Western Animal Rights Network

Den västra Animal Rights Network ( WARN ) först dök upp i 2005 som en koalition för djurens rättigheter grupper i västra England och South Wales och fungerade som en nyhetstjänst för demos djurrätts och åtgärdsrapporter.[1] [2]

Det åter lanserades i augusti 2007 och fortsatte att arbeta för total djur befrielse hjälp av direkta aktioner och protester för att uppfylla detta mål. Det fanns också en utvidgning till att omfatta inte bara South Wales men alla Wales , som ger landet med sina första djurrätts nationell grupp. [2] [3]

Webbplatsen används också av Animal Liberation Front (ALF) på samma sätt den internationella gruppen använder tidningen Bite Back till anonymt rapportera sin brottsliga verksamhet. Enligt en disclaimer om att nätverket inte “uppmuntra någon olaglig verksamhet” , publicerar gruppen påståenden om olika former av olaglig frigörelse och vandalism , inklusive handlingar mot McDonalds , KFC och egendom jägare . [4] [5]

Kampanjer och åtgärder

Stoppa Sequani Djurförsök

Sean Kirtley

Efter gripandet av Stop Sequani djurförsök (SSAT) aktivister i maj 2006 när 13 djurrättsaktivister greps under Serious organiserad brottslighet och polislagen 2005 (SOCPA) varnar stöds sex av de aktivister som hade de allvarligaste anklagelserna mot dem. I likhet med SHAC 7 , sex personer som fick fängelsestraff i Storbritannien på mellan 3-6 år för att använda deras hemsida för att “hetsa attacker” på dem som gjorde affärer med Huntingdon Life Sciences , [6] aktivisterna har kallats Sequani Six efter en sjunde accepterade en uppgörelse. [7] [8] under 2008, var Sean Kirtley fängslades för fyra och ett halvt år för en varaktig protestkampanj och David Griffiths fick en 30-veckors fängelse, både för konspiration för att störa avtalsförhållanden hos ett djur forskningsorganisation. [9]

December mars 2007

Den 15 december, cirka 100-150 demonstranter marscherade mot Sequani Ltd i Ledbury centrum. 12 § och 14 § ordningslagen tillämpades för att begränsa antalet demonstranter sedan gå till laboratoriet till högst femton. En talesman för WARN hävdade att polis var hårdhänta, vilket resulterar i en kvinnlig demonstrant kastas tillbaka av polisen för att distribuera broschyrer. [10] [11]

Under marschen, aktivister försökte blockera en väg nära High Street, i soliarity med Sequani Six . [12] Två aktivister greps för att ha försökt D-låser sig tillsammans, medan ytterligare tre låses ihop med arm rör, som sedan så småningom skär för att frigöra individerna. De fem greps och släpptes mot borgen senare samma kväll fram till februari 2008. [10] [11] [13]

Carnival mot Vivisection

Det främjades av olika källor, genom lokala medier, aktivist baserade och av nätverket, att en karneval mot Vivisection skulle hållas i Ledbury, utan en ursprunglig källa för organisering av händelsen. [14] När polisen kallas för arrangörerna att kliva fram och avslöja sina identiteter demonstranter sade att de demonstrerade i solidaritet med Sean Kirtley, som dömdes till fängelse i maj för sin del i kampanjen mot Sequani laboratorier, däribland organisera marscher med polisen. [15] [16]

På aktionsdagen marsche 200 aktivister genom Ledbury, många bär svart och grönt, med andra slå trummor, viftar med flaggor och klingande airhorns. [17]

Sun Valley kyckling rädda

Den 7 januari varnar rapporterade att en kyckling som heter Rocky var “räddades” från Uphampton Farm, Shobdon, Herefordshire vid den näst största fjäderfä slakteri i Storbritannien. [18] Detta var ett svar på den senaste tidens uppmärksammade kampanj på TV från Hugh Fearnley-Whittingstall och Jamie Oliver som visade sin oro över vissa aspekter av jordbruksindustrin, inklusive Sun Valley Foods , leverantören där fågeln togs från. [19] Aktivisterna påstås ha undvikit säkerhetskontrollen, genom att gömma sig bakom en transport lastbil, i syfte att utreda förutsättningarna [18] att Compassion in World Farming sa var dålig på platsen i Shobdon. [19]

Gruppen sade att förhållandena var så dåliga, att i stället en enskild tog en möjlighet att rädda en kyckling, som fick namnet Rocky , efter filmen Chicken Run , blev han sedan påstås jagad av fyra säkerhetsvakter och en skåpbil, men flydde. [18] En hane greps och släpptes senare på kvällen mot borgen för inbrottsförsök, polisen talesman bekräftade detta och sade att de fortfarande letade efter en annan man i samband med brottet. [18] Sun Valley motbevisade anklagelserna om grymhet och dåliga villkor som säger att det ansvar de har gentemot djurskydd är mycket allvarligt, anställda tränade med att säkerställa högsta standard möjligt. [19] De aktivister som deltar har sedan dess haft alla avgifter sjunkit och ingen ytterligare åtgärd som skall vidtas av West Mercia polisen .

Se även 

 • Southern Animal Rights Coalition (SARC)
 • Stoppa Huntingdon Animal Cruelty (SHAC)
 • TALA
 • Animal Liberation Front (ALF)
 • Djur befrielserörelse
 • leaderless motstånds
 • Djurens rättigheter
 • Djurförsök

Ytterligare läsning

 • Mann, Keith , (2007) From Dusk ’til Dawn: En inblick i tillväxten av djurbefrielserörelse , valp kniptång Press, ISBN 978-0-9555850-0-5
 • Newkirk, Ingrid , (2000) Frigör de djur: Berättelsen av djuret Liberation Front , lykta Books, ISBN 1-930051-22-0

Referenser

 1. Hoppa upp^ Western Animal Rights Network lanserades, SARC 2005
 2. ^ Hoppa upp till:a b Nätverket , Western Animal Rights Network .
 3. Hoppa upp^ Western Animal Rights Network lanserad! , Indymedia UK
 4. Hoppa upp^ Action Arkiv: Direct Action,Western Animal Rights Network.
 5. Hoppa upp^ Disclaimer,Western Animal Rights Network.
 6. Hoppa upp^ Sex Djurens Rätt förespråkar är dömd för terrorism, New York Times den 3 mars 2006.
 7. Hoppa upp^ Sequani svarande visas vid hovet, Hereford Times den 27 oktober 2006
 8. Hoppa upp^ Sequani sex,Stop Sequani djurförsök.
 9. Hoppa upp^ Sequani kampanj demonstranter får meningar,National Extremism Tactical samordningsenhetpressmeddelande. 30 maj 2008
 10. ^ Hoppa upp till:a b Fem hölls efter största demo i år , Ledbury Reporter , fredagen den 21 december 2007.
 11. ^ Hoppa upp till:en b Demonstranter blockad Ledbury centrum vid Sequani mars efter att polisen begränsa rätts protest , Stop Sequani djurförsök den 17 december 2007.
 12. Hoppa upp^ Bilder från Sequani mars och blockad, Indymedia UK den 17 december 2007.
 13. Hoppa upp^ Fem greps vid demonstration,Hereford Journalden 19 december 2007.
 14. Hoppa upp^ Protest planeras utanför Ledbury lab,Ledbury Reporter22 augusti 2008.
 15. Hoppa upp^ polisen vill höra från djur demonstranter,Ledbury Reporterden 18 augusti 2008.
 16. Hoppa upp^ polis vädjan till demonstranter,Worcester Newsden 19 augusti 2008.
 17. Hoppa upp^ Protest tar till gatorna,Ledbury Reporterden 6 september 2008.
 18. ^ Hoppa upp till:a b c d BRAVE AKTIVISTER RÄDDA kyckling från Sun Valley slaktlinjen SEKUNDER innan döden , WARN 7 februari 2008.
 19. ^ Hoppa upp till:a b c Det är business as usual i Sun Valley , Hereford Times den 7 februari 2008.

 

About the author

Assistent

View all posts