Guinness Brewery

St James Gate Brewery ( Irish : Grúdlann Gheata Naomh Séamuis ) är ett bryggeri som grundades 1759 i Dublin , Irland, av Arthur Guinness . Företaget är nu en del avDiageo , ett bolag som bildats från sammanslagningen av Guinness och Grand Metropolitan 1997. Huvudprodukten av bryggeriet är Guinness Draught .

Ursprungligen leasade 1759 Arthur Guinness på 45 IR £ ( irländska pounds ) per år för 9000 år, St. James Gate har varit hem för Guinness sedan. Det blev den största bryggeri i Irland 1838, och den största i världen 1886, med en årlig produktion på 1,2 miljoner fat. [1] Även om ingen längre den största bryggeriet i världen, är det fortfarande den största bryggeri av stout i världen. Företaget har sedan köpt ut ursprungligen uthyrda egendom, [2] och under den 19: e och tidig 20th centuries bryggeriet ägs de flesta byggnaderna i det omgivande området, inklusive många gator av bostäder för bryggeri anställda och kontor i samband med bryggeriet. Bryggeriet har också alla sina egna strömmen med sin egen kraftverk. [ Behövd stämning ]

Det finns en bifogad utställning om 250-åriga historia Guinness, som kallas Guinness Storehouse .

Historia

Arthur Guinness började brygga ale i Leixlip , Kildare , och sedan från 1759 vid St James Gate Brewery i Dublin . Per den 31 december undertecknade han ett 9000-årigt hyresavtal på £ 45 per år för den oanvända bryggeriet. [3] [4] Men hyresavtalet inte längre i effekt eftersom bryggeriet egenskapen har köpts ut när det utvidgas utöver den ursprungliga 4 -acre site.[2]

Tio år efter etableringen på 19 Maj 1769 Guinness exporterade sin öl (han hade upphört ale brygg då) för första gången, då sex och en halv fat skeppades till England. Verksamheten expanderade genom att anta ångkraft och vidare export till den engelska marknaden. På död Benjamin Guinness i 1868 verksamheten var värd över 1 miljon £, och bryggeriet platsen hade vuxit från ca 1 acre till över 64 tunnland. 1886 hans son Edward sålde 65 procent av verksamheten genom ett publikt erbjudande på Londonbörsen för £ 6 miljoner.

Företaget pionjärer flera kvalitetskontroll insatser. Bryggeriet anlitade statistikern William Sealy Gosset 1899, som uppnådde varaktig berömmelse under pseudonymen “Student” för tekniker som utvecklats för Guinness, särskilt students t-fördelning och ännu mer känd t-test . [5]

På grund av den irländska frist s “Kontroll av Tillverkar Act” 1932 flyttade företaget sitt huvudkontor till London senare samma år. [6] Guinness bryggt sin sista porter 1974.

År 1983 en icke-familj vd Ernest Saunders utsågs och arrangerade omvänt förvärv av de ledande Scotch whisky producent Distillers 1986. Saunders därefter ombedd att avgå efter avslöjanden om att Guinness aktiekursen hade varit olagligt manipulerat (se Guinness aktie handel bedrägeri ).

År 1986 Guinness PLC var mitt i en budgivning krig för den mycket större Distillers Company . I slutfasen, Guinness lager ökade med 25 procent – vilket var ovanligt, eftersom beståndet i det övertagande bolaget faller oftast i en situation övertagande. Guinness betalade flera personer och institutioner, främst amerikanska arbitrageur Ivan Boesky , ca $ 38 miljoner dollar för att köpa $ 300 MUSD värd Guinness lager. Effekten var att öka värdet av erbjudandet för Distillers, vars ledning gynnade samman med Guinness.

I samband med undersökningen framgick det att Bank Leu var inblandad i hälften av inköpen. Två av Guinness “direktörer tecknades under-bordet avtal där Bank Leu dotterbolag i Zug och Luzern köpte 41 miljoner Guinness aktier. Guinness i hemlighet lovat att lösa in aktier till anskaffningsvärde, inklusive provision. För att uppfylla sin del av avtalet Guinness, deponeras $ 76.000.000 med Bank Leu s Luxemburg dotterbolag.

Som Distillers var värt mer än Guinness plc, det Guinness familjen aktieinnehav i det sammanslagna bolaget gick under 10 procent, och idag ingen familjemedlem sitter i styrelsen. Guinness förvärvade Distillers Company 1986. [7]

Företaget fusionerades med Grand Metropolitan i 1997 för att bilda Diageo plc, aktiveras i 2006 vid cirka 40 miljarder euro. [8] Även om det inte är officiellt helt tagit över, äger Guinness familjen fortfarande 51 procent av bryggeriet. Guinness bryggeri i Park Royal , London stängdes 2005. Produktionen av alla Guinness säljs i Storbritannien och Irland bytte till St James Gate Brewery Dublin. [9]

Produkter

Huvudprodukten är Guinness formulerar , en 4,2% ABV torr stout som är en av de mest framgångsrika ölmärken i världen. Under många år en del av drycken åldrades för att ge en skarp mjölksyra smak, även om Guinness har vägrat att bekräfta om detta sker fortfarande. Den tjocka krämiga huvudet är resultatet av ölet blandas med kväve när som hälls. Det är populärt med irländska folket både i Irland och utomlands och trots en nedgång i konsumtionen under de senaste åren, är den mest sålda alkoholhaltig dryck genom tiderna i Sverige [10] [11] , där Guinness & Co. gör nästan € 2 miljarder årligen. Bryggeriet producerar också Guinness Original , en 4,3% ABV version av formulerar, utan kväve; [12] Kaliber, en låg alkohol blek lager ; Guinness Bitter, en 4,4% bitter säljs i en burk med en widget ; och 7,5% Guinness Foreign Extra Stout .

Sorter

Guinness stout finns i ett antal varianter och styrkor, som omfattar:

 • Guinness formulerar , säljs i kaggar, widget burkar och flaskor: 4,1 till 4,3% alkohol per volym (ABV); Extra Cold serveras genom en super kylare vid 3,5 ° C (38,3 ° F). [13]
 • Guinness Original / Extra Stout: 4,2 eller 4,3% ABV i Irland och övriga Europa, 4,1% i Tyskland, 4,8% i Namibia och Sydafrika, 5% i USA och Kanada, och 6% i Australien och Japan.
 • Guinness Foreign Extra Stout: 7,5% ABV version som säljs i Europa, Amerika, Afrika, Västindien och Asien. Grunden är en ojäst men hoppade Guinness vört extrakt skeppas från Dublin, som läggs till lokala ingredienser och bryggs lokalt. Styrkan kan variera, till exempel, den säljs 5% ABV i Kina, 6,5% ABV i Jamaica och östra Afrika, och 8% ABV i Singapore. [14]I Nigeria en del av sorghum används. Främmande Extra Stout blandas med en liten mängd av avsikt syrade öl. [15]
 • Guinness Särskild export Stout, som säljs i Tyskland, Belgien och Nederländerna, ursprungligen bryggt 1945 för Naafi ska skickas till brittiska trupper stationerade i Europa. [16]
 • Guinness Bitter, en engelsk stil bitter öl: 4,4% ABV.
 • Guinness Extra Smooth, en jämnare stout säljs i Ghana, Kamerun och Nigeria: 5,5% ABV.
 • Malta Guinness, en alkoholfri söt dryck som produceras i Nigeria och exporteras till Storbritannien och Malaysia.
 • Guinness Mid-styrka, en låg alkoholhalt stout testmarknadsförs i Limerick , Irland mars 2006 [17] och Dublin från maj 2007: [18] 2,8% ABV.
 • Kaliber, en premie alkoholfri lageröl. Det är bryggt som en full styrka lager; sedan i slutet av bryggningen alkoholen avlägsnas: 0,05% ABV.
 • Guinness röd, bryggt på exakt samma sätt som Guinness förutom att kornet endast lätt rostade så att det ger en ljusare, något fruitier röd ale; testmarknadsförs i Storbritannien i februari 2007:. 4,1% ABV [19]
 • 250 Anniversary Stout, släpptes i USA, Australien och Singapore den 24 april 2009: [20] 5% ABV.
 • Guinness Nitro IPA , som infördes i september 2015. En ale gjorda med 5 variteis av humle (amiral, Celeia, topas, utmanare, och kaskad). Det är förpackat i burkar med en kvävewidget på 5,8% ABV.

I oktober 2005 meddelade Guinness den Brewhouse serien, en begränsad upplaga samling förslag stouts tillgängliga för ungefär sex månader vardera. Det fanns tre öl i serien.

 • “Toucan Brew infördes i maj 2006. Den var uppkallad efter den tecknade toucan används i många Guinness reklam. Detta öl hade en skarpare smak med en något söt eftersmak på grund av sin trippel hoppade bryggningen.
 • North Star infördes i oktober 2006 och säljs tills i slutet av 2007. Tre miljoner liter North Star såldes under andra halvan av 2007. [21]

Trots ett meddelande i juni 2007 att den fjärde Brewhouse stout kommer att inledas i oktober samma år, [22] ingen ny öl dök upp och i slutet av 2007, verkade Brewhouse serien har i tysthet annullerats.

Indragna Guinness varianter inkluderar Guinness Brite Lager, Guinness Brite Ale, Guinness Light, Guinness XXX Extra Stark Stout, Guinness Cream Stout, Guinness Gold, Guinness Pilsner, Guinness Breo (en något citrusy veteöl), Guinness Shandy, och Guinness Special Light. Breo (som betyder “glöd” i det gamla irländska) var en veteöl; det kosta cirka 5 miljoner irländska pounds att utvecklas.

För en kort tid i slutet av 1990, producerade Guinness den “St James Gate” utbud av hantverk stil öl, finns i ett litet antal Dublin pubar. I öl var: Pilsner guld, Wicked Red Ale, Wildcat veteöl och Dark Angel Lager.

En brygg biprodukt av Guinness, Guinness Jästextrakt (GYE), producerades fram till 1950-talet.

Guinness familjen

Sonsonen av den ursprungliga Arthur Guinness, Sir Benjamin Guinness , var borgmästare i Dublin och skapades en baronet 1867, bara för att dö nästa år. Hans äldste son Arthur , Baron Ardilaun (1840-1915), sålde kontrollen över bryggeriet till Sir Benjamin tredje son Edward (1847-1927), som blev 1st Earl av Iveagh . Iveagh lanserade bolaget på Londonbörsen 1886. Fram till dess den enda andra parter utanför Guinness familjen var medlemmar i Purser familjen som hjälpte köra bryggeriet under större delen av artonhundratalet. Han, hans son och sonson, 2: a och 3: e Earls, ordförande för Guinness företaget fram till den 3 jarlens död 1992. Det finns inte längre några medlemmar i Guinness familjen på bordet.

Planer

Den 17 juni 2007 The Sunday Independent först rapporterade att Diageo övervägde att sälja de flesta av St James Gate Brewery att dra fördel av höga fastighetspriser i Irland. [23] Berättelsen var allmänt plockas upp av både nationella och internationella medieorganisationer, men förslaget att bygga en ny Dublin bryggeri på Leixlip på mark som tillhör Desmond Guinness avbröts i slutet av 2008. då irländska fastighetspriserna hade sjunkit, och så möjligheten att sälja en stor del av den nuvarande bryggeriet att möta den lägre kostnaden för bygga en ny hade gått. [24]

Följande dag, den irländska Daily Mail körde en uppföljande berättelse med en dubbel uppslag komplett med bilder och en historia av anläggningen sedan 1759. Inledningsvis Diageo sade att tala om en rörelse var ren spekulation, men med tanke på monterings spekulation i kölvattnet av Sunday Independent artikeln bekräftade företaget att det genomför en “betydande översyn av sin verksamhet”. Detta är till stor del tack vare de ansträngningar som företagets fortsatta strävan att minska miljöpåverkan brygg på St James Gate anläggning. [25]

Den 23 november 2007, dök upp en artikel i Evening Herald , en Dublin tidningen om att Dublin City Council , i bästa intresse för staden Dublin, hade lagt fram ett förslag för att förhindra bygglov någonsin beviljas för utveckling av webbplatsen vilket gör det mycket svårt för Diageo att sälja platsen för bostadsutveckling.

Den 9 maj 2008 meddelade Diageo att St James Gate Brewery kommer att vara öppen och renoveras, men att bryggerier i Kilkenny och Dundalk kommer att stängas av 2013 när en ny större bryggeri öppnas nära Dublin.Resultatet kommer att bli en förlust på cirka 250 jobb i hela Diageo / Guinness anställda i Irland. [26] Två dagar senare, den Sunday Independent rapporterade en gång att Diageo chefer hade träffat Tánaiste Mary Coughlan , vice ledare för Irlands regering , om att flytta verksamheten till Irland från Storbritannien att dra nytta av dess lägre bolagsskattesatser. Flera brittiska företag har tagit steget att betala Irlands 12,5 procent takt snarare än Storbritanniens 28 procent ränta. [27] Diageo släppt ett uttalande till Londonbörsen förneka rapporten. [28]

Camino de Santiago

St James ‘Gate i Dublin var traditionellt en huvudsaklig utgångspunkt för irländska pilgrimer att börja sin resa på Camino de Santiago (Way of St James). Pilgrimernas pass stämplades här innan avfärd, vanligtvis för A Coruña , norr om Santiago. Det är fortfarande möjligt för irländska pilgrimer att få dessa traditionella handlingar stämplade både på Guinness Storehouse och St James ‘Church , och många gör, medan på väg till Santiago de Compostela .[29]

Guinness Storehouse

Rök från en 2009 eld på bryggeriet där två brandmän skadades. [30]

Huvudartikel: Guinness Storehouse

Guinness Storehouse, “Home Guinness”, är Dublins mest populära turistattraktion . En ombyggd brygg fabrik, är det nu en Guinness museum, som innehåller element från den gamla bryggeri fabriken för att förklara historien om sin produktion. En del av det gamla bryggeriutrustning är på show, liksom kraftiga ingredienser, bryggtekniker, reklam metoder och lagringsenheter.

Utställningen äger rum på sju våningar, i form av en 14 miljoner pint glas Guinness. Den sista våningen är Gravity Bar, som har en nästan 360 ° panorama över staden, där besökare kan göra anspråk på en fri pint “svart stuff”.

Magasinet är där de används för att lägga jästen till öl för jäsning.

Guinness Storehouse besökare inte får se öl som bryggs framför dem, men från olika utgångspunkter i byggnaden kan du se delar av brygghuset, kar, sädesmagasin och fatet gården.

Se även

 • Dublin Spårvägar # Guinness Brewery spårvägar
 • Guinness World Records
 • St James Gate FC

Referenser

 1. Hoppa upp^ “När Brick Lane var hem till den största bryggeriet i världen | Zythophile” . zythophile.wordpress.com . Hämtad14 skrevs den september 2014 .
 2. ^ Hoppa upp till:a b“Guinness Storehouse FAQ” . Guinness-Storehouse.com . Hämtad 18 mars 2012 . Fråga: Jag är den 9000-årigt hyresavtal fortfarande giltig? A: 9000-årigt hyresavtal tecknades 1759 var en fyra tunnland bryggeri plats. Idag täcker bryggeriet över 50 tunnland, som växte upp under de senaste 200 åren runt den ursprungliga fyra tunnland.Den 1759 hyresavtalet är inte längre giltigt som bolaget köpt mark direkta många år sedan.
 3. Hoppa upp^ “Arthur dag 2011” . Diageo. 2011 . Hämtad 12 december 2011 .
 4. Hoppa upp^ “Arkiv Faktablad: Arthur Guinness (1725-1803)” (pdf) . Guinness Storehous . Hämtad tolv december 2011 .
 5. Hoppa upp^ Douglas W. Hubbard, hur man mäter något (John Wiley & Sons, 2007) sid 133-134.
 6. Hoppa upp^Oliver, Garrett (2011). Den Oxford Companion till Beer . Oxford University Press. s. 494. ISBN  9780195367133 .
 7. Hoppa upp^ Diageo: Historia
 8. Hoppa upp^ Spirits sväva på Diageo
 9. Hoppa upp^ Guinness att stänga sin London Brewery
 10. Hoppa upp^ Barry, Dan (28 augusti 2000). “I Irland pubar, en häpnadsväckande trend” . Lisdoonvarna Journal . The New York Times . Hämtad tio april 2008 . … Guinness stout fortfarande den bäst säljande alkoholhaltig dryck i Irland, under det senaste året sin konsumtion här har minskat med nästan 4 procent.
 11. Hoppa upp^ “Diageo ölförsäljningen fortsätter nedgång” . Dryckesindustrin Irland . Barägare. 26 februari 2007 . Hämtattio april 2008 . Ändå fortsätter Guinness att vara Irlands nummer ett öl “med bred marginal” enligt Michael Patten, Group Corporate Relations Director på Diageo Irland, “Mer än 40 procent av all öl som säljs i Irland är en Guinness.
 12. Hoppa upp^ “Guinness Original / Extra Stout (Irland / Förenade kungariket) från St James Gate (Diageo) – Ratebeer” .ratebeer.com . Hämtad 28 skrevs den augusti 2009 .
 13. Hoppa upp^ Guinness hemsida [ död länk ] Guinness Extra Cold
 14. Hoppa upp^ “APB: Om APB: Våra marknader: Singapore” .
 15. Hoppa upp^ Tidigare det blandades med öl som syrade naturligt som ett resultat av att jäsa i gamla ek tunnor med Brettanomyces befolkning. Det görs nu med pastöriserad öl som har syrade bakteriellt. Protz, R. (1996). The Ale Trail . Kent: Eric Dobby Publishing. pp. 174-176.
 16. Hoppa upp^Guinness Dublin [1] Guinness, 1952. Tryckt av Hely s Ltd, East Wall, Dublin.
 17. Hoppa upp^ Låg alkohol Guinness Stout
 18. Hoppa upp^ Svagare stout konstruerat för att dra Guinness ur en svacka Irish Times Online
 19. Hoppa upp^ Guinness Red Arkiv 5 December 2008 vid Wayback Machine .
 20. Hoppa upp^ “Guinness erbjuda nya stout för begränsad tid – Food Inc. Utöver msnbc.com” .
 21. Hoppa upp^ Guinness försäljning rally för Diageo i
 22. Hoppa upp^ Guinness att lansera fjärde i brygghuset serie
 23. Hoppa upp^Daniel McConnell (17 juni 2007). “Sista beställningen för Guinness tid på St James Gate” . Irish Independent .Hämtad 17 juni 2007 .
 24. Hoppa upp^ Irish Times intervju på 20 Feb 2009
 25. Hoppa upp^ Diageo lovar grön framtid för den svarta grejer
 26. Hoppa upp^ Diageo håller Dublin Guinness plats att bygga nytt
 27. Hoppa upp^Horan, Niamh; McConnell, Daniel (11 maj 2008). “Diageo är” allvarligt överväger “irländska drag” . Irish Independent .
 28. Hoppa upp^ “Diageo förnekar rapportera det planerar skatte flytta till Irland” . Reuters . 11 maj 2008.
 29. Hoppa upp^ Irish Society of Friends of St James »Praktisk information
 30. Hoppa upp^ “Två brandmän skadades i Guinness blaze” . RTÉ News . 21 December 2009 . Hämtad 21 december 2009 .

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*