledande principer för opinionsbildning. [5]

Nya häften utvecklades under 1999 och 2000, inklusive en Vegetariskt Starter Guide (nu Guide till Cruelty-Free äta ) för personer som var intresserade av att följa en vegetarisk kost, och Vegetariskt Living (senare Prova Vegetariskt ) som färre grafiska bilder som finns i varför Vegan broschyr. År 2001, över 330.000 exemplar av Varför Vegan och Vegetariskt Living delades ut. Under hösten 2003 lanserade Vegan Outreach dess Adopt-A-College (AAC) programmet, djur advocacy rörelsen första systematiska försök att nå ett stort antal studenter i USA och Kanada på ett organiserat sätt. Programmets första året såg 22.000 broschyrer distribueras på 63 skolor; senast var 486,219 broschyrer ut vid 692 skolor under hösten 2009 termin. [6] Som AAC började växa, var Vegan Outreach kunna anställa en ny medarbetare, Jon Camp, att fokusera på flygblads på högskolor. I hans första två åren av arbete med gruppen, han delade ut över 145.000 broschyrer. I mars 2010, är Camp Vegan Outreach all-time ledande leafleter ha nått över 570.000 personer med VO litteratur. [7]

En annan stor förändring för Vegan Outreach inträffade 2005, då det första exemplaret av sin nya broschyr, även om du gillar kött (EIYLM) trycktes. VO förklarade nya häftet på detta sätt:

Efter många år av flygblad, insåg vi att eleverna hade börjat uppföra ett antal mentala barriärer för att hindra dem från att allvarligt med tanke på deras roll i att stödja fabrik jordbruk och slakterier …. En stort hinder är att människor har övertygat sig om att bojkotta djurplågeri måste vara en allt eller inget förslag, och eftersom de inte kan gå hela vägen, kommer de att göra ingenting. Således är en stor betoning av EIYLM att låta folk veta att inte stödja grymhet inte behöver vara ett “allt eller inget” proposition. Alla Minskningen djurfoder hjälper till att förhindra lidande. Ett annat problem som vi stötte på var att folk skulle få se ordet “vegan” eller “vegetarian” på våra flygblad och antar vi bara göra-gooder beskäftiga försöker få dem att förbättra sin hälsa, så att de inte skulle ta ett flygblad. Med EIYLM, vi sätter bilder på fabriken gårdar på framsidan av broschyren så att människor omedelbart skulle ser vi talade om ett allvarligt socialt problem där djuren behandlas grymt.

-  Jack Norris , RD “A History of Vegan Outreach” , veganoutreach.org .

Vegan Outreach fortsätter att utvecklas och växa. Anne Grön anställdes på heltid som Vegan Outreach direktör för program och utveckling under 2007, efter många år av inofficiellt bidra till planering och ledning av organisationen. Under 2009 Matt, tillsammans med Bruce Friedrich , publicerade The Animal aktivist handbok , [8] om vilken Peter Singer har skrivit: ” The Animal Aktivist handbok . Stansar sätt över sin vikt Sällan har så få sidor innehöll så mycket intelligens och goda råd. Få det, läsa det, och agera på det. nu. ”

VO har också anställt andra leafleters; för närvarande, förutom Jon, Brian Grupe, Nikki Benoit, Fred Tyler, Vic Sjödin, och Eileen Botti är alla förknippade med VO på något sätt i början av 2010. Hundratals [9] andras också bipacksedeln för djuren. AAC aktivister har nått över fyra miljoner studenter i hela landet; inklusive andra platser som konserter, är den totala mer än sex miljoner. Sedan starten har Vegan Outreach fördelat över 11.000.000 häften.

Idag fortsätter Vegan Outreach sitt uppdrag att sprida denna information på campus och på andra upptagen platser över hela världen. Deras broschyrer har delats ut i alla 50 stater, Puerto Rico , tio kanadensiska territorier och provinser, Mexiko och många andra länder (inklusive Australien , Österrike , Brasilien , Danmark , Egypten , England , Finland , Frankrike , Tyskland , Indien , Irland , Italien , Japan , den Nederländerna , Nya Zeeland , Norge , Singapore , Slovenien , Slovakien , Spanien , Sri Lanka , Sydafrika , och Taiwan ). [10] Många av Vegan Outreach: s broschyrer och artiklar finns på flera språk, tack vare insatser översättnings frivilliga och supportrar. Graden av distributionen ökar för varje år, begränsas inte av efterfråge det finns många individer, studentgrupper och organisationer som vill distribuera så många som möjligt, men tillgänglighet (dvs resurser för tryckning och distribution).

Taktik / filosofi

Vegan Outreach uppdrag är att minska mängden lidande i världen. De fokuserar på människors val av livsmedel av tre skäl:

Antalet djur som fötts upp och avlivats för mat varje år i USA överstiger någon annan form av utnyttjande, som omfattar siffror långt större än den totala befolkningen på jorden. Nittionio av 100 djur som avlivats i USA varje år slaktas för mänsklig konsumtion.

– Intensiteten av odlad djurens lidande: trängseln och förlossning, stanken, racket, extrem värme och kyla, attackerna och kannibalism, hunger och svält, sjukdom.

– Exponera fabriklantgårdar och förespråkar etiskt ätande är kanske den mest lättillgängliga alternativ för att minska lidandet i världen. Varje dag, varje enskild person fattar beslut som påverkar livet för produktionsdjur. Inspirerande någon att ändra leder till färre djur som lider på fabriken gårdar.

Vegan Outreach tryckta material förespråkar för informerade, etiskt äta. Dessutom, förslag till alternativa livsmedel, uppgifter om att hålla sig frisk på en växtbaserad kost, [11] är och tips för påverkansarbete i broschyrer. Vegan Outreach föreslår att en guide bör inte vara en ändlös lista av vegan ingredienser utan att göra sitt bästa för att stoppa djurplågeri.

Veganism är viktigt, inte som ett mål i sig, utan som ett kraftfullt verktyg för att motsätta fasor fabriklantgårdar och industriella slakterier. . – [12] Matt Ball, “Hur Vegan”

Med andra ord, är fokus inte så mycket personliga övertygelse eller specifika val, utan snarare djur och deras lidande. Vegan Outreach uppmuntrar människor att bli förespråkare för om någon tror det är viktigt att vara vegan, är den mest effektiva förespråkare för djuren måste ses som ännu viktigare. Effekterna av en individuella veganism-flera hundra djur under loppet av en livstid-bleknar i jämförelse med vad han eller hon kan åstadkomma genom att vara ett exempel för andra. För varje person inspirerad att ändra sina vanor, en vegan påverkan på världen multiplicerar.

Matt Ball tyder på att fokus på renhet och minutae kommer att hindra djuret advocacy rörelse:

Omvänt, för varje person övertygad om att veganism är alltför krävande genom besatt med en ständigt ökande ingrediensförteckning, gör vi värre än ingenting: vi vänder oss bort någon som kunde ha gjort en stor skillnad för djur om de inte hade träffat oss. För närvarande den stora majoriteten av människor i vårt samhälle har inga problem att äta själva benet av en kyckling. Det är inte förvånande att många människor avfärda veganer som orimligt och irrationella när vårt exempel innefattar förhör servitörer, inte äter vegetarisk hamburgare tillagas på samma grillen med kött, inte ta bilder eller använder läkemedel, etc.

Istället för att spendera vår begränsade tid och resurser oroa marginalerna (rörsocker, film, medicin, etc.), bör fokus vara på att öka vår påverkan varje dag. Hjälper bara en person förändring leder till hundratals färre djur som lider i fabriklantgårdar. Genom att välja att främja medkännande äta, varje person vi möter är en potentiell stor seger ….

Det är inte tillräckligt för att vara en rättfärdig vegan, eller till och med en dedikerad, kunniga vegan förespråkare. Djuren behöver inte oss att vara rätt, de behöver oss att vara effektiva. Med andra ord, vill vi inte bara vinna ett argument med en köttätare, vill vi att öppna människors hjärtan och sinnen till en mer medkännande livsstil.

För att göra detta måste vi vara motsatsen till den vegan stereotyp.Oberoende av sorg och vrede vi med rätta känna på grymheter djuren lider, måste vi sträva efter att vara vad andra vill vara glada, respekt individer, vars fullgörande liv inspirera andra.Först då kan vi göra vårt bästa för djuren.

– Matt Ball “Hur Vegan?” , Veganoutreach.org .

Program

Häften som Vegan Outreach utskrifter främst distribueras av individer och grupper genom flygblad. Denna person-till-person syn på aktivism är ett försök att se till att varje person som interagerar med en Vegan Outreach leafleter ges omfattande, fullständig information att de kan tänka på sin egen tid. Gruppens omfattande program kallas “Adopt-A-College”, [13] , där frivilliga sprida broschyrer på universitetsområden. Vegan Outreach har valt att fokusera på studenter (speciellt college-ålder) för tre huvudskäl:

Det relativa vilja och förmåga till förändring : I förhållande till befolkningen som helhet, studenter tenderar att vara mer öppen – även upproriska mot status quo – och i en position där de inte är lika begränsas av föräldrar, tradition, vanor etc.

Den fulla effekten av förändring : Även om studenter och pensionärer var i allmänhet lika öppna för förändringar, under loppet av sitt liv, studenter kan rädda fler djur. Ungdomar inte bara har flera måltider framför sig men har också fler möjligheter att påverka andra.

Möjligheten att nå ett stort antal : Studenter är vanligtvis lättare att nå i stort antal. För en relativt liten investering i tid, kan en aktivist lämna en kopia av “Även om du gillar kött” eller “Varför Vegan?” till hundratals studenter som annars skulle aldrig har tittat på en fullständig och övertygande argument för medkänsla.

(Utdrag ur “ett meningsfullt liv” [14] av Matt Ball, verkställande direktör, Vegan Outreach.)

Animal Välgörenhet Evaluators Review

Animal Charity utvärderare har utsett Vegan Outreach som en av sina Standout Charities sedan maj 2014. [15] ACE betecknar som Standout Charities de organisationer som de inte tycker är lika stark som sina Top Organisationer, men som utmärka sig i åtminstone ett sätt och är exceptionellt stark jämfört med djur välgörenhetsorganisationer i allmänhet. [16]

I sin November 2016 översyn, ACE listar Vegan Outreach styrkor som leafletting program med en stark meritlista, sitt samarbete med andra grupper, och fokusera på effektivitet förändringar planerar att interventioner. Deras svagheter inkluderar, enligt ACE, en möjlig övertro på dålig källa av bevis i att utvärdera effektiviteten i flygblad och en brist på en framgångsrik meritlista i de nya programmen de försöker genomföra (t.ex. onlineannonser). Vegan Outreach fokus på uppsökande inriktat på individer kan också vara en begränsning. [15]

Vegan Outreach var en ACE Top Charity från augusti 2012 till maj 2014. [17]

Referenser

 1. Hoppa upp^ Vegan Outreach. “Advocacy resurser” . Veganoutreach.org . Hämtas 2012-06-07 .
 2. Hoppa upp^ För en artikel om Norris bröllop, se Strobel, Mike. “Jag tror att jag luktar en stunt”,Toronto Sun12 september, 2008.
  • Se även Cooney, Scott. “Starta en miljö ideell” , Ecopreneurist den 3 februari 2009.
 3. Hoppa upp^ Jon Bockman (November 28, 2016). “Uppdaterade Rekommendationer: December 2016” . Hämtas november 29, 2016 .
 4. Hoppa upp^ -Matt Ball. “Aktivism och Veganism Reconsidered” . Veganoutreach.org . Hämtas 2012-06-07 .
 5. Hoppa upp^ “Vägledande principer för Advocacy””Vegan Outreach”
 6. Hoppa upp^ “Adoptera-A-College termin summor” . Adoptacollege.org . Hämtas 2012-06-07 .
 7. Hoppa upp^ “Jon Camp History” . Adoptacollege.org . Hämtas 2012-06-07 .
 8. Hoppa upp^ “animaladvocacybook.com” . animaladvocacybook.com . Hämtas 2012-06-07 .
 9. Hoppa upp^ “Lifetime flygblad Totals” . Adoptacollege.org . Hämtas 2012-06-07 .
 10. Hoppa upp^ Vegan Outreach (2011-11-28). “Om Vegan Outreach” . Veganoutreach.org . Hämtas 2012-06-07 .
 11. Hoppa upp^ “Hälsofrågor på en vegetabilisk diet” Jack Norris, RD
 12. Hoppa upp^ Matt Ball, “Hur Vegan”.
 13. Hoppa upp^ adoptacollege.org
 14. Hoppa upp^ -Matt Ball. “En meningsfullt liv” . Vegan Outreach . Hämtas 2012-06-07 .
 15. ^ Hoppa upp till:a b . November 2016 https://animalcharityevaluators.org/research/charity-review/vegan-outreach/ . Hämtas november 29, 2016 . Saknas eller tom ( hjälp ) |title=
 16. Hoppa upp^ Allison Smith (9 juni, 2016). “Vårt tänkande på Standout organisationer”. Hämtas november 29, 2016 .
 17. Hoppa upp^ “Vegan Outreach Review” . Djur välgörenhet utvärderare . Hämtad skrevs den september tio, 2015 .

About the author

Assistent

View all posts