Skyfall (Sång)

“Skyfall” är ledmotivet för 2012 James Bond-filmen med samma namn, som utförs av brittiska sångerskan Adele. Den var skriven av Adele och producenten Paul Epworth och har orkestrering av JAC Redford. Filmbolaget Eon Productions uppmanade sångaren att arbeta på ledmotivet i början av 2011, en uppgift som Adele accepteras efter att ha läst filmens manus. Medan du skriver sången, Adele och Epworth syftar till att fånga stämningen och stilen av de andra Bond teman, inklusive mörka och moody texter som beskriver filmens plot.

“Skyfall” släpptes på 0:07 BST den 5 oktober 2012 som en del av den globala James Bond dag, firar 50-årsdagen av lanseringen av Dr. No, den första James Bond-filmen. Låten gick snabbt till toppen av iTunes diagrammet och nådde nummer två på den brittiska singellistan och åtta på Billboard Hot 100. Recensionerna var positiva, med låten jämförs med Shirley Bassey s Bond teman och “Skyfall” blev första Bond-tema att vinna på Golden Globes, Brit Awards och Oscarsgalan. Den vann också Grammy Award för bästa låt skriven för Visual Media. Under den 85: e Oscarsgalan, Adele förde låten lever för första gången.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*