Liljekonvalj (Sång)

“Liljekonvalj” är en låt av brittiska rockbandet Queen. Sångaren Freddie Mercury spelar piano och ger alla sången på banan. Det var ursprungligen med på drottningens tredje album, Sheer Heart Attack, släpptes 1974, och är en av albumets några långsamma ballader.

År 1975, “Lily of the Valley” släpptes som B-sidan av olika singlar i Storbritannien och USA. Den brittiska singel var “Nu är jag här”, och den amerikanska enda var en återutgivning av “Keep Yourself Alive”. [1]

Texterna hänvisa till en låt från en tidigare album, “Seven Seas av Rhye” från Queen II, med raden “budbärare från Seven Seas har flugit, att berätta kungen av Rhye han har förlorat sin tron.”

I en 1999 intervju, berättade Brian May den brittiska musiktidningen MOJO “Freddie grejer var så starkt osynliga, lyriskt … Men du kan ta reda på, bara från små insikter, att en hel del av hans privata tankar var där, även om en hel del det mer meningsfullt saker var inte mycket tillgänglig. Liljekonvalj [Sheer Heart Attack] var fullständigt hjärtligt. Det handlar om att titta på sin flickvän och inse att hans kropp behövde vara någon annanstans. Det är en stor bit av konst, men det är den sista låten som någonsin skulle bli en hit. “[2]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*