Factory Girl (The Rolling Stones Låt)

“Factory Girl” är en låt av The Rolling Stones som visas på deras 1968 album Beggars Banquet.

Det är mycket lik en Appalachian folk melodi, särskilt på grund av sin minimala arrangemang med Mick Jagger på sång, Keith Richards på akustisk gitarr, Rocky Dijon på conga trummor, Ric Grech av Familj på fiol / violin, Dave Mason, Nicky Hopkins eller Brian Jones spelar Mellotron använder mandolin ljud, [1] och Charlie Watts på tabla. [1].

På hans prestation, Charlie Watts sade i 2003, “On” Factory Girl “, jag gör något du inte bör göra, som spelar tabla med pinnar istället för att försöka få det ljud med handen, som indiska tabla spelare gör , även om det är en extremt svår teknik och smärtsamt om du inte är utbildade. “[2]

Sången består av texter funderade på sångarens förhållande med en ung kvinna, allt medan han väntar på henne att komma ut för att möta honom;

“Väntar på en flicka som har fått papiljotter i håret; Väntar på en flicka, har hon inga pengar någonstans; Vi får bussar överallt; Väntar på en fabrik flicka ”

Richards sade i låten 2003, “För mig” Factory Girl “kände något som” Molly Malone “, en irländsk jig; en av de keltiska saker som dyker upp från tid till annan, eller en Appalachian låten. I dessa dagar vill jag bara komma upp och spela något, sitter runt i rummet. Jag fortfarande göra det i dag. Om Mick blir intresserade jag fortsätta arbeta på det; om han inte ser intresserad, kommer jag släppa det, lämna det och säga, “Jag kommer att arbeta på det och kanske införa det senare. ‘” [2]

Jagger motverkas, säger, “Lands låtar, som” Factory Girl “eller” Dear Doctor “på Beggars Banquet var verkligen pastisch. Det finns en känsla av humor i countrymusik i alla fall, ett sätt att se på livet på ett humoristiskt slags sätt – och jag tror att vi bara erkänner att del av musiken. De “land sånger vi inspelade senare, som” Dead Flowers “på Sticky Fingers eller” långt borta Eyes “på Some Girls är något annorlunda. Själva musiken spelas helt rak, men det är jag som inte kommer legit med det hela, eftersom jag tror att jag är en bluessångare inte ett land sångare. “[2]

Låten har utförts bor i 1990, 1997 och 2013. En liveinspelning från Steel Wheels / Urban Jungle Tour gjorde sin väg till 1991 levande album Flashpoint. Låten presenterades också under 1997 Bridges to Babylon Tour Den spelades i Los Angeles den 3 maj 2013 och sedan en version av låten med alternativa texter som kallas “Glastonbury Girl” utfördes på Glastonbury Festival den 29 juni 2013.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*